Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vapputunnelmia kohteessa Staines-upon-Thames

Vappu on ollut minulle aina melko merkityksetön juhla. Se on edustanut minulle juhlaa, jota on pakko juhlia vaikkei aina huvittaisikaan. No, pakko on ehkä hieman liian vahva sana kuvaamaan tilannetta mutta ymmärtänette mitä tarkoitan. Nopean laskutoimituksen jälkeen muistan viettäneeni yhden kunnollisen vapun Suomessa kaksi vuotta sitten ystävieni seurassa – he viettivät opiskelija-vappua ja itse palloilin mukana. Tietenkin nuorempana vappua tuli vietettyä perheen kesken, tosin silloin se merkitys on luonnollisesti hyvin erilainen. Ja aika usein sitä tuli silloin nuorempanakin oltua muualla.

Saksalainen ystäväni Anna on suuri suomalaisen kulttuurin ystävä ja sainkin häneltä keskiviikko-aamuna muistutuksena vapun vietosta ja siitä että olisihan sitä kiva jotenkin juhlistaa. Itse en ollut muistanut vappua vietettävänkään, ja siinä hetken asiaa pohdiskeltuamme totesimme että vietetään vappua, mutta rauhallisesti piknikin merkeissä tällä kertaa. Matteo lähti myös mukaan viettämään elämänsä ensimmäistä ”vappua”.  Regents Parkissa olisi samanaikaisesti ollut suomalaisten vapputapahtuma mutta päätimme jättää sen välistä ja viettää rauhallista piknikiä rauhallisessa ympäristössä Thamesin rannalla Staines-upon-Thamesissa, Surreyssä.

IMG_6289

Mitään kovin kummoisia vappueväitä emme noin kiireellä aikataululla ehtineet väsäämään ja matka kohteeseen kävikin nopeasti Tescon kautta. Päätimme syödä kukin tahollamme kotona ja siirtyä pubiin illalliselle auringon laskettua. Leffeä ei ollut aluperin tarkoitus hankkia ollenkaan mutta sen ollessa sopivasti sijoitettuna kassojen viereen tein heräteostoksen – ihastuin siihen kovasti viimeisellä Lillen reissulla jossa belgialainen olut oli aika iso juttu.

IMG_6292
IMG_6296
IMG_6306IMG_6308

Heathrown lähtevää liikennettä oli myös mukava seurata. Staines-upon-Thames sijaitsee lähellä Heathrown lentokenttää ja koneet kulkevat joskus (liiankin) läheltä kaupungin keskustaa.

IMG_6310

Staines-upon-Thamesin lähihistoriasta löytyy eräs mielenkiintoinen yksityiskohta joka minulle muutama kuukausi sitten selvisi. Kaikkien tuntema ihanainen leffatähti Ali G on nimittäin elokuvassaan kotoisin Stainesista. Tästä imagosta Stainesin kaupungin päättäjät eivät ilmeisesti olleet kovinkaan mielissään ja päättivät muuttaa kaupungin nimen astetta hienomman kuuloiseksi, Staines-upon-Thamesiksi. Ali G imagoineen ei ilmeisesti sopinut kovinkaan hyvin tähän Thamesin varrella sijaitsevaan rauhalliseen pikkukaupunkiin.

IMG_6312
IMG_6313Auringon laskettua ja ilman viilennettyä suuntasimme pubiin syömään. The Swan-niminen pubi on mitä mainioin valinta mikäli haluaa kokea oikeaa brittitunnelmaa mukavassa ympäristössä sekä maistella hyvää ruokaa. Se on myös hyvä valinta lentokenttähotelliksi mikäli Heathrowlla on yöpymistarvetta, taksimatka ei ole kentälle kovin kummoinen.

Vapusta selvisimme kunnialla ja Matteolle on yritetty perusteellisesti selittää mikä ihmeen juttu tämä vappu onkaan. Uskon että ensi vuonna täytyy hänet viedä vappuhulinoihin mukaan Suomeen että jutun juju avautuu – ei sitä kai ennen pysty sisäistämään kunnolla ennenkuin sen näkee.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille, itse matkaan Air Maltan kyydissä huomenna kohti Maltaa ja Vallettaa. Siitä lisää pian blogissa, palaillaan tuosta välimeren saarivaltiosta pikimmiten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Kthetraveller perjantai, 2 toukokuun, 2014 at 13:16

  Hahhah, sinun on PAKKO tuoda Matteo Helsinkiin vappuna niin homma aukenee hänelle kertaheitolla. Onhan hän nähnyt Helsingin tyhjän keskustan juhannusaattona?

  • Reply lena perjantai, 2 toukokuun, 2014 at 13:55

   Hah, siinä olisi italiano ymmällään. 😀 Täytyy kyllä ensi vuonna pistää korvan taakse. Juhannus vietettiin Tahkolla ja siellä on aikamoisen… no, villiä menoa joten tuo Helsinki olisi aikamoinen vastakohta. Pistetään korvan taakse, ihan ihmeissään on koko ukko kohta suomalaisten kanssa. 😉

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.