Suomen suurin matkablogiyhteisö

Instagramin suosituimmat matkakuvat // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Mistä on suosittu matkakuva tehty?

Tänään ajattelin käydä IG Travel Thursdayn kunniaksi hieman läpi suosituimpia instagramiin lataamiani matkakuvia ja pohtia sitä mikä tekee tuossa suositussa kuvapalvelussa matkakuvasta suositun. Suositun, ja sitä kautta hyvän – näiden kahden asian välillä on mielestäni selkeä yhteys. Kun katson omia tykätyimpiä kuviani, huomaan että ne ovat hyvin sekalaisia; niiden joukossa on kuvia joista osa on lempiotoksiani ja osa on sitten kuvia jotka ovat siellä täällä matkan varrelta räpsittyjä.

Aika monet näistä kuvista ovat melko tuoreita, sillä seuraajieni määrä instagramissa on lisääntynyt viimeaikoina ja luonnollisesti se kasvattaa kuvista tykkääjien määrää. Eli pientä porsaanreikää tässä analyysissäni saattaa olla, mutta uskon että näistä kuvista voi silti hieman päätellä jotain. Kerronpa näistä suosituimmista kuvista kuitenkin hieman lisää.

Hedelmäkauppa Ravennassa

Allaoleva hedelmäkauppa sijaitsee Italian Ravennassa jossa olimme noin kuukausi sitten. Pidän itse kuvista joissa on jokin arkinen elementti, olkoonkin että tämä arkinen juttu saattaa hyvinkin erota omasta arjestani. Kurkistus toisten ihmisten arkeen on sellainen asia mikä varmasti jollain tasolla kiehtoo meitä kaikkia ja omasta mielestäni ne arkiset ja tavalliset otokset ovat niitä parhaita – olivatpa ne sitten omasta tai jonkun muun arjesta. Tämä kauppa oli aivan tavallinen hedelmäkauppa jonka edessä paikalliset valitsivat hedelmiään, juttelivat jostain päivänpolttavasta aiheesta ja nauttivat lämpimästä keväisestä päivästä.

photo 1-35

Katumaisemaa Lontoon Covent Gardenissa

Tämä Covent Gardenissa Lontoossa otettu kuva ei ole varsinaisesti suosikkini ja se tuli kaiken lisäksi otettua vauhdista sillä halusin lähettää sen kaverilleni. Kuvaan liittyy kuitenkin mukavia muistoja, kuten moneen muuhunkin kuvaan. Tuona päivänä söimme hyvin isolla porukalla, kaikki olivat koolla ja nautimme keväisestä Lontoosta. Tosin itselläni oli kamala migreeni mikä hieman haittasi tahtia – kaikkea sitä mieleen jostain kuvasta jääkin. Olen huomannut että Lontoo toimii aiheena yleisesti ottaen hyvin sillä instagramissa Lontoo-kuvat ovat poikkeuksellisen tykättyjä ja blogin Lontoo-postaukset järjestään niitä suosituimpia.

photo 2-37

Passikuva lentokentällä

Passikuvan nappasin Kuopion lentokentällä maaliskuun lopulla kun olimme Matteon kanssa matkalla Lontooseen. Olin joskus instagramia selatessani huomannut vastaavan otoksen jonkun käyttäjän tilillä (siinä kuvassa oli muistaakseni australialais-argentiinalaisen pariskunnan passit) ja halusin ottaa sellaisen itsekin, mielestäni tässä passikuvassa on jotain kiehtovaa. Ehkä se on se lähdön tunnelma mikä passista välittyy, tiedä häntä. Tykkään muuten tuosta italian passin kannesta.

photo 3-26

Kuva vanhojen lentolippujen kannoista

Löysin vanhempieni luota maaliskuussa kasan vanhoja lentolippujen kantoja mitkä äitini on vuosien mittaan säästänyt. Näitä oli hauska selailla ja mietittyä että missäs kaikkialla sitä onkaan tullut käytyä – kunnon matkabloggaajana tästäkin piti tietysti saada räpsy instagramiin. Siitä tulikin sitten jokseenkin suositty räpsy. Yritin miettiä syytä tälle ja luulen että ainakin yksi mielestäni ilmeinen syy tälle on se, että reissuun lähteminen nyt vaan yleensä on kivaa. Se lähtö  konkretisoituu sillä hetkellä kun saa oman boarding passin käteen joko suoraan omasta printteristä tai lentokentällä – tämän on varmasti meistä jokainen kokenut ja tunnistaa sen lähdön tunnelman. Ehkä siinä osasyy miksi seuraajani tästä kuvasta tykkäsivät – pidän itsekin vastaavien kuvien katselusta. Niiden kautta saa kuvaajasta myös hieman henkilökohtaisemman kuvan.

photo 4-19

Siipikuva yläilmoista

Allaoleva siipikuva on tainnut olla esillä blogissa aikaisemminkin. Se on otettu Helsinki-Kuopio lennolta viime helmikuussa ja oli totaalisen vahinko. Tai no tietysti tarkoitukseni oli ottaa kuvaa, mutta että se onnistui melko hyvin vieläpä iPhonella oli itselleni totaalinen yllätys. Siitä tuli hetkessä lempiotokseni ja taisimpa jakaa sitä joka paikassa sosiaalisessa mediassa. Lentämiseen liittyvät kuvat ovat olleet yleensä melko suosittuja – syyksi arvelen samaa mitä edellisen kuvan kohdalla, eli sitä reissutunnelmaa ja kuvaan samaistumista.

photo 5-9

Värikäs maisema Sienassa

Tämä värikäs kuva on Sienasta menneeltä tammikuulta. Siena on kaupunki jota täällä blogissa kuvailin ”ihan kivaksi” – mitään vikaa siinä ei ollut mutta ei se niin sanotusti iskenytkään. Sienasta jäi kuitenkin haaviin kuva jota kuvailisin yhdeksi lempikuvistani ja se myös löysi tiensä instagramiin. Itse olen huomannut että pidän kuvista, joissa on väriä. Väri tuo kuviin tunnelmaa ja värikäs maisema on yleensä mielenkiintoisempi kuin harmaa. Tässäkin kuvassa on myös pala sitä yllämainittua arkea, onhan siinä paikalliset arkiaskareiden alkujuurilla nimittäin ripustamassa pyykkiä.

photo-309

Mitä näistä kuvista sitten voi päätellä?

Omien kokemuksieni perusteella sanoisin että ihmisiä kiinnostaa matkakuvista ne, joissa on mukana sitä arkea, oikeaa elämää sekä kuvaajan persoonaa. Ja jotain mihin katsoja voi myös itse  hieman samaistua. Kuvissa myös tulee mielestäni olla hieman tarinaa kuvasta, jolloin se aukeaa yleisölle parhaiten. Suositut kohteet kuten Lontoo ovat myös erittäin toimivia sosiaalisessa mediassa – niissä on moni itse käynyt ja ne herättävät tunteita suuntaan jos toiseenkin. En usko että kuvien tulee olla täynnä glamouria ja luksusta ollakseen vetäviä, vaikka matkakuvissa vahva ”pako arjesta”- momentti onkin. Tunnelma on tärkeä ja itselleni sen tuovat värit, vaikka totta on sekin että kaikkia maailman paikkoja ei vain saa värikkäiksi kuvattua vaikka kuinka haluaisi. Tietenkään universaalia totuutta tähän kysymykseen ei ole olemassa sillä olemme kaikki erilaisia sosiaalisen median käyttäjiä, mutta tämä pohdinta onkin näin matkabloggaajan / sosiaalisen median suurkuluttajan näkökulmasta.

Minkäslaisia matkakuvia te muut tykkäätte instassa katsella? Menikö pohdintani aivan pieleen vai tunnistatteko jotain samankaltaisuuksia? 

 //Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply maisasofia perjantai, toukokuu 2, 2014 at 15:08

  Sulla on aina ihanat värit kuvissa, en ihmettele yhtään myöskään että suosittujen kohteiden, kuten Lontoon, kuvat on suosittuja 🙂 Tuo Italian passin kansi on muuten hieno, täytyy sanoa! Ja heh, etin just mun passin käsiin ja mitäpä muutakaan sieltä välistä tipahti kun kasa lippulappuja… 😉 Oon itse kans sitä kansaa, että tykkään kirjottaa kuvatekstin, oli se sitten vaikka ihan lyhyt, ees yhen sanan, ja joskus kun tuntuu että en välttämättä keksi tekstiä, saatan jättää kuvan hetkeksi julkaisematta. Jotenkin se tuo kuitenkin mukavamman lähestymisen kuvaan 🙂

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, toukokuu 4, 2014 at 22:14

   Mun vastaus katosi jonnekin, runoilin sulle pitkät pätkät tänne. 😀

   Lontoo on tosiaan kyllä kohde joka on erityisen tykätty, se on vaan niin lähellä suomalaisten sydämiä. Eikä turhaan tosiaankaan 🙂 Oon yrittänyt Lontoosta krjoitella vähän enemmän tuonne instankin puolelle sillointällöin, olisin tyytyväinen jos edes jollekin olisi vinkkiä siitä 🙂

   Malta on myös aika suosittu kohde instan perusteella 😉

 • Reply Teea perjantai, toukokuu 2, 2014 at 10:37

  Mielenkiintoinen postaus! Olen samaa mieltä, että sillä kuvatekstilläkin on suuri merkitys, vaikka aina en itse mitään kirjoitakaan. Tekstit kuitenkin aina avaavat sitä kuvan tarinaa mikä tekee niistä kuvistakin sitten hienompia :).

  Mutta yleisesti ottaen värikkäät kuvat iskevät minuunkin, vanhat talot varsinkin. Maisemakuvat ovat aina upeita, mutta tykkään paljon myös kaupunkikuvista. Ja en ihmettele, että Lontoo on sinulla suosittu aihe, juuri siksi kun siellä on moni käynyt. On erilaista fiilistellä niitä itselle tuttuja paikkoja, siinä toisen kuva tuo omat muistot mieleen, joten niistä kuvista välittyy myös omanlaisensa tuunelma heti.

  • Reply lena perjantai, toukokuu 2, 2014 at 13:09

   Kiitos Teea, kiva kuulla 🙂 Itsekin olen ollut vähän laiska kirjoittelemaan, pitänee kokeilla myös sitä kirjoittamista seuraavien insta-kuvien tiimoilta. Tarinat ovat aina kiehtovia.

   Lontoo on kyllä ollut suosittu aihe, kai se johtuu siitä että se on kohde jonne ihmiset mielellään matkustavat ja todella moni on täällä käynytkin joskus. Siihen voi sitten omia kokemuksia suhteuttaa ja mahdollisesti saada vinkkiäkin seuraavalle reissulle. Ja kokemusten vaihto on aivan parasta sekin. : )

 • Reply Annika homeandaway torstai, toukokuu 1, 2014 at 20:25

  Ihana postaus! Kiva, että ”avasit” kuvia oikein kunnolla. Oon huomannus, että joissain tilanteissa IG-kuvat kolahtaa jo kuvatekstinkin puolesta. Aina siis kuva ei ole edes se tärkein, vaikka koko ohjelmassa kuvat ovatkin pääosassa. Toisaalta taas tästä esimerkistä huomaa, että tarinat kuvien takana ovat myös oikein mielenkiintoisia 🙂

  • Reply lena perjantai, toukokuu 2, 2014 at 10:13

   Kiitos Annika! Se kuvateksti on mulle tosi tärkeä, vaikka itse en aina jaksa runoilla. Ehkä tästälähtien alan hieman panostamaan siihenkin, vaikka ihan kokeeksi. 😉

   Ja voi se niinkin olla että tarina on se pääasia tosiaan, kuva vain kruunaa sen 🙂

 • Reply satuvw torstai, toukokuu 1, 2014 at 19:58

  Mielenkiintoinen postaus ja hyvää pohdintaa!

  Se mitkä kuvat nousevat suosituimmiksi riippuvat hieman yleisöstäkin. Olen huomannut että minulla toimivat parhaiten maisema- tai outdoor henkiset kuvat. Kun olen välillä postannut jotain muuta mielestäni upeaa, kuten Helsingin metron vihreänä loistavat liukuportaat aamuvarhaisella, tykkäysten määrä on ollut huomattavasti pienempi kuin muulloin.

  Hieman sama on ehkä siinä mistä kuvista pidän itse – eri ihmisiltä odotan hieman eri asioita Instagramissa. Toisilta tulee ja odotan juuri enemmän elämänmakuisia arkikuvia, toisilta taas pitkälle muokattua fantasiaa tai upeita maisemakuvia. Kaikki nämä toimivat kunhan kuvaajalla on joku tietty oma tyyli.

  Ei sillä, kyllä sitä itsekin tulee välillä postailtua vähän mitä sattuu… 🙂

  Ja hei, mun on ihan pakko tuohon omaan postaukseeni liittyen kysyä, laittaako sinun italialainen miehesi kotona ruokaa? Mulla oli niin monta keskustelua aiheeseen liittyen Italiassa, ja joku väitti että ne on vaan Romagnan miehet joilla ei soppakauha pysy kädessä ja jotka eivät millään tavalla osallistu lasten hoitoon (tai mahdollisimman vähän). Tämä on nyt tosi vahvaa yleistystä, mutta oli jotenkin jännä huomata kuinka yllättävää monelle oli se, että olin yksin liikenteessä ja mieheni oli kotona hoitamassa jälkikasvua! 🙂

  • Reply lena perjantai, toukokuu 2, 2014 at 10:11

   Kiitos Satu! Olen miettinyt tätä juttua mielessäni hetken ajan ja ajattelin sitten valottaa muillekin.

   Olet aivan oikeassa tuossa että eri käyttäjiltä odottaa eri juttuja, puit sen sanoiksi paljon minua paremmin. 😉 Seuraan jotakuta sen takia, että matkakuvat ovat kivoja. Toista käyttäjää seuraan koska hänen elämänsä on kiinnostavaa ja kolmatta sen takia että kuvat ovat taitavasti otettuja ja muokattuja. Joitain tulee taas seurattua juurikin esim outdoor-henkisyyden vuoksi, toista lentämis-kuvien vuoksi ja kolmatta jolta tulee paljon rantakuvia. Olen itsekin huomannut sen että kun laitan jotain aivan omasta ”teemastani” poikkeavaa, ei se välttämättä ole niin suosittu kuin muut kuvat. Vähän niinkuin tuo sinun Helsingin metro-juttu. 🙂 Näitä juttuja on hauska pohtia!

   Tuohon ruokajuttuun, häpeäkseni myönnän että Matteo on meillä se joka a) osaa kokata ja b) haluaa kokata. 😀 Hänen perheessään miehet kokkaavat ja huolehtivat jälkikasvusta niinkuin naisetkin, tosin Matteokin on myöntänyt että tämä on Italiassa poikkeuksellista. Eli kiitän Matteon äitiä kun opetti poikansa kokkaamaan ja tekemään kotitöitä… se ei taida kovin yleistä olla.

   Hauska aina huomata miten eri kulttuureissa on eroja ja joissain naisen paikka on vielä siellä keittiössä, Italia edustanee yhtä ääripäätä ja toisessä ääripäässä juurikin Norja ja Suomi. 😉

   • Reply satuvw lauantai, toukokuu 3, 2014 at 19:33

    Kuulostaa hyvältä – tuo Matteon kokkaus siis!!

    Olen miettinyt miten asiat ovat Englannissa, mieheni kun on aika ”pohjoismainen” tyyppi mitä tulee näihin juttuihin. Ja hän kokkaa onneksi myös – yleensä italialaisittain 🙂

    • Reply lena / london and beyond sunnuntai, toukokuu 4, 2014 at 22:11

     On sullakin hyvä kombo sitten kotona, italialaista ruokaa kokkaava mies jos löytyy niin ei parane valittaa. Matteo on sittemmin laajentanut kokkauksiaan myös korvapuusteihin…. 😀

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, toukokuu 1, 2014 at 16:45

  Hienoja insta-kuvia! Minäkin tykkään värikkäistä kuvista ja sellaisista, joissa on sitä arkea tai paikallisia ihmisiä. Haluaisin itse kuvata todella paljon muita ihmisiä, mutta yleensä en kehtaa. Pitäisi vaan reippaasti kysyä lupa kuvaamiseen, mutta sitten kuvattavat ei välttämättä ole enää luonnollisia. Maisemakuvat on paljon helpompia, ja joskus niihinkin onneksi osuu ihmisiä mukaan 🙂

  • Reply lena perjantai, toukokuu 2, 2014 at 09:50

   Kiitos Heidi! 🙂 Arki ja paikalliset ihmiset vetoavat tosiaan minuunkin. Kuten sanoit, aina tosin ei vain kehtaa niitä kuvia ottaa sellaisilla hetkillä kun mieli tekisi.. muutenkin mulla on suuri kynnys ottaa muista ihmisistä kuvia oli sitten missäpäin maailmaa tahansa ilman lupaa. Ja se lupa on joskus hieman hankala hankkia kielimuurin takia vaikkei kuvattavalla välttämättä mitään kuvanottoa vastaan olisikaan.

 • Reply Katja torstai, toukokuu 1, 2014 at 16:00

  Passi- ja siipikuvat kyllä iskee aina! Ehkä se on juuri se tunne kun on iloinen toisenkin puolesta kun tietää itse mikä fiilis olisi juuri ennen lentoa ja lennolla.
  Ja sitten tietysti kaikki jollain tavalla elävät kuvat miellyttävät paljon. Niin kuin nyt esim tuo viimeisin kuva Siennasta, siinä on sitä jotain tunnelmaa. Ja sitten tietenkin sellaiset selfie kuvat reissun päältä joissa pääasiana ei ole turhanpäiväinen posetus vaan ennemminkin kuvata sitä maisemaa ja iloa, mikä sillä hetkellä on. 😀

  • Reply lena perjantai, toukokuu 2, 2014 at 09:49

   Hyvä pointti tuo tunne toisen puolesta passi ja siipikuvissa, se on oikeasti aikas totta. 🙂 Yleensä melko positiivisissa fiiliksissa lomalle ja reissuun lähdetään ja moni on sen fiiliksen kokenut. Työmatkat yms on sitten joskus eri juttu.

   Ja selfiet on tosiaan kivoja joissa on sitä ”persoonaa” ja ne eivät ole niitä pelkkiä posetus-kuvia. 😀 Olen todella huono noissa poseerausjutuissa eikä kovin montaa julkaisukelpoista ole vielä tullut otettua… joten sellaiset action / kuvat tietyltä hetkeltä toimivat ehdottomasti paremmin. Ja sellaisia on mielestäni kiva myös katsella.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.