Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miksi rakastaa Lontoota? // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Kuten joku on jo saattanut rivien välistä blogistani päätellä, minulla on hieman ristiriitainen suhtautuminen Lontooseen. Kaupunkiin, jonne matkustamisesta miljoonat ihmiset haaveilevat matkustavansa ja jopa muuttavansa. Lontoo on kaupunki jota ei voi olla rakastamatta, sanotaan.

Itse olen kuitenkin viime aikoina tullut siihen tulokseen että Lontoo asuinkaupunkina ei ole minua varten. Olen mahdollisesti liian mukavuudenhaluinen – en ole valmis käyttämään tunteja pitkien työpäivien lisäksi julkisessa liikenteessä mennäkseni kotiin nukkumaan ja tehdäkseni saman uudelleen seuraavana päivänä. Lontoo on myös kallis kaupunki asua ja hinta-laatusuhde  on tässä asiassa on äärettömän heikko. Ihmisillä on aina kiire, ruuhkat ovat peak-aikoina aivan mahdottomat ja ystävienkin näkeminen on hankalaa lyhyellä varoitusajalla, mikäli ei satu asumaan samoilla suunnilla. Olen huomannut olevan hyvin stressaantunut Lontoossa, kaipaan pienen kaupungin etuja ja hintatasoa – suurkaupungissa asuminen ei ole minulle itseisarvo. (No, jos esimerkiksi NYCiin tulisi lähtö niin.. suostuisin)

photo-305

Me lähdemme Lontoosta vuoden kuluttua ja olen tästä hyvin onnellinen. En tiedä minnepäin maailmaa suuntaamme sillä Matteon työkuviot ovat hieman auki, mutta erittäin hyvillä mielillä lähden. Lontoo on antanut paljon ja tulen sinne palaamaan monia kertoja. Se on kuitenkin minulle kohde jossa vierailemalla näkee ne parhaat puolet, ilman vakituisen asumisen tuomaa ahdistusta.

Älkää kuitenkaan ymmärtäkö minua aivan väärin. Lontoossa on paljon hyvää ja sille on syynsä että ihmiset kerta toisensa jälkeen sinne palaavat. Kerron nyt, mistä itse kaupungissa pidän ja niistä positiivisiksi kokemistani asioista – eihän siellä nyt kamalaa ole tietenkään ollut. Instagramin kuvat toimivat kuvituksena, sinne kun tulee yleensä otettua kuvia niistä hyvistä hetkistä.

Lontoo on hyvin monipuolinen. Lontoossa voi päivän aikana kokea pienen kylän idyllisen tunnelman sekä suurkaupungin ihmeen. Lontoon idylliset ja matalat rakennukset tekevät kaupungista hieman ”pehmeämmän” pilvenpiirtäjäviidakon sijaan, vaikka toki niitäkin löytyy etsivälle. On aivan mahtavaa, että Lontoossa on mahdollisuus käydä vaikka päiväsaikaan seuraamassa Canary Wharfissa kiireisen bisnesmiehen- ja naisen arkea ja siirtyä siitä illalliselle rauhallisempaan osaan Lontoota, vaikkapa pubiin puiston laidalle. Paikkaan, jossa ei edes tunne olevansa yhdessä maailman metropoleista.

photo-297 photo-298 photo-299

Julkinen liikenne. Vaikka yllä mainitsinkin yhdeksi Lontoon huonoista puolista julkisen liikenteen, täytyy sitä myös hieman kehua. Vaikken mielelläni ruuhka-aikoina esimerkiksi metrolla matkustakaan, Lontoon metro-, juna- ja bussiverkko on vertaansa vailla. Metrot kulkevat linjasta riippuen muutaman minuutin välein jos yhdestä metrosta myöhästyy tietää ettei seuraavaa tarvitse kovin kauaa asemalla odotella. Metrossa on myös hauska tarkkailla ihmisiä ja metro- ja juna-asemilla jaettavat erittäin laajat ilmaisjakelulehtiset (Metro, Evening Standard ja TimeOut) ovat saaneet aikaiseksi sen, etten juurikaan sanomalehtiä osta (paitsi joskus viikonloppuisin). Ja busseissa on mukava uppoutua omiin ajatuksiin musiikkia kuunnellen, maailman tärkeimpien nähtävyyksien vilahtaessa ohi.

photo-300

Kansainvälisyys. Lontoota kansainvälisempää kaupunkia saa hakea, ja käsite ”lontoolainen” voikin tarkoittaa ketä vain. Se voi tarkoittaa minua, suomalaista opiskelijaa, puolalaista putkimiestä tai filippiineiltä saapunutta kodinhoitajaa. Se voi tarkoittaa yhdysvaltalaista diplomaattia, japanilaista bisnesmiestä tai karibian saarilta saapunutta ravintoloitsijaa. Monet third culture kidsit ovat myös löytäneet kodin Lontoosta – kun on hankala sopeutua ”kotimaahan” mihin ei kuitenkaan ole sen kummempaa sidettä, on Lontoo luonnollinen valinta. Lontooksi kotiaan kutsuu niin valtavan värikäs joukko, että siitä ei voi olla pitämättä.

Tämä kansainvälisyys näkyy myös Lontoon ravintolatarjonnassa. Edgware Roadin lähi-idästä vaikutteet saaneet ravintolat, Brick Lanen intialaiset ja bangladeshilaiset ravintolat, monet monituiset japanilaista ruokaa tarjoavat ravintolat sekä ne ihan peribrittiläiset pubit. Tuossa vain muutama esimerkki, mutta luulen ettei liene olemassa kovin montaa maata jonka ruokaa ei tarjolla Lontoossa ole. Ja siitähän minä pidän, paljonkin. Lontoon ravintoloiden hinnat ovat yleensä myös kukkarolle ystävällisia, mikäli ei fine diningin pariin haikaile.

photo-301photo-302

Lontoon puistot ovat myös oma lukunsa. Niissä on ihana lenkkeillä ja rentoutua hyvän kirjan parissa tai ystävien kanssa piknikistä nauttien. Lontoo onkin ihanan vihreä kaupunki juurikin näiden puistojen vuoksi – kaupungissa jossa ihmiset asuvat ahtaasti ovat nämä puistot elinehto. Tähän aikaan vuodesta ne ovat ehdottomasti kauneimmillaan kun kevät on tuonut puistoon uusia istutuksia ja tunnelma on toki parhaimmillaan. Kevät näkyy myös ihmisten mielissä.

photo-303photo-304

Ylläoleviin kohtiin kun lisätään Lontoon mahtavat ostosmahdollisuudet, ei kaupunkia todellakaan voi kutsua miksikään muuksi kuin erittäin monipuoliseksi. Shoppailu on Lontoossa tehty erittäin helpoksi, ja tarjontaa on jokaiselle pikkuliikkeistä suuriin ostoskeskuksiin. Westfieldin ostoskeskus Shepherd’s Bushissa on yksi Euroopan suurimmista ja pitää sisällään lähes kaiken mitä ostosreissulta voi toivoa. Oxford Streetillä löytyy liikkeitä Primarkista Selfridgesin tavarataloon (vinkki: vältä tätä katua mikäli haluat rauhallista shoppailua ja suuntaa vaikka Westfieldiin arkipäivänä – huomattavasti helpompi tehdä ostoksia) ja pikkukauppoja löytyy ympäri kaupunkia.

Minkäslainen suhde teillä lukijoilla on Lontooseen? Mielenkiinnosta kuulisin mielipiteitänne! 

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Meriannen maanantai, huhtikuu 28, 2014 at 18:49

  Itse en henkilökohtaisesti voisi ikinä kuvitellakaan asuvani Lontoossa. Olen niin maalaistyttö kuin olla ja voi, tykkään rauhallisuudesta, hiljaisista kaduista, vehreydestä ja luonnonläheisyydetä ylipäätään. Jatkuva ihmisvilinä ja autojen möykkä vaan saisi minut stressaantuneeksi. Kuitenkin, sanottuani tämän, Lontoossa on aina ihana käydä! Ihastella joka puolella näkyvää historiaa, juurikin sitä ihmisvilinää (kun tietää pääsevänsä pois), nähtävyyksiä, puistoja ja .. sitä Lontoon tunnelmaa. Lontoo.. Vaikka siitä pitäisikin, niin ei siellä välttämättä asua halua. 😉

  • Reply lena keskiviikko, huhtikuu 30, 2014 at 13:26

   Ihan huippu kun muilla on samoja ajatuksia. Musta on tullut tällainen pesunkestävä maalaistyttö näköjään, kaikenlaisia puolia sitä itsestään löytääkään… juuri se vehreys ja hiljaisuus vetoavat minuun ja kaiken lisäksi keskiseen Lontooseen voi mennä milloin vain lähellä kun on. Näin on hyvä. 😀

   Lontoossa on kyllä oma ihana fiilis ja sitä on ihana kokea. Kunhan välillä pääsee pois tosiaan. 🙂

 • Reply Annika homeandaway torstai, huhtikuu 24, 2014 at 16:34

  Kiva lukea tällästä kommenttia Lontoosta. Oon käynyt siellä yhteensä vissiin neljä kertaa, mutta visiitit on olleet kaikkea yhden päivän tai viikon väliltä. Kaupunki ei ole vielä tehnyt muhun vaikutusta, vaan se tuntui aina jotenkin ahdistavalta. Ehkä asuminen tuntuisi vielä ahdistavammalta. Suurkaupungilla on niin monet puolet, ja kaikkea ei voi saada. Meilläkin on taas mahdollinen muutto mietinnässä, enkä osaa päättää jäisinkö mieluummin tänne vai lähtisinkö muualle.

  • Reply lena lauantai, huhtikuu 26, 2014 at 06:53

   Samassa veneessä ollaan, niin muuton kuin Lontoon tiimoilta. 😉 Muutan todella mielelläni pois vaikken olekaan tietoinen vielä siitä, että minne me muutetaankaan. Lontooseen tulen aina palaamaan mutta ihan mielelläni ”turistina” ja kavereita moikkaamaan, mutta luulen tosiaan että huokaisen helpotuksesta sitten kun sieltä lähdetään.

   Mä tulisin ja muuttaisin tosi mielelläni sinne Barcelonaan;)

 • Reply suklaasydän / Suklaata ja Kahvia maanantai, huhtikuu 21, 2014 at 12:43

  Mulla on kanssa vähän ristiriitainen suhtautuminen Lontooseen. Täällä on paljon hyviä asioita joita mainitsit, ja sit tietty uran rakentaminen on täällä ihan muuta kuin jossain pikkukaupungissa, mutta kyllähän nuo pitkät työmatkat ja korkeat asumishinnat rassaa… Ja sitä miettii joskus mitä järkeä… Mutta tästä on vaan tullut niin koti, ettei taideta täältä ainakaan lähiaikoina lähteä minnekään.

  • Reply lena keskiviikko, huhtikuu 23, 2014 at 11:13

   Minusta on ihana kuulla että monella muullakin on hieman ristiriitainen suhtautuminen Lontooseen! Tosiaan paljon hyvää Lontoossa on, mutta paljon on niitä asioita jotka tekevät siellä asumisesta hieman hankalaa. Ison kaupungin edut ovat uralla kiistattomat, ja varsinkin Lontoossa ne ovat vertaansa vailla. Tiedän muutaman henkilön joilla on työmatka jopa pari tuntia suuntaansa ja se on aika paljon se… no, pitää tässä tuumailla eri vaihtoehtoja 🙂

   Ihana että Lontoo kuitenkin tuntuu sinulla niin kodilta että sitä on vaikea jättää taakseen. Toivoisin samaa tunnetta itselleni, helpottaisi pohdiskelua erittäin paljon 🙂

 • Reply maisasofia lauantai, huhtikuu 19, 2014 at 15:59

  Tosi hyviä pointteja oot listannut (Brick Lanella tosiaan on paras intialainen!), mutta yhdyn melkein kaikkiin: en myöskään asuis Lontoossa. Yleensäkin kun käyn Lontoossa haluan aina etukäteen tietää mitä sillä kertaa tulee koluttua, usein toki ne samat kaverit + raflat + kaupat. Vähentää stressiä huomattavasti 😀

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, huhtikuu 20, 2014 at 08:44

   Haha, etukäteissuunnittelu vähentää huomattavasti stressiä. 😀 Ja mikä parasta, kun kaupunki on tuttu niin tietää aina minne suunnata ja missä on mukava käydä.

   Lontoossa on todella paljon hyvää mutta siellä on paljon sitten sitä negatiivista. Toki riippuu henkilökohtaisista preferensseistä mistä tykkään mutta mulla negatiiviset painaa enemmän. Vaikka esim juuri nuo Brick Lanen intialaiset hyviä onkin 😀

 • Reply Kea lauantai, huhtikuu 19, 2014 at 09:49

  Tiedän tasan mitä tarkoitat tuolla ristiriitaisella tunteella. On moniakin paikkoja joista pidän, mutta joissa en kuitenkaan haluaisi asua… Lontoossa on kyllä kiva käydä pyörähtämässä aina silloin tällöin. Tykkään käydä kaupoissa katselemassa, ihastelemassa ihmisvilinää ja syömässä suurkaupungin herkkuja. Nyt voisin käydä ihan vaan Victoria’s Secretin takia… vaikka tämä vuosi taitaa kuitenkin mennä ihan muissa merkeissä, mutta never say never! Koskaan ei tiedä mitä syksy tuo tullessaan. 🙂

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, huhtikuu 20, 2014 at 08:42

   Ihan mahtavaa etten ole tämän tunteen kanssa yksin! Mä luulen että minusta tulee juuri tuollainen Lontoon kävijä kun sieltä pois muutetaan: Siellä on kiva käydä muttei asua. Eikä silloin tarvitse niitä huonoja puolia miettiä.

   Ja hei nyt tulkaa Satun kanssa Lontooseen niin päästään VS:lle shoppailemaan, vaikka syksyllä! 😉

 • Reply millamainen perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 19:07

  Tämä oli kiva postaus! Oli kiva kuulla myös toi negatiivinen puolikin. Aika lailla se oli sitä, mitä jo itsekin olin ajatellut. 🙂 En silti ole muuttosuunnitelmia perumassa, plussapuolet on kuitenkin sen verran kovikset! 😉 😛

  • Reply lena lauantai, huhtikuu 19, 2014 at 07:27

   Kiitos Milla! Ainahan se niin on että kaupungeilla on kaksi puolta, ja mulla se negatiivinen on alkanut nousta viime aikoina.

   Eikä missään nimessä muuttoa pidä perua, Lontoohan on ihan huippu 😉 Kuten totesit, ne huippupuolet ovat niin huippuja että niiden voimalla jaksaa pitkään!

 • Reply Milla - Pingviinimatkat perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 08:13

  Täytyy heti alkuun tunnustaa, että olen Lontoossa vaihtanut lähinnä lentokoneesta junaan tai junasta toiseen. Eli en voi sanoa edes käyneeni. Monta hyvää syytä sinne reissaamiseen kyllä keksin ja uskon vahvasti, että kaupunki vie sydämmeni mennessään, kuten muutkin suurkaupungit. Erityisesti monipuolisuus ravintolatarjonnassa kiinnostaa! Voi mitä kaikkia makuja siellä pääsisi kokeilemaankaan 🙂

  • Reply lena perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 11:44

   Jos suurkaupungeista ja ruoasta tykkäät, et voi olla tykkäämättä Lontoosta väitän. 😉 Sieltä löytyy tosiaan molempien fiilistä kuten myös sitten pakopaikkoja jos siltä tuntuu. Ne ravintolat ovat aivan ihania, meillä on suunta persialaiseen ravintolaan kun Lontooseen palaan. En malta odottaa 🙂

 • Reply Susanna89 torstai, huhtikuu 17, 2014 at 22:09

  Hyvä ja rehellinen mielipide 🙂
  mä olen ollut Lontoossa oikeastaan vaan ohikulkumatkoilla ja aika samankaltaiset tuntemukset sieltä, tosin työpaikkoja siellä on ehkä enemmän kun missään muualla joten siltä osin olisi enemmän mahdollisuuksia kun pienemmissä kaupungeissa.
  Mites muuten rannikkoalueet? niissä asuminen taitaisi olla myös halvempaa kun Lontoossa..
  Tiedätkö yhtään minne/mihin maahan muutatte?
  blogissani on paljon Italia kuvia ja juttuja, kun olin siellä vuosi sitten kolme kuukautta. Italiasta mun suosikkipaikoiksi pääsi etenkin Verona, Italian saaret ja Civitavecchia.

  • Reply lena perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 08:33

   Kiitos Susanna! Käynkin katsomassa blogisi Italia-jutut, mulla on tosiaan aika kova Italia-kuume päällä. Ollaan siellä paljon oltu vaikken itse ole siellä asunut ja haluaisin kokea sen asumisen ehdottomasti. Seuraavasta asuinpaikasta ei ole tietoa vielä harmi kyllä, tosin puheissa on ollut muutama maa kuten Brasilia, Saksa ja Espanja. Saa nähdä, mielenkiinnolla odotan minne sitä päädytään 🙂

   Rannikkoalueet olisivat parempi vaihtoehto kuin Lontoo ja onhan siellä edullisempaa 🙂 Tosin mulla on alkanut tuntua että UK-kiintiö melkein 7 vuoden jälkeen alkaa olla täysi ja vuodenhan tavallaan vaikka ”päällään seisoo” Lontoossa. Saa nähdä, pienemmissä paikoissa on aina mukavampaa 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, huhtikuu 17, 2014 at 18:03

  Mä olen kyllä tosi omituinen, kun odottelen vielä, että Lontoo-kärpänen iskisi minuun ja lähtisin sinne lomalle. Olen siis käynyt kaupungissa ja ollut siellä viikon, mutta olin silloin lapsi. Minulle jäi kivoja muistoja, mutta ei mitään kytöä palata sinne aikuisena. Olen ihmetellyt miksi en ole innostunut matkustamaan sinne, vaikka tykkään älyttömästi esimerkiksi Nykistä. Jotenkin moni muu kaupunki menee aina edelle. Tosin nyt tän sun postauksen myötä heräsi kuitenkin pieni kiinnostus! Toivottavasti se kasvaa niin paljon että pääsen kokemaan Lontoon myös aikuisena 🙂

  • Reply lena perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 08:29

   Mulla oli ihana sama ennen Lontooseen muuttoa, en ollut siellä käynyt kuin muutaman kerran ja en siitä kaupungista nyt niin välittännyt. Sama juttu mulla on ollut UK:n kanssa ja ironista kyllä, siellä on mennyt noin 7 vuotta elämästäni. Joten jo onkin aika lähteä. 😀

   Kannattaa Lontoo aina käydä kurkkaamassa vaikka välilaskun aikana Nyciin matkalla tms ja katsoa miltä vaikuttaa. Mutta mun täytyy kompata sua ja olla sitä mieltä että joku muu kaupunki menee aina edelle. Niin se vaan on 🙂

 • Reply satuvw torstai, huhtikuu 17, 2014 at 17:25

  Lontoo on kyllä aivan mielettömän upea kaupunki, mutta en usko että haluaisin asua siellä… Juuri tuo ruuhkaisuus ja pitkät työmatkat eivät oikein innosta, ja siellä olevat ystäväni tekevät myös aivan mielettömän pitkiä päiviä töissä – tuntuu että työ on tärkeämpää kuin muu elämä. Teillä on varmasti mielenkiintoinen tilanne tulossa kun ei vielä tiedä mihin päädytte – miten olisi Norja….? 🙂

  • Reply lena perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 08:25

   Ihana huomata että muilla on samansuuntaisia ajatuksia tästä Lontoossa asumisesta. Mä olen pitkään miettinyt julkaisevani tämän postauksen ja helpotuin kun en ole ajatuksineni yksin. Työ on tärkeää mutta tosiaan muu elämä on mielestäni vielä tärkeämpää. En ole sellainen henkilö joka haluaa olla töissä kellon ympäri viitenä, kuutena päivänä viikossa säännöllisesti – toki joskus tulee tilaiteita jolloin on pakko mutta noin yleisesti.

   Tilanne on tosiaan mielenkiintoinen, ei ole vielä tietoa minne suuntaamme mikä on toisaalta kiva tilanne ja toisaalta vähän hassu. : ) Ja ehdottomasti tulisin Norjaan, pitääkin pyytää Matteota tutkimaan mitä mahdollisuuksia siellä olisi.. hänkin tykkää pohjoismaisesta elämäntyylistä ja se luonto Norjassa <3

 • Reply Katja torstai, huhtikuu 17, 2014 at 16:33

  Lontoo! Ihan näin matkailijana mainitsemasi hyvät jutut ovat itselläkin ne suurimmat tärpit miksi Lontoo jaksaa aina vaan tuntua kivalta paikalta matkustaa. Ystäväni ja siskoni asuvat ja työskentelevät Lontoossa ja vaikka heillä ei ole työmatkaa nimeksikään, niin Lontoon pitkät työtunnit toimistolla sekä afterworkit eivät vain tällaiselle pyjamasankarille maistuisi yhtään 😀

  Yksi juttu mikä aina itselle tuntuu vaikealta on talojen kosteus ja ainainen koleus. Sitä on aamuisin todella hankalaa päästä ylös kun peiton ulkopuolella odottaa kylmä huoneilma.

  • Reply lena perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 08:20

   Mä olen vähän samanlainen ”pyjamasankari” kanssasi 😀 Viihdyn erittäin hyvin kotona ja vaikka työ on tärkeää niin ne työtunnit ovat Lontoossa aivan hirveitä. No, alasta riippuen tietenkin eikä saisi yleistää mutta usein näin on.

   Ja ne talot, huoh. Me suomalaiset ollaan hemmoteltu tässä asumis-jutussa mutta viimeisen 7 vuoden aikana olen kokenut UK:ssa vaikka minkälaista asumista ja no.. kylmä on ainakin ollut. 😀

 • Reply Teea torstai, huhtikuu 17, 2014 at 13:06

  Tätä oli kiva lukea! Itse en ole koskaan haaveillut Lontooseen muutosta (no ehkä hetkellisesti, sieltä kun on niin edullista matkustaa moneen paikkaan halpalentoyhtiöillä :D), mutta sinne on ollut aina kiva matkustaa. Turistille Lontoo tarjoaa vaikka mitä kivaa, uutta tekemistä ja näkemistä riittää. Ja no sama tietysti siellä asuvillekin, mutta kirjoitan nyt siitä miksi itse olen tykännyt sinne palata :). Lontoossakin kuitenkin puistot ovat yksiä lempparipaikkojani, koska ne tarjoavat tilaa hengittää 🙂

  • Reply lena perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 08:18

   Haha, meinasin lisätä ylläolevaan listaan myös tuon halvat yhteydet-kohdan, sillä se on myös yksi Lontoon parhaita puolia. Lista alkoi tosin paisua joten jätin välistä 😛

   Lontoo tosiaan tarjoaa kaikkea kivaa niin turistille kuin asukkaille, tosin turisteilla on huomattavasti enemmän aikaa nauttia siitä mitä kaupunki tarjoaa 😉 Ja ne puistot <3

 • Reply Laura torstai, huhtikuu 17, 2014 at 11:50

  Mun taytyy sanoa etta vuoden Lontoossa asuneena ja muuaalle Briteissa asuneena (nyt Derbyssa) niin taytyy sanoa etta yhdyn siihen etta olen liian mukavuudenhaluinen asumaan Lontoossa. Vaikka rakastankin Lontoota kaupunkina, taytyy sanoa etta nautin asumisesta taalla maalla jossa vuokraan ja muihin menoihin menee ihan murto-osa siita mita Lontoossa asuessa menisi. Tykkaan siita etta rahaa jaa muuhunkin elamasta nauttimiseen ja reissailuun ilman etta kaikki menee tyomatkustamiseen, vuokraan ja muihin kuluihin. Kaikessa on tietysti puolensa, onhan elama ja kulttuuritarjonta maalla hieman tylsempaa kuin Lontoossa mutta valintojahan nama jutut on 😀 Ihania kuvia!

  • Reply lena perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 08:15

   Kiitos Laura! Totta on se että valintojahan nuo jutut ovat, mutta itselleni kiva kämppä ja rauhallisuus ovat melko tärkeitä. Tasokkaasta asumisesta voi hyvin maksaa, mutta koska Lontoossa se taso ja hinta eivät vastaa toisiaan, ei tämä toteudu.. luulen että itsekin mielelläni lähtisin maaseudulle jos tilaisuus tulisi vastaan, siellä enemmän asioita mitä arvostan. Jää enemmän aikaa itse elämiseen. 🙂

 • Reply Jenni torstai, huhtikuu 17, 2014 at 11:47

  Mullakin on aika ristiriitainen suhde Lontooseen – aivan ihana paikka, mutten kyllä haluaisi muuttaa sinne takaisin. Freelancerina välttyisin ruuhkametrolta, mutta Lontoon ollessa muutenkin kovin yksinäinen paikka, ei työkavereiden puute parantaisi tilannetta yhtään, eikä siellä jo asuvia kavereita ehtisi nähdä kovinkaan usein kuin kaikilla on niin kiire. Mutta olen kyllä samaa mieltä noista positiivisista puolista, ja niistä voi rauhassa nauttia kun käy vain vierailulla 🙂

  • Reply lena perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 08:13

   Lontoo on ihan oikeasti yksinäinen kaupunki, olet oikeassa! Ihan itse yllätyin tästä sinne muuttaessani ja se kavereiden näkeminen vaatii aina suurempaa suunnittelua eikä sellaisia spontaaneja näkemisiä kovin usein tapahdu. Uskon tosiaan että se on paras minulle, että vierailen siellä ”turistina” ja koen ne parhaat puolet 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.