Pikainen tervehdys Toscanasta!

Kirjoitan tätä tekstiä sohvalla peiton alla Firenzen lähellä, maha täynnä kaikista ihanista ruoista mitä tämä maa (tämän maan nonnat ja mammat) on minulle tarjonnut. Muut katsovat televisiosta Fiorentinan peliä, olen itse aivan poikki – ruokailunjälkeinen väsymys kyseessä. Ihan harmittaa että matkalaukussa ei ole enempää tilaa kaikille näille herkuille joita meille on tarjottu kotiinviemisiksi, ei ole kysymystäkään etteikö Englannin ruoka jäisi paitsioon näiden herkkujen rinnalla. Vieläkin jaksan ihmetellä miten tällaisesta yksinkertaisesta ruoasta saadaan näin maistuvaa. Ruoka on maistunut reissun aikana, mutta mitä muuta viikon aikana onkaan ehtinyt tapahtua?

Saavuttuamme Toscanaan viime maanantaina meininki on ollut melkoista. Kaikki me tiedämme varmaankin sen tunteen, kun reissulle ei ole juurikaan tehty suunnitelmia ja sitten ei kuitenkaan ehdi tehdä juuri mitään. Meillä oli vain yksi suunnitelma joka oli tehty etukäteen – ja pidimme siitä kiinni kynsin ja hampain. Tämä suunnitelma oli ottaa auto alle ja lähteä pienellä roadtripille kohti itäistä rannikkoa viime keskiviikkona. Lähdimme matkaan varhain aamusta reittinä Ravenna-Cesenatico-San Marino-Rimini-Fano ja päätepisteenä oli pieni agriturismo Pesaro & Urbinon maakunnassa.

Ravenna oli kaunis. Kaupungista minulla ei ollut mitään ennakkokäsityksiä ja se paljastui erittäin kauniiksi italialaiseksi kaupungiksi. Iso se ei ollut, mikä varmaankin lienee syy miksi siitä niin pidin – olen nykyään enemmän pienempien ja persoonallisempien kaupunkien perään. Ravennan yksi erikoisuus olivat polkupyörät joilla kaupunkilaiset rakastavat liikkua, tuli melkein Amsterdam mieleen pienemmässä mittakaavassa.

IMG_6022
IMG_6038

Ravennasta lähdimme ajamaan rannikkoa eteläänpäin kohti Riminiä ja Pesaroa. Pysähdyimme rannalla nauttimassa tunnelmasta, ja autiotahan siellä oli vielä tähän aikaan vuodesta. Kesällä tilanne on eri kun pääasiassa milanolaiset saapuvat nauttimaan lämpimistä ilmoista ja merestä.

IMG_6046

Ravennan lisäksi ainoa lukkoonlyöty kohde oli San Marino. Korkeanpaikankammoisille pieni varoituksen sana tästä paikasta, olin nimittäin itse hieman helisemässä. Kaunista siellä kuitenkin oli.

IMG_6092

San Marinosta ja muista reissun kohteista enemmän informaatiota paremmalla ajalla, tämä postaus tarjoaa vain pientä makua tulevasta. Summa summarum, minulle Italia on taas tarjonnut hyvää ruokaa, hyviä maisemia sekä hyvää seuraa. Ymmärrän koko ajan enemmän kieltä sekä ihmisiä ja osaan jopa hieman kommunikoida itsekin. Kaikki täällä tapaamani ihmiset ovat olleet aivan ihania ja olipahan meillä eilen todella kiva pieni suomityttöjen tapaaminenkin Firenzessä.

Tällä hetkellä minusta tuntuu siltä etten haluaisi lähteä takaisin Englantiin. Tiedostan että tällaisilla lyhyillä muutaman viikon visiiteillä ei varsinaisesti koe sitä arkea, mutta uskon vahvasti että viihtyisin täällä paremmin kuin Briteissä koskaan vaikka sielläkin on kivaa ollut. Onneksi hätä ei ole tämännäköinen sillä ensi kuussa pääsen takaisin Italiaan, tällä kertaa Bolognan tienoille.

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply satuvw tiistai, huhtikuu 8, 2014 at 19:08

  Aah Italia… Tästä postauksesta tuli kyllä niin hyvä fiilis, onneksi suuntaan sinne kevään ensimmäiselle reissulle jo parin viikon päästä! <3

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, huhtikuu 9, 2014 at 11:06

   Oi ihanaa sulla on reissu jo niin lähellä <3 Me vasta tultiin ja nyt kuukausi pitäs odotella seuraavaan kertaan. Odottelen jo kovasti postauksia Italiasta, niihin ei koskaan kyllästy!

 • Reply Jenni maanantai, huhtikuu 7, 2014 at 14:12

  Oi, San Marinosta etenkin olisi kiva nähdä lisää kuvia! Kävin siellä yli kymmenen vuotta sitten, ja se teki vaikutuksen, mutta muistijäljet paikasta ovat hataria. Olisi kiva siis saada niille vähän vahvistusta!

  • Reply lena tiistai, huhtikuu 8, 2014 at 11:00

   Teen juttua San Marinosta piakkoin, ihan huikea kohde oli! Tosin sijaitsi hieman liian korkealla minun makuuni 😉

  Leave a Reply