Mistä on täydellinen kevätpäivä Lontoossa tehty?

Jos minulta kysytään, täydellinen kevätpäivä Lontoossa pitää sisällään hyvää seuraa, lämpimän sään ja pilvettömän taivaan sekä tietenkin hyvää ruokaa. Eilen sain ruksia kaikki yllämainitsemani kohdat ja viettää ihanan lauantain ystävieni ja Matteon seurassa täällä Lontoossa. Oli ihana palata Lontoon kevääseen jossa kukat kukkivat ja lämpöä riittää – ainakin Suomen kevääseen verrattuna vaikka kevät aikaisin Suomeen saapuikin.

Meillä oli suunnitelmana mennä piknikille Regents Parkiin puoliltapäivin, mutta koska suunnitelmat ovat tehty muutettaviksi, vaihtui piknik puolalaiseen luonaaseen Elephant & Castlen ostoskeskuksessa. Sitä ennen pyörimme akselilla Trafalqar Square – Covent Garden. Tarkoitukseni oli etsiä eräästä Covent Gardenissa sijaitsevasta kirjakaupasta muutamaa himoitsemaani kirjaa, mutta jouduin lähtemään tyhjin käsin pois sillä niitä ei laajasta etsinnästäni huolimatta löytynyt. Ehdin tämän epäonnisen kirjojen etsinnän lomassa napata myös muutaman kuvan keväisestä Lontoosta:

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Covent Gardenista suunnistimme Elephant & Castleen hetken mielijohteesta. Matteo ei ollut koskaan käynyt oikeassa puolalaisessa ravintolassa ja koska meillä oli jo hieman nälkä, päätimme hypätä metroon ja suunnistaa joen eteläpuolella sijaitsevaan, melkoisen luotaantyöntävään ostoskeskukseen. Regent Park ja piknik olisi ollut varmasti hieman hienostuneempi ympäristö lounaalle, mutta hyvää ruokaa ei edes piknik-tunnelma voita. Olen aiemminkin kirjoittanut täällä miten hyvän ravintolan tuo surullisen kuuluisa ostoskeskus sisäänsä kätkee, eikä se pettänyt tälläkään kertaa.

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Oli meillä oikeasti ihan mukava lounas, vaikka ilmeestäni jotain muuta saattaakin päätellä. Ruoka maistui ja kukkaro keveni vain noin 15£ verran – eipä paha ollenkaan. Perinteinen puolalainen makkara-annos ei liene se terveellisin mutta maittava se on, uskokaa pois. Pierogit maistuivat myös ja Tyskie tietenkin.

Elephant & Castlesta palasimme pian lounaan jälkeen takaisin Lontoon ytimeen ja tapasimme ystäväpariskuntamme St James Parkissa kiertelyä varten. Lontoolaiset olivat lähteneet sankoin joukoin liikenteeseen ja nurmialueet olivat täynnä auringosta nauttivia kaupunkilaisia. St James Parkista siirryimme irlantilaiseen pubiin nimeltään The Porterhouse joka oli todella mukava uusi tuttavuus Covent Gardenissa – sinne tosin kannattaa mennä ajoissa jos istumapaikan haluaa saada.

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Täydellisen kevätpäivän kruunasi tietenkin mikäs muu kuin ruoka. Neljän hengen porukkamme oli lisääntynyt illan mittaan kahdella ja vaikka kuuden hengen on melko hankala etsiä pöytää Lontoosta lauantai-iltana, pääsimme noin puolentunnin odottelun jälkeen erääseen Chinatownin suosikkipaikkaamme. Kannatti odottaa ja ruoka oli erittäin hyvää niinkuin aina – Chinatownissa kannattaa olla tarkkana ravintoloiden kanssa, mutta helmiäkin sieltä löytyy.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Matkasimme kotia kohti kymmenen jälkeen, tyytyväisinä mahat täynnä. Tällaiset kevätpäivät ovat ehdottomasti lemppareitani – kevättä on ilmassa ja kesä tekee tuloaan muutenkin kuin vain ajatuksen tasolla. Ja kun tähän kuvioon lisätään Lontoo, ei kevätpäivä siitä juuri paremmaksi muutu.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Ricarro tiistai, huhtikuu 8, 2014 at 22:09

  Anteeksi jos mainitsit jo, tai joku kysyi, mutta kuinka lämmintä siellä on tällä hetkellä? Tekisi mieli ensi kuussa tehdä pikavisiitti, tarkeneekohan jo t-paidassa =) Kiva blogi!

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, huhtikuu 9, 2014 at 11:08

   Kiitos! 🙂

   Täällä on tosi kivat kelit tällä hetkellä, lämpötila pyörii siinä 15c kieppeillä. Tosin viime viikko oli paljon lämpimämpi ja t-paidassa tarkeni, nyt laitan kyllä suosiolla takin päälle. Mutta jos ei tuule ja on aurinkoista kun nyt niin t-paitakelit eivät ole kaukana;) Oikein mahtavaa Lontoon reissua jos tänne päädyt, Lontooseen kannattaa aina tulla!

 • Reply Lady of The Mess maanantai, maaliskuu 31, 2014 at 20:28

  Lontoo – yksi mielikaupungeistani. Voi – kyllä matkakuume senkun nousee, eikä yhden yhtä reissua suunnitteilla;)
  Ihanaa kevättä sinne!

  • Reply lena maanantai, maaliskuu 31, 2014 at 21:56

   Lontoo on kyllä ihana! Jos reissut ovat pian suunnitteilla niin kannattaa ehdottomasti pitää Lontoo korvan takana.. kevät ja kesä ovat täällä ihania.

   Oikein mukavaa kevättä sinnekin ja kiitos kommentista! 🙂

 • Reply satuvw maanantai, maaliskuu 31, 2014 at 12:40

  Ah, Englannin kevät… Se tulee siellä niin paljon aikaisemmin kuin täällä meillä Norjassa!! Me käytiin tänään vielä hiihtämässä murtsikkaa, vaikka täällä laakson pohjalla pääsee kyllä jo fillaroimaankin. Jos tarkenee… 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, maaliskuu 31, 2014 at 16:07

   Englannin kevät on kyllä ajoissa aina, ainakin Suomeen ja Norjaan verrattuna. Ja hyvä niin 😉 Hurjaa että siellä voi vielä hiihtää! Suomessa olisin kovasti halunnut lähteä murtsikoimaan mutta eihän siellä lunta ollut. Harmitti kovasti. Fillaroimaan sitten pääsikin myös.;)

 • Reply maelle maanantai, maaliskuu 31, 2014 at 06:37

  Voi että, Lontoo on jo kauan ollut ajatuksissa ja tää matkakuume paheni juuri luettuani postauksesi. Ihanan keväisen näköistä!

  • Reply lena maanantai, maaliskuu 31, 2014 at 11:42

   Ihanan keväistä täällä tosiaan oli ja pelkällä bleiserillä tarkeni todella hyvin. 🙂 Lontoo on kyllä keväisin ihan huippu, puistot ovat kauniita ja ihmiset hyvällä tuulella. Eli eikun vain reissua suunnittelemaan 😉

 • Reply millamainen sunnuntai, maaliskuu 30, 2014 at 18:07

  Oi, että miten ihanalta näyttää! 🙂 En malta odottaa, että mäkin saan ensi keväänä nauttia Lontoosta ihan lontoolaisena. Niin jännittävä ajatus! :O 😀

  • Reply lena maanantai, maaliskuu 31, 2014 at 11:38

   Lontoon kevät on kyllä aivan paras, ensi vuonna sitten tosiaan pääset täällä nauttimaan kaikesta kivasta:) Hyvää kannattaa odottaa vai miten se menikään!

 • Reply Katja sunnuntai, maaliskuu 30, 2014 at 18:03

  Voi matkakuume on jo niin hillitön!
  Harmi kun lähdette sinne Italiaan nyt samanaikaisesti olisi ollut mukava nähdä. 🙂
  Mutta siis italian kevät on varmaan vielä enemmän edellä ja en pahisi pahakseni Firenzen lomaa. 😀 voi onnekas!

  • Reply lena maanantai, maaliskuu 31, 2014 at 11:37

   Äh mä just tajusin että oot just tulossa tänne kun me lähdetään pois! Olisi ollut ihan huippu tavata ja käydä kiertelemässä Lontoossa. Ihana loma sulle on kyllä tulossa, täällä on ihan huippu ilma ja ihmiset oikein keväisellä tuulella:)

 • Reply Virpi sunnuntai, maaliskuu 30, 2014 at 17:38

  Oi, torstaina suuntana on itsellänikin taas Lontoo ja odotan innolla keväistä säätä, ihania ihmisiä, rentoa hengailua ja hyvää ruokaa ja juomaa.

  • Reply lena maanantai, maaliskuu 31, 2014 at 11:33

   Täällä on todella hyvä ilma nyt, varmasti tulee ihana loma! Ja juurikin noita yllämainitsemiasia asioita on Lontoo täynnä, esimerkiksi ravintolat ovat mielestäni paras juttu täällä 🙂 Ihanaa reissua!

 • Reply AnskuBCN sunnuntai, maaliskuu 30, 2014 at 16:58

  Voi kuinka näyttää ihanalta! Lentoliput Lontooseen polttelee jo takataskussa (tai siis lippuvahvistus polttelee sähköpostissa), toukokuussa tulen viikonlopuksi kavereiden kanssa. Edellinen reissu Lontooseen olikin vuonna 2001, paljon on vettä virrannut joessa sen jälkeen 🙂

  • Reply lena maanantai, maaliskuu 31, 2014 at 11:31

   Toukokuu on mielestäni parasta aikaa reissata Lontooseen, säät ovat yleensä kohdillaan ja suurimmat turistimassat eivät ole saapuneet vaikka onhan täällä aina paljon porukkaa 🙂 Oikein huippua reissua, pitää tutkia reissujuttuja blogistasi kun olet palannut!

  Leave a Reply