Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ihanien pikkuliikkeiden Lille // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Kuten aiemmin mainitsin, muutaman viikon takaisen Lillen reissumme kuvasaldo jäi melko laihaksi järkkärin akun unohtuessa Lontooseen. IPhone oli tosin käytössä senkin edestä ja monta monituista kuvaa päätyi Instagramiin – mukaanlukien pienet shoppailufiilistelyt. Tätä teemaa tänään noudattaen blogini vie teidät lukijat Lillen kaduille, missä innostuin kovasti ihanista ja idyllisistä pikkukaupoista.

Lillen vanhakaupunki idyllisine pikkukujineen ja vanhoine rakennuksineen on mitä parhain paikka pienille liikkeille. Niitä on vieri vieressä ja jokaiselle on varmasti tarjolla jotakin. Varsinkin sisustus- ja huonekalukauppoja on tarjolla kuten myös vaate- ja herkkukauppoja. Kirjallisuuden ystäville on myös paljon valinnanvaraa, tosin Ranskassa kun ollaan, ei muilla kielillä olevia teoksia ole juuri tarjolla

photo 3-11

Meert-niminen suklaapuoti on ilmesesti yksi Lillen suosituimmista ja perinteisimmistä – näin Matteon Lillessä asustava ystävä tiesi meille kertoa. Halvimmasta päästä se ei ollut, mutta se suklaa ehdottomasti oli jokaisen euron arvoinen. En juurikaan reissulla shoppaillut, mutta suklaata taisin hieman hamstrata, niin hyvää se oli. Olen myös sitä mieltä että hyvästä ruoasta (ja suklaasta) maksaa mielellään hieman ekstraakin – hyvä ruoka on aina elämys ja yksi tärkeimpiä juttuja reissuillani nykyään. Liike oli päiväsaikaan täynnä hienoja ranskalaisrouvia jotka viihtyivät siellä pitkänkin aikaa maistellen eri suklaalajikkeita ja vaihtaen kuulumisia.

photo 2-20

Viinikaupan tarkoitusta ei liene tarve perustella sen kummemmin. Vastaavia liikkeitä Lillen vanhan kaupungin kaduilta löytyy monia ja yleensä valikoima ei rajoittunut pelkästään viiniin. Tarjolla on esimerkiksi erittäin hyviä erikoisoluita, sijaitseehan Lille erittäin lähellä Belgian rajaa. Ostimme tuliaisiksi Lontooseen muutamaa eri belgialaista erikoisolutta, eivätkä hinnat päätä huimanneet. Viinikin on Ranskassa hyvin edullista ja Matteon kaveri sanoikin että hän harvoin ostaa yli seitsemän euroa maksavaa viiniä. Viinin hinnat ovat supermarketissa alkean parin-kolmen euron luokkaa ja tuolla seitsemällä eurolla saa jo kohtuullista tavaraa. Viinejä ei mukaamme lähtenyt tällä kertaa tilanpuutteen vuoksi, ensi kerralla mahdollisesti sitten.

photo 1-17

Ja ne kirjakaupat. Aivan ihania, kerrassaan. Harmikseni ranskankielentaitoni on tällä haavaa melko vaatimaton (ei kai se hyvä ole koskaan ollutkaan) enkä siten kirjoja haalinut mukaani ollenkaan. Mukava näissä liikkeissä on tosin aina kierrellä ja katsella ympärilleen, kirjakaupoissa tunnelma kun on aina omanlaisensa.

Alla on kuva pieniltä kirjamarkkinoilta jossa myytiin käytettyjä kirjoja, sarjakuvia sekä levyjä. Sää oli hyvin sateinen eikä paikalla ollut kuin yksi myyjä – mukavia juttuja hänelläkin oli myynnissä ja hetki siellä kului tarjontaa katsastaessa. En täältäkään ostanut mitään edellämainitusta syystä johtuen, mutta kotimatkaa varten hankin muutaman ranskankielisen juorulehden viereisestä lehtikojusta. Yllätyksekseni huomasin ymmärtäväni sitä melko hyvin – toisaalta nämä juorulehdet eivät juurikaan taida rakettitiedettä olla, päätelmiä kielitaidostani ei siis niiden perusteella kannata tehdä. Olisi ihana viettää hetki Ranskassa ja katsoa miten nopeasti kieli tarttuisi sille tasolle että pystyisi kohtuullisesti kommunikoimaan paikallisten kanssa.

photo-290

Lille ostomahdollisuuksineen saa minulta ison tykkäyksen. Olen pienten yritysten suuri ystävä – olin sitten kotona tai reissussa yritän tukea pieniä ja yksityisiä yrityksiä parhaani mukaan. Näin kävi myös Lillessä. Tosin joskus on kovin hankala tietää minkä yrityksen takana on ketju ja minkä ei, mutta yleensä pienen tutkimisen jälkeen asia selviää. Tietysti mikäli pieni ja idyllinen ostospaikkani on osa suurempaa ketjua, ei se maailmanloppu ole mutta mahdollisuuksien mukaan pienet yksityiset ravintolat, kahvilat sekä kaupat ovat listallani kärkipäässä.

Onko teillä muilla vastaavanlaisia shoppailufilosofioita?

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Heidi / Auringon alla lauantai, maaliskuu 22, 2014 at 06:34

  Tykkään kovasti pikkupuotien tunnelmasta ja tuotteista, mutta usein kuitenkin päädyn ihastelemaan niitä vain ulkoa päin. Ja sitten menen isompaan markettiin, tutkin siellä kaikki hyllyjen välit ja teen tuliaisostokset. Onneksi usein tulee ostettua jotain myös pienemmistä liikkeistä, mutta ainakin jos aikaa on vähän, niin isosta kaupasta löytää kaiken kerralla (mutta ei ehkä niin hyviä tuotteita, halvemmalla kylläkin). Harmi ylipäätään, että reissusta ei saa koskaa raahattua haluamaansa määrää ruokatuotteita mukana 😀

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 23, 2014 at 08:48

   Äläpä muuta sano, aina on liian vähän laukussa tilaa paluumatkaa varten. Isoissa marketeissa on myöskin puolensa, ja tulee sitä itsekin ostettua esimerkiksi tuliaisoluita juurkin marketeista. Joskus se hintakin ratkaisee!

 • Reply Kea perjantai, maaliskuu 21, 2014 at 18:22

  Pikkukaupat on ihan parhaita! Tosin viime aikoina oon vältellyt suosiolla kaikkia paitsi sisustuskauppoja kun tuo putkiremontti on jotenkin niin ”päällä” just nyt. 🙂

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 23, 2014 at 08:46

   Putkiremppa on kyllä sellainen että se taitaa kadottaa sisustushalut ihan kunnolla. Onneksi niillä on myös tapana valmistua ja sitten on oikein hyvä syy sisustaa ihan urakalla:)

 • Reply Veera Bianca perjantai, maaliskuu 21, 2014 at 14:21

  Eikä mitä pikkupuoteja, aivan ihania <3

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 23, 2014 at 08:44

   Äläpä muuta! Harmi vain tilaa ei laukussa ollut yhtään ja tilin saldonkin kannalta oli parempi pysyä poissa 😉

 • Reply satuvw perjantai, maaliskuu 21, 2014 at 07:58

  Ah, ihania pikkupuoteja! Itse suosin mielummin myös pieniä paikallisia ja yksityisiä kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, tämä Suomen K- ja S- ketjujen valta välillä vähän harmittaakin…

  • Reply lena perjantai, maaliskuu 21, 2014 at 10:20

   Ihanaa että on muitakin joita tämä suurten ketjujen valta ärsyttää. 🙂 K-kaupoissa silti yritän käydä S-kauppojen sijaan koska ne ovat kuitenkin yrittäjäperiaatteella toimivia vaikka ketjun suojissa ovatkin.

 • Reply Katja torstai, maaliskuu 20, 2014 at 15:21

  Suklaapuodit <3 Madridista silloin aikoinaan mekin haalasimme vaikka minkänäköistä konvehtia. Hyvästä ruuasta tosiaan maksaakin vähän enemmän. : )

  • Reply lena perjantai, maaliskuu 21, 2014 at 07:40

   Ehdottomasti hyvästä ruoasta maksaa enemmän. Nuo keskisen Euroopan suklaamaat ovat kyllä ihan ykkösiä, esim Belgia ja tuo Ranska lähellä Belgian rajaa. Madridkaan ei ole huono 😉

 • Reply Maarit Johanna torstai, maaliskuu 20, 2014 at 14:21

  Suklaa mainittu!! Pariisista jäi mieleen ne lukemattomat suklaa liikkeet. Vaikka olisi just syönyt itsensä ähkyyn vaikka suklaaleivillä, ei niitä voinut ohittaa. Ranskaan haluaisin uudelleen mutta en tiedä miten maha kestäisi sitä non-stop syömistä ^^

  • Reply lena perjantai, maaliskuu 21, 2014 at 07:38

   Suklaa on taikasana. 😀 Non-stop syöminen on kyllä jees, varsinkin jos on vierailulla hyvän ruoan maassa. Vaikka Italiassa tai Ranskassa.

 • Reply maisasofia torstai, maaliskuu 20, 2014 at 14:06

  Kirjaputiikit näyttää ihanilta 🙂 Ja kyllä, hyvään ruokaan mielellään vähän satsaakin.

  • Reply lena perjantai, maaliskuu 21, 2014 at 07:37

   Ne oli kyllä oikein ihania kirjakauppoja kielimuurista välittämättä 😉

 • Reply Rimma torstai, maaliskuu 20, 2014 at 11:28

  Ihan tismalleen sama shoppailufilosofia täälläkin! Shoppailen ylipäätänsäkin tosi vähän, mutta aina niin ostoksilla kuin ruokaillessakin ulkona pyrin suosimaan pieniä perhevetoisia yrityksiä (: Etenkin tuolla kaukomailla, mutta toki myös Euroopassa.

  • Reply lena perjantai, maaliskuu 21, 2014 at 07:36

   Ihana kuulla että muutkin ovat lähteneet tälle asialle:) Ehdottomasti pienet yritykset ja ravintolat kunniaan – tätä filosofiaa olen noudattanut kaikkialla mutta myös Suomessa. Erään S-kirjaimella alkavan ketjun ravintolat ovat jääneet käyttämättä jo pitkään ja todellakin suosin mielummin pieniä ja idyllisiä paikkoja joista saa tasokasta ruokaa.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.