Puutalojen Kuopio #suomiretki

Kaukokaipuun Nellan ideoima mainio #suomiretki-projekti kannustaa meitä kaikkia kotimaamme tarkempaan tutkimiseen. Kerran nyt satun olemaan tällä hetkellä Suomessa, ajattelin kantaa korteni kekoon tähän mahtavaan projektiin ja kirjoittaa postauksen eilisestä kävelylenkistäni Kuopion puutalomiljöössä. Olin eilen aamulla hereillä poikkeuksellisesti kukonlaulun aikaan sillä heitin Berliiniin matkaavan pikkuveljeni lentokentälle ja olisi ollut aivan hölmöä heittää kaunis aamu hukkaan. Kamera mukaan ja kävelylle siispä.

IMG_5988

Kävin kävelyllä puutalomiljöössä akselilla Kuninkaankatu – Kirkkokatu – Minna-Canthinkatu jossa Kuopion mielestäni idyllisimmät puutalot sijaitsevat. Sää oli mitä parhain kuvaamiseen vaikkakin kirkas auringonpaiste toi hieman haastetta kuvaamiseen tietyistä kuvakulmista. Keskustasta reippailin kohti Satamaa, josta löysin lisää kuvauksellisia kohteita.

IMG_5987
IMG_5981

Häpeäkseni tunnustan etten ollut tietoinen Kuopion Korttelimuseon olemassaolosta ennen tätä päivää. Kävelen siitä usein ohi mutta jotenkin en ollut huomannut kylttiä – tai ainakaan rekisteröinyt sen sisältöä sen tarkemmin. Siellä varmaan voisi joskus piipahtaa.

Kuopion (tietääkseni) ainoa monikielinen kadunnimikyltti on Kuninkaankadun ja Kuopionlahdenkadun kulmauksessa. Miksi näin, siitä minulle ei tietoa ole mutta kansainvälisyys katukuvassa on mielestäni hauska lisä.

IMG_5980
IMG_5978
IMG_5995
IMG_5991
IMG_5990

Siirryin keskustasta Sataman alueelle, joka on ehdoton suosikkialueeni Kuopiossa. Siellä on mukava lenkkeillä, luistella sekä hiihtää ja kesäiltoja vietän Kuopiossa ollessani yleensä juuri Satamassa. Satamassa yritykset ovat onnistuneet hyödyntämään puutalojen tunnelman ja alueella on monia mukavia istuskelupaikkoja ja ravintoloita. Allaolevassa Wanhassa Satamassa en juurikaan ole vieraillut, mutta Cafe Satamassa (toiseksi viimeinen kuva) olen käynyt monta kertaa ja sinne palaan varmasti. Siellä on mukava tunnelma ja ulkona on mukava istua esimerkikisi syysiltaisin kynttilänvalossa vilttiin kietoutuneena. Tällaisia paikkoja kaipaisin ehdottomasti lisää Kuopioon. Albatrossissa (alin kuva) on taas koettu jos jonkinmoista illanviettoa ja melkeimpä väittäisin että monet elämäni hauskimmista illoista on siellä vietetty.

IMG_6000IMG_5999IMG_5998

IMG_5997Suomiretkeni kannatti ehdottomasti, olisin muutenkin lähtenyt kävelylle mutta kameran kanssa saa tuttuihin paikkoihin aina uuden näkökulman. Olen Suomessa vielä viikon joten voi olla että lisää tarinaa pukkaa lähiaikoina, mukavaa keskiviikkoa kaikille!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Heidi / Auringon alla lauantai, maaliskuu 22, 2014 at 06:38

  Ihania kuvia! Ja ne kadut on niin ihania puutaloineen 🙂 Ihasteltiin niitä viimeksi jouluna, kun kävimme kävelemässä koirien kanssa torilla aattona. Sää oli pimeä, harmaa ja ikävä, joten talotkaan ei olleet ihan edukseen ja ne kuvat jäi julkaisematta. Kesällä sitten aion kyllä käydä kuvaamassa näitä uudelleen 🙂

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 23, 2014 at 08:49

   Kiitos Heidi! Nuo ovat kyllä ihania, varsinkin kun Suomessa ei tuollaisia idyllejä liikaa ole jäljellä. Kesällä nuo talot ovat ehdottomasti edukseen, totta on tosiaan se että huono sää saa nämä rakennukset näyttämään hieman lohduttomilta 🙁

 • Reply Annika keskiviikko, maaliskuu 19, 2014 at 15:10

  Tosi söpön näköistä. Mulle tuli ihan Tammisaari- ja Porvoo-viboja näistä kuvista 🙂 Muistan, että olen joskus käynyt Kuopiossa, mutta siitä on varmasti lähemmäs 20 vuotta aikaa..

  • Reply lena torstai, maaliskuu 20, 2014 at 10:33

   En ole itse käynyt Porvoossa enkä Tammisaaressa mutta mitä olen kuvista katsellut niin tuli itseasiassa mullekin mieleen sama 🙂 Kuopiossa kannattaa aina käydä, 20v jälkeen on juuri hyvä aika 😉

 • Reply Sanph keskiviikko, maaliskuu 19, 2014 at 13:40

  Kuopiohan näyttää ihan törkeän kivalta näissä kuvissa! Yleensä tulee pyörittyä vaan niiden 70-luvun betonikuutioiden luona. Pitää ens viikolla käydä vähän käppäilemässä tuolla päin, kesäisin vaan tulee hilpastua tonne puutalojen sekaan. Ja satama on kyllä ihan mun lemppari! Kesällä voitais treffata Albassa 😉

  • Reply lena torstai, maaliskuu 20, 2014 at 10:32

   Äläpä muuta, en vieläkään ymmärrä sitä älypäätä joka keksi purkaa Kuopion puutalot, en sitten yhtään 🙁 Mutta onneksi nämä ovat vielä jäljellä. Hitsi sä tulet sillon 27. pvä, arvaa lennetäänkö just sillon Lontooseen. Tosin vasta illasta, olisi ihan huippua nähdä!

   Ja tosiaan törmätään Albassa. Siellä on kyllä koettu vaikka mitä niin hyvässä kun pahassa. 😀

 • Reply Katja keskiviikko, maaliskuu 19, 2014 at 11:26

  Puutalot ovat kyllä aina niin söpöjä ja tunnelmallisia. Jos kaupungissa pitää lenkkeillä niin sitä aina hakeutuu kaduille joissa on vanhoja puutaloja. Niitä voi sitten kävellessä tutkiskella ja arvuutella talon historioita 🙂

  • Reply lena keskiviikko, maaliskuu 19, 2014 at 12:02

   Äläpä muta sano, paljon mukavampi tuolla on lenkkeillä kuin betonilähiöissä 😉 Mulla on niin huono tietous Kuopion historiasta että pitäisi todella tutustua enemmän ja piipahtaa vaikka siellä museossa lenkin lomassa. 😀

 • Reply kaukokaipuu keskiviikko, maaliskuu 19, 2014 at 11:13

  Miten kauniita kuvia, ja ihan sieltä mun oppilaitoksen, Kuopion Muotoiluakatemian, nurkilta! Jonkin sortin koti-ikävä taisi kyllä nyt iskeä..

  Ja voi, tuo sataman alue on kyllä omia suosikkeja, tuo sininen talo on aivan ihastuttava. Kiitos tästä pyrähdyksestä takaisin mun vanhaan kotikaupunkiini, onneksi Kuopio kutsunee taas tänä kesänä! (:

  • Reply lena keskiviikko, maaliskuu 19, 2014 at 12:00

   Tuo on ihan Muotoiluakatemian vierestä! Ihan mahtavaa että tykkäät mun kanssa Kuopiosta (: Satama on varsinkin aivan ihana, mä aina laskeskelen millaisen kämpän saisin sieltä Lontoon vuokrilla…. elämänlaatu paranisi hetkessä!

   Toivottavasti oltais Kuopiossa yhtä aikaa!

 • Reply maisasofia keskiviikko, maaliskuu 19, 2014 at 10:44

  Aivan ihana ilma sielläkin siis! Oon käyny Kuopiossa joskus aika kauan sitten ja muistan sen olleen täynnä rakennuksia, ihanasti virkistää vähän muistoja tämä postaus 🙂 Käytiin myös Pikku Pietarin kujalla (?), oiva kesäkohde 🙂

  • Reply lena keskiviikko, maaliskuu 19, 2014 at 11:59

   Täällä on ihana ilma ja Kuopiossa tuli yöllä lunta jeee!! Pikku Pietarin torikujalla olet käynyt, hassua sinänsä etten ole itse sinne eksynyt vielä! Kiitos kun muistutit, pitää laittaa korvan taakse:)

 • Reply Katja keskiviikko, maaliskuu 19, 2014 at 10:01

  Kauniita taloja 🙂 oma suomi tietous on kyllä niin heikolla perällä, että tämä nellan kehittämä suomiretki on kyllä niin parasta!!!

  • Reply lena keskiviikko, maaliskuu 19, 2014 at 11:58

   Talot on kyllä nättejä 🙂

   Täällä yksi kohtalontoveri, on niin retuperällä oma Suomi-tietous että melkein hävettää. Pienin askelin täytyy yrittää kehittyä, kai tätä aluksi voi kutsua:)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.