Suomen suurin matkablogiyhteisö

Varsinaista lähimatkailua lumilaudan kera // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Jos jokin asia on ollut aivan varma, on se ollut luminen maaliskuu Savon korkeudella. Näiden muutaman päivän aikana mitä olen täällä viettänyt olen saanut kuitenkin todistaa erittäin aikaista kevättä ja siitä johtuvaa lumenpuutetta. Onneksi rinteet ovat kuitenkin avoinna ja pääsimme lumilautailemaan kuten oli suunniteltu – mikä on osa Suomen reissuni tarkoitusta.

photo 5-2

Meidän piti ystäväni Suvin kanssa suunnata tiistaina päiväretkelle kohti Tahkoa, mutta lämmin sää sai meidät suuntaamaan Tahkon sijaan Kasurilaan – hiihtokeskukseen joka sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Olen joskus ollut melko pettynyt Tahkon rinteiden kuntoon emmekä uskaltaneet ottaa riskiä että olisimme sinne asti ajaneet. Kasurila riitti mainiosti kolmen tunnin koitokseen ja siellä on myös pientä viihdykettä kuten pipe, reilejä sekä bokseja.

photo 4-10

Aurinkoinen ja keväinen päivä lienee täydellisin yhdistelmä mitä kukaan lumilautailija voi toivoa. Lämmintä oli noin viisi astetta sekä ja rinne oli hyvässä kunnossa – eli liian kova eikä liian pehmeä. Rinteessä ei ollut meidän lisäksemme juuri muita, mikä oli tietenkin ihan positiiviseksi laskettava juttu. Toisaalta, olisimme halunneet laskea enemmän pipea ja se hissi suljettiin vähäisen kävijämäärän vuoksi. Jalkaisin sitten käveltiin ylös, eihän tuo matka aivan mahdoton ole.

photo 3-10

Tiistainen lumilautaretkemme opetti minulle yhden asian. Sen, että enää on turha haaveilla olevansa niin rämäpää tai taipuvainen kuin silloin joskus nuorempana. Olen laskenut viimeksi noin vuosi sitten Tahkolla (sekin oli enemmän after-ski henkinen tyttöjen reissu) ja aina vuoden tauon jälkeen on varsinkin totuttelua se ensimmäinen lasku. Eihän laskemisen taito koskaan unohdu mutta tauko tekee tehtävänsä.

Toinen huomionarvoinen asia on itsesuojeluvaisto. Sitä ei ennen juuri ollut mutta nykyään se on voimissaan – en halua edes miettiä ajatusta Suomen reissun pilaantumista katkenneen käden vuoksi. Ennen oli vauhtia paljon enemmän, nykyään pipessa laskiessa riittää pieni hyppy laidan yli ja suuret boksit jätin suosiolla välistä. Reilien testaamista mietin pitkään mutta päätin silti kokeilla. Löydyin sitten maasta makaamasta erään reilin kokeilun jälkeen ja tässä sitä taas ollaan – häntäluu on tajuttoman kipeä ja pää ei käänny vasemmalle. Pienellä damagella sitä kuitenkin selvittiin ja normaaleja juttujahan nämä ovat, mutta voisi olla hyväksi itsellekin uskoa että kannattaisi jättää nämä aktiviteetit muille.

photo 2-19

Lähipäivätkin ovat lumilautailuntäyteisiä, sillä lauantaina auto suuntaa Tahkolle ja ensi viikolla Matteon kanssa lähdetään katsomaan miten italian pojalta tuo laskeminen sujuu (olettaen että pää kääntyy paremmin kuin tänään). Tavoitteeni on opettaa Matteo laskemaan joko suksilla tai laudalla ja hyödyntää tuota taitoa käytännössä myöhemmin – hänen kotoaan Italiassa kun on vain jokusen tunnin ajomatka esimerkiksi Val di Fiemmeen. Oma lehmähän minulla on tässä ojassa, mutta täytyyhän noista Italian laskumahdollisuuksista ottaa ilo irti mahdollisuuksien mukaan 😉

photo 1-16

Nauttikaahan kaikki tällaisista pienistä lumisista irtiotoista jos teillä on vain mahdollisuus.

Onko keväisiä laskureissuja ollut takana tai vielä tiedossa?

 

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Veera Bianca perjantai, maaliskuu 21, 2014 at 13:38

  Kauniita kuvia, ihastelinkin näitä jo Instagramissa! Itse kaipaan rinteille laskemaan, mutta jalka on vähän turhan heikko moiseen rellestämiseen ! Joku kevät vielä 😉

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 23, 2014 at 08:43

   Kiitos Veera! Joskus lasket vielä, älä huoli. Ja onneksi se jalka kestää esimerkiksi vaeltamisen ympäriinsä Shangaissa:)

 • Reply satuvw lauantai, maaliskuu 15, 2014 at 22:38

  Ihania Suomi-päiviä teille! Meillä jäi laskut tänä vuonna vähiin vaikka hiihtokeskuksen vieressä asutaankin kun lähdimme viettämään kesää tänne kauas. Saa nähdä pääseekö huhtikuun puolella Norjassa vielä rinteeseen kun selviämme sinne asti….

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 16, 2014 at 19:54

   Kiitos Satu! Toivotaan että Norjassakin on vielä lunta ja pääsette rinteeseen.:)

   Ja älä yhtään huoli sitä talven ”menetystä”, uskon että teidän NZ reissu vei pohjolan talvesta voiton täysin. Enkä usko vaan tiedän 😉 Ihan huippua ollut seurata teidän reissua.

 • Reply Katja lauantai, maaliskuu 15, 2014 at 11:42

  Näyttääpäs juuri sopivalta talvi-ilmastolta! 🙂
  Omat laskettelutaidot rajoittuvat laudalla alastuloon _kantaten_ ja vaikka sitä aina talven tullessa aattelee, että voisi ehkä taas mennä ja harjoitella lisää niin ehkäpä sitä pitää jo tässä vaiheessa todeta, ettei ole vain oma laji kun on niin pelkuri xD Laskettelu olisi kyllä yksi juttu joka saisi talven olemaan edes hieman mielenkiintoisempi. Yleensä kun nuo talvipuuhat sijoittuu sisätiloihin villasukkien ja hyvän kirjan pariin ja ulos meno on aina yhtä tuskaa.

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 16, 2014 at 19:53

   Mahtava talvi-ilmasto minulle.:D Osaa taas arvostaa talvea ja miten hieno se osaa olla. Olen aina ollut tavallaan talvi-ihminen, vaikka sitä kesää aina odottaakin.

   Mun ongelma on se etten vaan voi uskoa että temput voisi jättää jo nuoremmille. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. 😉 Eli pelkuruus ei aina ole pahasta, päinvastoin. Aina oppii laskemaan dont worry!

 • Reply maisasofia perjantai, maaliskuu 14, 2014 at 09:11

  Hyvässä kunnossa on kyllä rinteet! Täällä on niin keväistä että huhhuh, Ruskossa tosin vielä laskukelit ja Ukkohallassa kaipa myös, oon pysytelly Oulussa aika tiiviisti viime viikot. Toivottavasti damage paranee! 🙂

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 16, 2014 at 19:49

   Ihanaa että on keväistä mutta sais lumet vielä hetken pysyä niin olisi rinteistäkin iloa pitkäksi aikaa:) Damage parani ja kaikki hyvin, otin selkäpanssarin mukaan eilen ihan varmuuden vuoksi. 😀

 • Reply Katja torstai, maaliskuu 13, 2014 at 16:41

  Yllättävän hyväkuntoisia nuo rinteet kun ajattelee millainen talvi täällä on ollut. 😀 Tuo Matteon laskemaan vieminen kuulostaa hyvälle ja ne italian rinteet vieläkin paremmalle. 😉

  • Reply lena / london and beyond perjantai, maaliskuu 14, 2014 at 08:20

   Oli tosiaan yllättävän hyväkuntoinen rinne, luulin että rinne on kiinni mutta eihän se onneksi ollut! Ja kunto oli kaikinpuolin erittäin hyvä 🙂

   Raportoin Matteon laskemisesta ja Italian-reissun lobbauksesta vielä myöhemmin! Suunnitelma on lähes varma. 😀

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, maaliskuu 13, 2014 at 15:59

  Ihana Kasurila, mun lapsuuden rinteet! Tuolla olin 7-vuotiaana harva se ilta laskettelemassa, myöhemmin sitten teininä laudan kanssa. Nyt edellisestä Kasurilan keikasta on jo varmasti reilusti yli kymmenen vuotta ja ylipäätään laskemisesta siitäkin useampi vuosi. Itsesuojeluvaistoni sanoo, ettei mun kannata ehkä enää harrastaa kyseistä lajia näin vanhana ja rapistuneena, kun kuitenkaan en hallitsisi lautaa enää tarpeeksi hyvin vauhtiin nähden 😉

  • Reply lena / london and beyond perjantai, maaliskuu 14, 2014 at 08:17

   Me ollaan pyöritty lapsuudessa ihan samoissa rinteissä siis. 😀 Tuolla kului kaikki liikenevä vapaa-aika koulun jälkeen ja se aika oli ihan parasta. Koulusta rinteelle ja iltamyöhään kotiin – ainakin pysyttiin pahanteosta poissa!

   Kannattaa sitä kokeilla vaikka taitoja verestääkseen, ei sitä koskaan tiedä vaikka kunnolla vielä innostuu. Minulle nimittäin saattoi käydä niin 😉

 • Reply Anna Koskela torstai, maaliskuu 13, 2014 at 10:35

  Mä olen entistä varmempi, että vaikka omaan ihan hyvän laskuhistorian, niin nykyisin mut on tarkoitettu vain pulkkamäkeen.

  Viime viikonloppuna ipana kaatui jossain hyppyrissä Rukassa ja jalkaa piti kuvata ja tutkia ja vaikka mitä. Muistui mieleen omat polven vääntymiset ym. ja olen tyytyväinen kun ei oikeastaan ole edes hinkua laskemaan.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, maaliskuu 14, 2014 at 08:16

   Anna, oon ihan samaa mieltä kanssasi. Pikkupojat viilettivät meistä ohi sellaista vauhtia että väkisinkin tuli mieleen se että ehkä se laskeminen ei ole mun juttu… pulkkamäki paras mäki 😉 Pitää Matteo viedä pulkkailemaankin haha.

   Toivottavasti teillä perheen pienimmät selvisi säikähdyksellä Rukan reissulta, itselläkin alkaa pää jo kääntyä.

 • Reply Annika torstai, maaliskuu 13, 2014 at 10:35

  Ihania lumitalvikuvia, vaikka tuntuu, että joka paikassa kevät on jo ihan täysillään. Mä olin pienenä tosi hurja laskija, mutta nyt edellisestä lumilautakeikasta on ehkä jo 10 vuotta aikaa ja edellisestä kunnon suksikeikasta lähes saman verran. Niin surullista.

  Hei muuten tämmönen välikommentti, että jostain syystä sun blogi aina latautuu mun koneella ihan vinksalleen ja joudun painamaan refresh-nappulaa useaan kertaan nähdäkseni postauksen kuvat ja tekstit kohdillaan. Tää käy vaan sun blogissa, en sitten tiedä onko vika vaan mun koneessa vai käykö muilla samoin. Eihän se periaatteessa lukemista haittaa, mutta ajattelin vaan kommentoida 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, maaliskuu 14, 2014 at 08:14

   Kiitos Annika! Samoilla linjoilla näytetään menevän, aikaa edellisistä lautailukoitoksista on, mikä on tietysti harmi. Ehkä nykyiset asuinpaikkamme eivät juurikaan suosi lumilautailua 😉

   Tuhannet kiitokset tuosta kommentista, mun pitää alkaa selvittämään ja kokeilla blogia eri käyttöjärjestelmillä. Olisi nimittäin huippua että blogini lukeminen olisi vaivatonta ja tekniikka ei aiheuttaisi erillistä vaivaa lukijoille! :I Selvittelen siis!

 • Reply kaukokaipuu torstai, maaliskuu 13, 2014 at 09:34

  Huippu postaus! Mulla on jäänyt tällä kaudella laskeminen niin hävyttömän vähälle, ettei tosikaan, mutta eiväthän vuodet ole veljiä keskenään. Kiitos siis sulle tästä mukavasta talvipostauksesta!

  ps. linkkasin tän DreamDohon, huippu kotimaapostaus! <3

  • Reply lena / london and beyond perjantai, maaliskuu 14, 2014 at 08:11

   Kiitos Nella! Sama homma täällä, ihan harmittaa miten vähän on päässyt laskemaan 🙁 Ja kun tämä vuosi on ollut niin kovin vähäluminen niin harmittaa kovasti.

   Kiitos myös linkkauksesta, käyn tutkimassa tarkemmin DreamDo:ta tässä viikonlopun aikana 🙂 Suomijuttuja on aina kiva lukea!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.