Suomen suurin matkablogiyhteisö

Astetta epäterveellisempi aamiainen Lillessä

Yksi reissujen hyviä puolia on yleensä aamupalapaikan metsästys. Olen yleensä valinnut majoituksen ilman aamupalaa johtuen siitä että a) hinta on ollut aamiaisen laatuun nähden liian kallis b) kaupungit maailmalla pursuilevat ihania aamiaispaikkoja. Lillessä jätimme hotellin aamiaisen väliin koska se ei mielestäni ollut hintansa arvoinen (10€) ja suuntasimme kaupungille.

Paul – nimisiä leipomoita / kahviloita oli Lillessä muutama ja jos en väärässä ole niin sama ketju edustaa myös Lontoossa. Paulin ikkunat näyttivät kuitenkin sen verran herkullisilta että sille piti antaa mahdollisuus ja sehän kannatti. Kukapa ei haluaisi aloittaa aamuaan macaroonseilla sekä erittäin herkullisella sitruuna-sokerileivoksella? Me halusimme ja istuimmekin aamiaisen ääressä varmaan tunnin, välillä hakien lisää teetä ja kahvia. Ja silti pääsimme halvemmalla kuin hotellin aamupalalla.

photo-287photo 1-15 photo 2-18 photo 3-9Euroopan hotelliaamiset ovat mielestäni nykyään sen hintaisia, että mielelläni syön aamupalani pienessä ja idyllisessä kahvilassa. Tietysti hienoimpien hotelleiden aamupalat ovat eri juttu, mutta olen sen verran pieniruokainen että investointi ei aina kannata – harvempiin hotellivarauksiin aamupala enää kuuluu automaattisesti mukaan ellei kyseessä ole esimerkiksi sviitti.

Aasiassa olen yleensä löytänyt paketin jossa aamupala on kuulunut hintaan tai olen niistä vähän maksanutkin. Esimerkiksi Thaimaassa aamupalabuffetit ovat omaa luokkaansa, ja taidettiimpa maksaa Bangkokin Hiltonissa majaillessamme aamiaisesta 20€ / hlö. Mutta jokainen euro oli siellä sijoituksen arvoinen, tarjolla oliäärettömän hyvää ruokaa ja mahtavia kokkeja toteuttamassa asiakkaiden toiveita. Joskus se sijoituskin voi kannattaa, paikasta ja vatsan koosta riippuen.

Millaisia aamupalakokemuksia teillä on?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jenni keskiviikko, 12 maaliskuun, 2014 at 13:53

  Joskus mä päädyn hotelliaamiaiselle siksi, että kaikkialla ei ole mitenkään varmaa, että aamiaispaikkaa löytyy, jos sitä ei ole etukäteen katsonut valmiiksi. Pari kokemusta on kurniva vatsa ympäriinsä kaupungilla haahuilusta, enkä suosittele kenellekään… Ja sitten oma lukunsa ovat tietenkin pikkupaikat. Ranskassa kuvittelisi, että aina löytyy joku boulangerie, mutta Carcassonnessa viime syksynä oli todella hilkulla, ettei jääty ilman aamiaista, kun napattiin lentokentältä auto aamulla vuokraamosta mukaan. Reitti kun meni vähän pienempien kylien lävitse, ja pyhäpäivänä suurin osa kaupoista oli kiinni. Lopulta löytyi pikkuboulangerie, joka sulki ovensa noin puoli tuntia käyntimme jälkeen.

  Mutta noin yleisesti just näin mustakin kuin mitä kirjoitat. Viimeksi Lontoossa haluttiin englantilaista aamiaista, ja sitä olisi saanut omasta hotellista £13:lla. No, mentiin viereiseen hotelliin, jossa sama aamiainen maksoi £7. 😉

  Jenkkihotelliaamupalat ovatkin sitten ihan oma lukunsa. Kirjoittelin siitä taannoin tänne: http://salamanteri.net/georgia/2013/02/hotelliaamiaisen-anatomia/

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 14 maaliskuun, 2014 at 08:24

   Kiitos kommentista Jenni, pitää käydäkin tarkastamassa tuo postauksesi aiheesta aamupalat Jenkeissä. Jotenkin aamupala on hyvin kiinnostava aihe minulle, tiedä sitten miksi. 😀

   Lontoossa on tosiaan mielestäni erittäin kalliit aamiaiset, ottaen huomioon mitä siellä saa. Siksi yleensä suuntaankin Lontoossakin pikkuisiin kahviloihin, joita ainakin asuinalueellani Fulhamissa oli pilvin pimein. Ja hintaa on tosiaan se 7£ eli ei paha ollenkaan. Lillessä aamupala oli erittäin helppo löytää, tosin se saattoi johtua siitä että oltiin aivan keskustassa jossa oli kahvilaa kahvilan vieressä. Mutta hyvä pointti oli sinulla se, että kannattaa ottaa pyhäpäivät ja aukioloajat huomioon hyvissä ajoin. Esim Italiassa kun monet paikat ovat auki aamulla/päivällä ja illalla.

 • Reply Katja maanantai, 10 maaliskuun, 2014 at 12:32

  Heh, muistan kyllä vieläkin elävästi ensimmäisten Lontoon reissujen ”aamiaiset” eli paahtoleipää marmelaadilla 😀 Itse en halua maksaa ekstroja aamupalasta koska se ei yleensä ikinä ole omaan mieleen. Jos aamupala hotellilla kuuluu huoneen hintaan niin tottakai siellä käydään rääppimässä jotain masuun, mutta oman nirsouden ja outojen ruokatottumusten vuoksi perusaamupala ei uppoa sitten yhtään.

  Japanissa oli ihanaa hakea 7elevenistä valmiiksi jääkaappiin katkarapu-avokadosalaattia sekä keitetty kananmuna odottamaan aamua, hintaa alle 3 e. Nami! Japanin seiskaleiskat on sellaisia, että sitä voisi koko reissun ajan syödä kaupan ruokia, ne on niin loistavia!

  • Reply lena tiistai, 11 maaliskuun, 2014 at 15:05

   Joo tuo Englanti ja englantilainen ruoka eivät ole kovin tunnettuja terveellisestä ruoastaan 😉

   Enkä tosiaan minäkään yleensä matka siitä aamupalasta ja jos se kuuluu niin valikoiman mukaan sitten elellään ja katsotaan mikä maistuu. 🙂 Mä hain Japanissa sushit edellisiltana tavaratalon herkkuosastolta (oli joku ihan huippu tavaratalo) ja sitten napostelin ne aamulla. Edellisiltana sain edullisesti kun oli expiry date sille päivälle, tuskin ne siinä yön aikana muuttuvat huonoiksi!

 • Reply Miia / Miikkulaisen.com maanantai, 10 maaliskuun, 2014 at 10:30

  Olen kyllä samaa mieltä, että Aasiassa hotellin edullinen aamupala kannattaa. Useissa Euroopan maissa se on vain turhan kallis. Etelä-Ranskassa oli ketju nimeltään Chez Paul.. en tiedä onko sama kuin tämä, mutta samanlaisia ihania herkkuja sieltä löytyi. Herkullinen ja omalla tavallaan tunnelmallinen aamupala on kyllä niin tärkeä osa reissua. 🙂

  • Reply lena maanantai, 10 maaliskuun, 2014 at 11:14

   Tuo kyseinen ketju oli mun mielestä jotenkin yhteydessä Chez Pauliin, ainakin samalla fontilla oli firman nimi ja mainokset kirjoitettu! Sama juttu Lontoossa. Tai sitten vain Paul on kovin suosittu leipomon nimi 😉

   Oot niin oikeassa, ihania nuo tunnelmalliset aamiaiset reissuilla. Päivä lähtee hyvin käyntiin 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.