Mitä ilman en matkusta sekä muuttuneet matkasuunnitelmat

Lähden perjantai-aamuna matkaan kohti Suomea ja ajattelin näin asian ollessa taas ajankohtainen avata hieman pakkausfilosofiaani – tai lähinnä sitä mitä ilman en voisi matkustaa. En ole mikään maailman järjestelmällisin pakkaaja, en todellakaan, mutta muutama asia on aina reissuun lähtiessä varmasti mukana.

Prioriteettilistallani ensimmäisenä on kolme asiaa: passi, lompakko sekä puhelin. Niiden avulla pääsee melko pitkälle niin tilanteessa kuin tilanteessa. Olenkin aina sanonut että maailmalla pärjää näiden kolmen välttämättömyyden avulla – loput ovat hankittavissa paikan päältä mikäli jotain sattuu unohtumaan.

Tämä strategia olisi virheetön, ellei minulla olisi taipumusta hukata passiani joka käänteessä. Passiani on etsitty monet kerrat kissojen ja koirien kanssa ja toistaiseksi se on aina löytynyt – koputan puuta tällä hetkellä. Minulla oli ennen kaksi passia joten tämä ongelma oli helpommin hoidettavissa, mutta nyt kun on ”vain” tuo yksi niin olen yrittänyt olla entistä tarkempi. Lompakkoa ei sen kummemmin tarvitse perustella, ja puhelin on kätevä soittamiseen (hyvä huomio nykypäivänä!), musiikin kuunteluun sekä netin selailuun. Myönnettäköön nyt julkisesti etten pärjäisi ilman.

IMG_5975

Listani toinen osa koostuu seuraavista asioista: mielenkiintoinen kirja (suosittelen muuten tuota allaolevaa kirjaa, luen sitä jo toista kertaa vuoden sisään!), iPad, kamera sekä meikkipussi. Pidän siitä, että lentojen aikana saan lukea kirjaa ja uppoutua omiin ajatuksiini. Vaikka lennoilla on yleensä hyvät viihdejärjestelmät, ainakin pidemmillä sellaisilla, ei ole kirjan voittanutta. Vaihtoehtoisesti selaan artikkeleita iPadilta ja onhan se osoittautunut erittäin käteväksi perilläkin. Netissä roikkumiseen sekä valokuvien selailuun se on aivan ykkönen, sitä ei käy kieltäminen. Pidemmillä reissuilla tosin läppäri on aivan ehdoton – blogin päivittäminen iPadilla on silkkaa tuskaa. Kameran tarpeellisuutta tuskin tarvitsee selittää erikseen, Canonini kulkee sinne minne minäkin. Meikkipussi on myös yksi tärkeä osa matkatavaroitani, sillä se kätkee uumeniinsa meikit mutta myös tarpeelliset rasvat ja muut vastaavat putelit. En yleensä kulje kovinkaan meikattuna varsinkaan pidemmillä lennoilla ja onhan se mukava näyttää freesimmältä perille saapuessa – ja ihoa on hyvä rasvata niin koneessa kuin perilläkin.

IMG_5968

Näillä varusteilla siis mennään taas perjantaina, tällä kertaa suuntana eksoottinen Kuopio. Alunperin suunnitelmani oli matkustaa Dusseldorfiin Matteon mukana maanantaina, mutta kävi ilmi ettemme pääsisi majoittumaan samaan paikkaan eikä hänellä ole paikan päällä juurikaan vapaa-aikaa. Vaikka yksin matkustaminen ei ole minulla ongelma, päinvastoin, kahdeksan päivää yksin hotellissa Dusseldorfissa ei olisi ehkä vastannut käsitystäni mahtavasta lomasta (esimerkiksi kahdeksan päivää yksin New Yorkissa olisi taasen kelvannut oikein hyvin!).

Pienen pohdinnan jälkeen päädyin kerrankin järkevään ratkaisuun ja mietin miten monta yötä yöpyisin esimerkiksi Bangkokissa Dusseldorfin hotellien hinnoilla. Perustelen tällä päätöksellä sitten seuraavan Aasian reissumme hotellivarauksia – ajattelin suoda silloin itselleni hieman luksusta. Päätin siten lentää pohjoiseen perhettä ja ystäviä tervehtimään ja Matteo lentää Saksasta sitten Kuopioon työvelvoitteiden päätyttyä. Tämä italiano halusi hiihtämään ja luistelemaan joten toivotaan että sitä lunta vielä Kuopion korkeudella silloin on. Tai edes luistelu-mahdollisuus järven jäällä!

Tähän loppuun kuulisin erittäin mieluusti mitä teillä kanssareissaajilla on ne välttämättömimmät tavarat jotka kulkevat mukana reissuilla?

//EDIT: Tapahtui ajatuskatko ja jätin epähuomiossa kameran pois listalta. Pidän sitä nähtävästi niin itsestäänselvyytenä että en edes tajunnut sen tarpeellisuutta avata sen enempää. Virhe korjattu ja kamera on listalla. 🙂

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Laura torstai, maaliskuu 6, 2014 at 16:56

  Melko lailla samanlaiset must have-tuotteet löytyy myös täältä! 🙂 Juuri tuossa viime viikolla mietinkin pienoisten pakkaamisstressailujen keskellä sitä, että kunhan passi, lompakko ja puhelin löytyy, loppujen tavaroiden tai niiden puuttumisen kanssa selviää kyllä. Onneksi en oo vielä tähän päivään mennessä unohtanut mitään älyttömän tärkeää kotiin…

  • Reply lena lauantai, maaliskuu 8, 2014 at 08:14

   Niiin totta Laura tuo mitä sanoit, tosiaan noilla muutamalla perusasialla pääsee jo kauas. Mullakaan ei ole mitään kovin tärkeää jäänyt vielä kotiin (koputetaan taas puuta 😀 ) mutta se passi on joskus aiheuttanut päänvaivaa ennen reissuja. Toistaiseksi sekin on ollut tallessa 😉

 • Reply Katja torstai, maaliskuu 6, 2014 at 14:22

  Aika samanlaisella varustuksella mennään täällä! Kirja on kyllä ehdoton matkakumppani, itse mielelläni uppoudun hyvän tarinan pariin. Silloin aika kuluu paljon nopeammin 🙂

  • Reply lena lauantai, maaliskuu 8, 2014 at 08:11

   Hyvää tarinaa ei tosiaan voita mikään. Tykkään omistaa kirjan, ihan fyysisesti. Matteolla on Kindle, jota yritän kovasti opetella käyttämään sillä kirjat kindlestä luettuna säästävät kovasti tilaa 🙂

 • Reply Jenna torstai, maaliskuu 6, 2014 at 06:10

  Hyvä lista! Passi, lompakko, puhelin ja kamera. Siinä 4 tärkeintä. Puhelimesta yritän aina reissuilla vieroittautua ja vältän sen käyttämistä. Yksi asia, mitä ilman en myöskään matkusta, on Ipod. Ilman musiikkia, kun ei pärjää ja en käytä puhelinta musiikin kuunteluun. Meikkejä ilman voisi opetalla olemaan, mutta aina pitää olla hyvä pieni purkki shampoota ja muita hygieniajuttuja mukana. Inhoan, jos hiukset on takussa koko reissun ajan.

  Ja pakko sanoa, ettei 8 yötä Düsseldorfissa kuulosta kovin innostavalta 😀

  • Reply lena lauantai, maaliskuu 8, 2014 at 08:10

   Ihanaa, en ole ainoa jota tuo Dusseldorf ei niin kiinnosta. Tai viikonloppukohteena kyllä mutta kahdeksan päivää siellä yksin ei ole ehkä se houkuttelevin. 🙂

   Mulla on tuon puhelimen kanssa sama juttu, tosin netissä silläkin tulee roikuttua melko paljon – osin siitä johtuen että se helpottaa suunnistamaan. Ja pitäähän se FB:kin aina tarkistaa, yritän vieroittua tuosta tavasta koko ajan!

 • Reply maisasofia keskiviikko, maaliskuu 5, 2014 at 20:44

  Mulla on samat välttämättömyydet, noilla pärjää tosiaan pitkälle 🙂 Seuraavaksi tulevat lääkkeet ja rasvat, sitten meikit (myönnän olevani suht. turhamainen tän suhteen; en lähtis matkalle ilman meikkejä, mutta toisaalta pärjään niillä muutamilla luottotuotteilla). Mukana kulkee myös iPad ja kamera, riippuen matkasta ilmankin pärjää. Puhelimen laturi on hyvä olla matkassa, mutta usein matkaseurasta riippuen lähdetään reissuun vaikka yhdellä, säästäpähän tilaa 🙂 Kirja on pakko olla, joko ihan fyysisesti (mun mielestä mukavampi näin) tai sit iPadilla, turhaa parempi huomattamasti 🙂 Niin ja päivis, se pitää olla.

  • Reply lena lauantai, maaliskuu 8, 2014 at 08:08

   Mahtavaa, luulen että meillä reissaajilla on nämä perusasiat melko samanlaisia. Enkä minäkään lähtisi matkalle ilman meikkejä – tosin siellä Tukholmassa jouduin pärjäämään sillä ripsivärillä minkä kävimme ostamassa Helsingin Sokokselta meikkipussini ollessa Pasilassa. 😀 Näitä sattuu, ja tosiaan ilman sitä luottokorttia homma olisi ollut huomattavasti vaikeampaa 😉

  Leave a Reply