Suomen suurin matkablogiyhteisö

Runnymede Air Forces Memorial // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Joskus lenkkeillessä lähimaastoissa voi törmätä todellisiin yllätyksiin. Olimme noin kolme viikkoa sitten perinteisellä sunnuntai-lenkillä ja lähdimme matkaan hieman eri reittiä kuin ennen. Tämä lenkki tapahtui vehreässä Surreyssä, jossa Matteolla on kämppä. Surreyssä on aivan ihana lenkkeillä luonnon rauhassa puistoissa ja pienet kylät ovat vertaansa vailla. Tutkiaksemme näitä pieniä kyliä hieman tarkemmin, tuona sunnuntaina vaihtoehtoinen reittimme kulki meille ennestään tuntemattoman asuinalueen läpi ja pian eteemme osui erittäin arvokkaan näköinen rakennus.

Tämä rakennelma osoittautui Runnymede Air Forces Memorialiksi, toisen maailmansodan muistomerkiksi joka on omistettu sodassa kuolleille / kadonneille Britannian ilmavoimien sotilaille. Olin toki ollut tietoinen sen olemassaolsta ja jopa suunnitellut siellä piipahtamista ja kerta se nyt edessämme komeili niin pitihän siellä katsella ympärilleen. Siellä on tarjolla hieman historiaa toisen maailmansodan tapahtumista sekä jokaisen sodassa kuolleen / kadonneen tiedot. Komea rakennus oli parhaimmillaan kauniina, aurinkoisena sunnuntaina ja melkein harmitti että kamera jäi kotiin – iPhone tosin pelastaan monelta ja kuvat päätyivät Instagramiin.

photo 1-7 photo 2-8 photo 4-3photo 1-8photo 2-9Kauniina päivänä Runnymede Air Force Memorialista on näkymät moneen mielenkiintoiseen paikkaan, sijaitseehan se melko korkealla yhdellä alueen ainoista kukkuloista. Sieltä voi nähdä Windsorin kaupungin sekä sen tunnetun maamerkin, Windsorin linnan sekä Lontoon nähtävyyksiä kuten London Eyen ja Wembleyn areenan. Lentokonebongaajille paikka on myös mielenkiintoinen sillä sieltä on suora näköyhteys Heathrown lentokentälle – tuona sunnuntaina koneet nousivat Surreyn suuntaan ja maisemia ei todellakaan voinut moittia! Etäisyyttä kun näillä paikoilla ei ole montaa mailia. Paikalla ei ollut paljon vierailijoita, joten melko rauhassa saimme kävellä ympärillemme. Osa vierailijoista oli selkeästi paikalla henkilökohtaisista syistä ja näyttivätkin etsivän juuri tietyn henkilön tietoja kun taas osa oli samalla asialla kanssamme eli sattumalta paikalle osuneita. Tämä oli oikein mukava löytö kesken sunnuntai-lenkin, kannattaa siis pitää silmät auki ihan omilla nurkillakin!

Mukavaa Travel Thursdayta kaikille!

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Kea tiistai, maaliskuu 4, 2014 at 12:51

  Surreyssa on joskus tullut käytyä muutaman kertaa kun mun lapsuudenystävä asui ennen siellä päin. Tämmöinen on silti jäänyt väliin!

  Joskus on hyvä jättää kamera kotiin ja nauttia ympäristöstä ilman sitä. Kyllä se puhelinkin ikuistaa muistoja. 🙂

  • Reply lena tiistai, maaliskuu 4, 2014 at 16:57

   Puhelin ikuistaa muistoja, olet oikeassa – varsinkin Instagramia varten 😉

   Surrey tosiaan yllättää lenkkimaisemillaan ja itseasiassa on minut yllättänyt muutenkin: ihmiset ovat ihania ja pikkukylät hurmaavia. Eli tänne kannattaa eksyä. 😀

 • Reply satuvw lauantai, maaliskuu 1, 2014 at 19:12

  Lenkkeily on kyllä mahtava tapa löytää uusia paikkoja lähiympäristöstä, itse tapaan välillä eksyä jos jään fiilistelen maisemia, mutta siinähän sitä uutta tulee sitten koettuakin… 🙂 Upean näköisen paikan kyllä löysitte!

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 2, 2014 at 14:37

   Haha, mulla on ihan sama että jään kans jumimaan jonnekin jos jotain kivaa fiilisteltävää löytyy 🙂 Oli kyllä mahtava paikka!

 • Reply Veera Bianca perjantai, helmikuu 28, 2014 at 10:16

  Ihania kuvia, kotiseutu matkailu on kyllä ihmeellistä! 🙂

  • Reply lena perjantai, helmikuu 28, 2014 at 13:36

   Äläpä muuta sano! Kaukomatkailu on ihanaa mutta kyllä läheltäkin kivoja juttuja löytyy 🙂

 • Reply maisasofia torstai, helmikuu 27, 2014 at 19:15

  Kauniin aurinkoisia, keväisiä kuvia! Lähiseuduilta tosiaan löytää vaikka mitä, silloinkin kun ei mitään varsinaisesti etsi.

  • Reply lena perjantai, helmikuu 28, 2014 at 13:35

   Ihana kevät tosiaan, täällä oli 14 astetta lämmintä yksi päivä. En valita vaikka lunta kaipaankin ainakin ensi viikoiksi kun Suomeen tulen!

   Ihana yllätys tämä tosiaan oli, mukava tutkia mitä lähistöllä löytyy:)

 • Reply Katja torstai, helmikuu 27, 2014 at 16:53

  Kyllä sitä omilta lähiseuduiltakin löytyy aina niin paljon nähtävää ja varsinkin varmasti tuollaisessa isossa kaupungissa 😀
  Ps. Kiva lukea näitä kaikkia Lontoo vinkkejä, kun se oma ensimmäinen matka kaupunkiin lähestyy. 🙂

  • Reply lena perjantai, helmikuu 28, 2014 at 13:34

   Juu täältä löytyy vaikka mitä, pitäisi vaan nähdä enemmän vaivaa paikkojen tutkimiseen:)

   Jee pääset Lontooseen, olisi kiva tavata jos ollaan kaupungissa samaan aikaan!

 • Reply Maarit torstai, helmikuu 27, 2014 at 12:21

  Tätä blogia lukiessa tulee ihan kuin olisi itse matkustamassa Britanniassa. Näkymät ovat tosiaan aivan mahtavat tuolta kukkulalta. Lontoon nähtävyksistä on enemmän kirjoitettu tänne Lontoosivuille.
  Happy Travel Thursday to you too!

  • Reply lena perjantai, helmikuu 28, 2014 at 13:33

   Kiitos kommentista Maarit (: Ei voi tosiaan moittia maisemia ei sitten millään. Onneksi kevät tekee tuloaan täällä ja näistä lenkeistä saa nauttia useammin.

   Pitääpä käydä tsekkaamassa mainitsemasi sivu!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.