Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lontoosta Eurooppaan junalla – testissä Eurostar

Palasimme Lontooseen Lillestä myöhään eilen illalla. Lille ei aivan päässyt suosikkikaupunkieni listalle, mutta se kuitenkin yllätti tämän epäilevän tuomaan erittäin positiivisesti (kiitoksia vielä kerran kaikille vinkeistä tähän postaukseen!). Kirjoitan itse Lillestä lisää myöhemmin: tänään kerron hieman kokemuksiani Eurostarista, joka oli osoittautui erittäin mukavaksi matkustustavaksi Lontoosta Manner-Eurooppaan.

photo 1-6

Mistä ja mihin? 

Eurostar-junat Eurooppaan lähtevät Lontoosta St Pancrasin asemalta (Kings Cross). Suoria lähtöjä on tarjolla lukuisiin Euroopan kohteisiin kuten Pariisiin, Disneylandiin sekä Brysseliin. Vaihtamalla junaa edellämainituissa reittivalikoima kasvaa melkein koko Euroopan laajuiseksi. Itse matkasimme junalla jonka pääteasema oli Bryssel –  Lontoo-Bryssel välillä tehdään pysähdys Lillessä. Varaukset hoituvat kätevästi netissä ja matkaan tarvitaan netistä tulostettu boarding pass. Matkavaraukset voi hoitaa erittäin kätevästi netin kautta (linkki).

photo 2-7

Mitä matka kestää? 

Matka-aika Lontoosta Lilleen on 1h30 min (matka-aika Pariisiin on vastaavasti hieman yli kaksi tuntia). St Pancrasin asemalla tulee kuitenkin olla noin tuntia ennen junan lähtöä sillä matkustajan tulee kulkea turvatarkastuksen läpi kuin lentokentillä konsanaan. Turvatarkastuksen jälkeen vuorossa on passien tarkastuspiste, jossa Ranskan rajavartiosto tarkastaa passit. Passintarkastuksen jälkeen on vielä mahdollista ostaa lehtiä tai ruokaa, portit avataan noin 20 minuuttia ennen junan lähtöaikaa.

photo-279

Mitä matkat sitten kustantavat?

Meidän lippumme Lilleen maksoivat 34,90£ (meno) sekä (44,90£) paluu. Hinnat eivät päätä huimaa ja netissä onkin usein tarjouksia Lontoosta Lilleen / Pariisiin hintaan 69£ menopaluu. Hintä on usein paljon edullisempi kuin edestakainen lentomatka ja junamatkan etuna onkin yhteys keskustasta keskustaan. Etenkin Lontoossa lentokenttien etäisyys keskustasta vaihtelee ja Pariisissakin kentästä riippuen tulee keskustaan matkaa. Eli aikaa ja rahaa saa kulumaan lentokenttäkuljetuksiin kohtuullisen paljonkin.

Omat kokemukset

Olen ehdottomasti sitä mieltä että Pariisin, Lillen sekä Brysselin reissuille Eurostar on ehdottomasti kätevin valinta mikäli Lontoosta on matkaan lähdössä (olettaen että lähtöpiste on lähellä St Pancrasia, jos asuu esimerkiksi Heathrown lähistöllä niin lentämistä kannattaa harkita). Olen lentänyt muutaman kerran Pariisiin Heathrowlta ja aikaahan siihen kuluu. Tosin syynä tähän lentelyyn ovat olleet BA:n erittäin edulliset tarjoukset ja junalippujen hinta juuri näinä päivinä (ja mitäpä sitä ei lentopisteiden eteen tekisi!). Tästä lähtien tarkistan kyllä erittäin tarkasti junien hinnat ja valitsen junan mikäli se vain on mahdollista, niin kätevä sillä on kulkea. Junassa oli erittäin hyvin jalkatilaa, istuimet olivat mukavat sekä palvelu pelasi. Itselleni oli erittäin mieluista juurikin tämä yllämainittu keskusta-keskusta yhteys ja se, että lentokenttäkuljetuksia ei tarvinnut miettiä. Matkatavaratkin kulkevat kätevästi mukana eivätkä painorajat ole riesana. London and beyond suosittelee erittäin lämpimästi!

Onko teillä millaisia kokemuksia Eurostarista?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply 5 suosituinta blogipostausta - london and beyond keskiviikko, syyskuu 24, 2014 at 08:56

  […] 2. Testissä Eurostar […]

 • Reply Lotta Watia tiistai, helmikuu 25, 2014 at 11:59

  Tuo rata kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, olisi joskus mukava kokeilla! Lontoossa en ole muutenkaan koskaan käynyt. Siihenhän voisi kätevästi sitten yhdistää toisenkin Euroopan kohteen!

  • Reply lena keskiviikko, helmikuu 26, 2014 at 19:18

   Kannattaa ehdottomasti kokeilla, olen miettinyt tekeväni postauksen juurikin Lontoon yhdistämisestä toiseen kaupunkiin Euroopassa – se kun on tehty erittäin helpoksi 🙂
   Hyvä tekosyy piipahtaa esimerkiksi Pariisissa Lontoon reissulla 😉

 • Reply Ananas2go sunnuntai, helmikuu 23, 2014 at 15:17

  Kiitos! Kerrassaan hyödyllinen ja ideoita herättelevä postaus. Eihän se Pariisi tosiaan päätepiste olekaan… Harmi, että keväällä luvassa vain pitkä viikonloppu Lontoossa; ei taida ehtiä kokeilla vielä tällä kertaa.

  Jos oli junalla kanaalin alta ennenkin ollut haaveena, mites luulet nyt käyneen

  • Reply lena maanantai, helmikuu 24, 2014 at 10:41

   Mukava kuulla että postauksesta oli hyötyä! Suosittelen tosiaan ehdottomasti tuon reissun kokeilemista mikäli aikataulut osuvat kohdilleen.. vaikkei kevään reissulla onnistuisikaan, onnistuu se myöhemminkin:)

   Tervetuloa Lontooseen, keväällä tämä kaupunki on parhaimmillaan pitkää viikonloppua ajatellen!

 • Reply Laura sunnuntai, helmikuu 23, 2014 at 12:25

  Mä ramppasin Lontoo-Bryssel väliä aika ahkerasti Brysselissä asuessani ja käytin nimenomaan juuri Eurostaria. Mun mielestä se oli ihan paras kulkumuoto tolle välille: pääsi keskustasta keskustaan ilman sitä kaikkea sähellystä mitä lentomatkustamiseen tulee. Paljon nopeampaa. Ainut negatiivinen juttu oli mun mielestä lippujen hinta tuolla välillä (varsinkin viikonloppuisin), aika kalliitahan ne oli mutta hyviä diilejä sai jos onnistui ostamaan liput ajoissa.

  • Reply lena maanantai, helmikuu 24, 2014 at 10:33

   Oikeassa olet, lippujen hinnat tosiaan vaihtelevat – meillä oli sen verran tuuria mukana sekä joustava aikataulu että saatiin kohtuuhintaan nuo liput. Viikonloppuisin tosiaan on aika suolaisia hintoja tarjolla.. vaikkakin kuten totesit, edullisesti niitä saattaa saada jos jaksaa etsiä tarjouksia. 🙂 Mutta tuota kätevämpää matkustustapaa tuskin on tuolle välille.

 • Reply Milla - Pingviinimatkat sunnuntai, helmikuu 23, 2014 at 07:37

  No on hinnat laskeneet kymmenessä vuodessa. Oma kokemukseni rajoittuu tosiaan tuohon yhteen matkaan Lontoosta Pariisiin reililläni. Silloin reililipun alennuksen jälkeenkin halvin lippu minkä sain oli 50£. Siinä vierähti päivä iloisesti asemalla hengaillen, kun en enää raskinut maksaa 25£ lisää rinkan säilytyksestä mikä olisi mahdollistanut kaupungille lähtemisen helpommin. Muutenkin oli vähän etappini Irlannista Lontoon ja Pariisin kautta Barcelonaan mennyt pyllylleen, joten en ehkä ollut ihan parhaassa reissuhengessä juuri tuona päivänä. Parempi siis mököttää asemalla 😀 Junamatkasta ei muuten itsessään jäänyt mitään erityistä mieleen muuten kuin amerikkalainen pariskunta, joille ei yksi penkki riittänyt henkilöä kohden, sen verran suurikokoisia olivat. Noin yleensäkin rakastan junalla matkustamista ja juuri tuo keskustasta keskustaan kulkeminen tekee siitä perin kätevää. Nytkin odotan epäillyttävän innokkaana ensi viikon perjantaina edessä olevaa junamatkaa Munchenista Ulmiin. Meinaan ottaa puolestatoista tunnista kaiken riemun irti!

  • Reply lena maanantai, helmikuu 24, 2014 at 10:30

   Todella mukava lukea muidenkin kokemuksia Eurostarista!

   Onpa hinnat tosiaan tulleet alas, 50£ on aika paljon alennusten kanssa. Tosin, mielestäni meillä oli erittäin edulliset liput ja oli siellä kalliimpiakin tarjolla. Onneksi aikataulu oli melko joustava joten pystyttiin valitsemaan nuo halvimmat. Ja mielestäni 69£ on erittäin hyvä hinta menopaluu-lipusta 🙂

   Mahtavaa reissua Saksaan, postauksia odotellessa!:)

 • Reply Katja sunnuntai, helmikuu 23, 2014 at 07:32

  Tällaisia testejä ja kokemuksia on aina niin mukava lukea. 🙂 Tulisi varmasti käytettyä junaa enemmän, jos asuisi jossain keski-euroopassa, josta on niin hyvät yhteydet joka paikkaan, kohtuu hintaan ja suht. nopeasti suoraan keskustaan.
  Vielä ei ole koskaan ollut mahdollisuutta päästä Euroopassa junailemaan, mutta ehkä vielä joskus… 😀

  • Reply lena maanantai, helmikuu 24, 2014 at 10:28

   Kiva kuulla että tällaiset postaukset kiinnostavat 🙂 Luulen että minulla tulisi itsellänikin käytettyä junaa enemmän jos keski-euroopassa tosiaan asuisin, siellä kun on niin kätevät välimatkat… täältä kun lähtee niin joutuu aina tuon kanaalin alittamaan tai ylittämään ja se vie aikaa tai rahaa.

   Ehdottomasti kannattaa lähteä Eurooppaan junailemaan, kivaa se on! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.