Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkaystäväni-haaste: esittelyssä Matteo

Tämä Matka-blogin Anna heitti ystävänpäivänä bloggaajille haasteen esitellä ne reissujen sulostuttajat, nimittäin matkakumppanit. Haaste oli mielestäni erittäin mielenkiintoinen ja esittipä Anna minulle erikseen myös toiveen että kertoisin jotain omastani. Sain tähän matkakumppanini suostumuksen ja tämän päivän postauksen aiheena onkin sitten Matteo. Yleensä en aivan näin henkilökohtaisia postauksia ole tehnyt, mutta teen poikkeuksen ystävänpäivän kunniaksi.

IMG_5788

Millainen matkakumppani Matteo sitten on? Tähän vastaan kliseisesti, että häntä parempaa matkakumppania ei varmasti löydy. Klisee mikä klisee, mutta tottahan se usein on että se oma mies / poikaystävä on yksi niistä parhaista matkakumppaneista. Minulla on monia muita mahtavia matkakumppaneita Matteon lisäksi (terveisiä kotiin sekä ystäville!), mutta ajattelin ystävänpäivän kunniaksi ja Annan omaa postausta jäljitellen kirjoittaa juurikin siitä poikaystävästä.

Olemme ehtineet reissata yhdessä melko paljon ja nähdä monta maata. Matteo ei ollut ennen minun tapaamistani kauheasti vapaa-ajallaan reissussa ollut – Italiassa koulut tekevät jonkin verran bussimatkoja muualle Eurooppaan joten muutamassa Euroopan maassa hän oli käynyt sekä Englannissa joitan kertoja (siis ennen hänen Englantiin muuttoaan). Työ on vienyt Matteota reissuille viime aikoina jonkin verran, mutta eihän työreissuilla aina ehdi välttämättä tutustua kohteeseen. Italiassa Matteo on kuitenkin reissannut paljon ja tuntemani italialaiset tuntuvatkin harrastavan pääasiassa kotimaanmatkailua. Tosin eipä heillä hullummat maisemat kotimaassan ole.

IMG_4251

Matteo on ainakin kovin kärsivällinen ja joustava – Italiassa ollessamme hän onkin jo osoittautunut korvaamattomaksi matkaseuraksi. Matteo suostuu tulkiksi mukisematta, esimerkiksi silloin kun haluan ottaa kuvia paikallisessa ravintolassa blogia varten ja haluan varmistaa että se on henkilökunnalle ok. Hän valmistaa eväät päivän reissuille ja hurmaa myyjän kuin myyjän paikallisissa leipomoissa (saa parhaimmat tarjoukset ja tuoreimmat tuotteet). Italialaiset ovat nimittäin erittäin hyviä suustaan, ja korostankin että tuo edellinen ei ollut sitten millään tapaa gigolo-viittaus. Matteo myös ajaa autoa niikuin kunnon italialaisen kuuluu – en ole vielä suostunut itse kokeilemaan. Matteo ei myöskään ole mikään shoppailija, mutta vaatekaupoissa kulkee mukana (melkein) mukisematta. Tosin marraskuussa Firenzen Zarassa käydessämme totesi että odottaa mielummin ulkona – minut sää näin nopeammin kuulemma kaupasta pois.

Me olemme myös melko samankaltaisia reissaajia Matteon kanssa. Tykkäämme kiertää sellaisissa paikoissa, joissa näkee paikallista elämänmenoa ja etsiä kokemuksia. Yleensä nämä kokemukset ovat ruokapaikkoja. Ja eihän ravintolaan voi mennä ellei siitä ole lukenut suosituksia ja arvosteluja (mikäli mahdollista, aina ei ole) ennen vierailua. On ihana kokeilla eri maiden keittiöitä ja niistä jää usein muistoksi monta resepti-ideaa. On myös mukava yhdessä miettiä millaista ruokaa sitä illalla söisi ja etsiä tietoa eri vaihtoehdoista. Tykkäämme myös vierailla toistemme kotimaissa. Matteo on suuri Suomi-fani ja minun sydämeni sykkii puolestaan Italialle. Erityisesti (Tahkon….) juhannus teki tähän italianoon suuren vaikutuksen valoisine kesäoineen. Matteo yllättikin tuossa joulun jälkeen kysymällä josko haluaisin muuttaa Suomeen. Minulla on kuitenkin niin paljon nähtävää ja koettavaa jäljellä maailmalla etten vielä ainakaan halua – mutta mistäs sitä myöhemmin tulevaisuudessa tietää.

Matteo ei ole järin innostunut Aasiasta, mutta olen päättänyt että sinne mennään yhdessä ja pian. Uskoisin hänen tykkäävän ainakin Japanista (Japanin reissulle on jo suostumus) ja Singaporesta – mutta haluaisin kuitenkin laajentaa omaakin maailmankatsomustani sen verran että seuraavalla kerralla matkustetaan paikkaan missä kumpikaan meistä ei ole käynyt. Olisi mukava lähteä vaikka Indonesiaan, sillä se kiehtoo kovasti. Yhteisenä suunnitelmana meillä on tehdä roadtrip Yhdysvalloissa, legendaarisesti itärannikolta länsirannikolle. Haluan nähdä reitille osuvat (ja vaikka reitiltä kauempana olevat) pikkukaupungit ja kokea oikean pikkukaupunki-tunnelman. Toki suurempia kaupunkeja unohtamatta.

IMG_5324

Vaikka ihana matkakumppani Matteo onkin, täytyy myöntää että joskus hän on hieman hajamielinen – kerron muutaman tarinan selventääkseni tätä väittämää. Viime syksynä hän nimittäin odotteli vanhempiaan saapuviksi Firenzestä Heathrowlle eräänä tiistaina-iltapäivänä klo 16:00. Eihän siinä mitään, mutta kun lennon oli määrä saapua vasta keskiviikkona, klo 16:00 myöskin. Oikeaan kellonlyömään oli siis paikalla, laskettakoon se positiiviseksi, vaikka päivä nyt vähän väärä olikin. Toinen tarina liittyy meidän seuraavaan, ensiviikkoiseen Ranskan reissuumme. Lähdemme yhdessä keskiviikkona Lilleen ja Matteo oli vastuussa Eurostar-varauksista – varaukset piti tehdä päiville 19-21.2. Niinhän siinä sitten kävi että paluulippumme Lillestä takaisin Lontooseen on 21. päivänä – maaliskuussa helmikuun sijaan tosin! (pientä huolimattomuutta havaittavissa varaustilanteessa) 21.2 Eurostar Lillestä Lontooseen oli myyty loppuun tilanteen huomattuamme ja joudumme palamaan takaisin Lontooseen milläs muulla kuin bussilla. (kiva)

Kuvat reissuiltamme Tsekeistä, ystävänpäivän juhlahumusta sekä Lontoon Santaconista.

Kiitos Anna haasteesta ja hihkaiskaahan kommenttiboksissa mikäli olette haasteen tehneet – tykkään lukea tällaisia tarinoita kovasti!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Teea maanantai, 17 helmikuun, 2014 at 01:36

  Olipas kiva postaus, on kyllä hauskaa lukea millaisessa seurassa toiset matkustavat 🙂

  • Reply lena maanantai, 17 helmikuun, 2014 at 09:49

   Kiitos Teea! Mä olen tällaisten postausten suuri fani, kai se johtuu siitä ihmisten luontaisesta uteliaisuudesta muita kohtaan tms. 🙂

 • Reply Anna Koskela sunnuntai, 16 helmikuun, 2014 at 17:42

  Tätä nyt ei tietenkään saisi sanoa, syyttävät vielä seksistiseksi kommentiksi, mutta Matteo on kyllä ihastuttavan näköinen suklaasilmäinen hurmuri 🙂

  Jännää, että Matteo olisi valmis muuttamaan Suomeen. Helpottaa kyllä varmasti, kun tietää, että hän ei ainakaan vastusta ideaa, sitten joskus jos se on ajankohtainen.

  Voihan se olla, että Aasiankärpänen ei ole vielä päässyt puraisemaan matkakumppaniasi. Yksi onnistunut reissu sinne hoitanee asian.

  Oli e r i t t ä i n mukava lukea tämä postaus !

  • Reply lena maanantai, 17 helmikuun, 2014 at 09:48

   Hah, kukaan ei syytä tuosta kommentista 😀 Ihanat suklaasilmät Matteolla nimittäin on! Eikä tosiaan vastusta Suomeen muuttoa, päin vastoin. Kuulemma toimiva yhteiskunta ja se fakta, että ketään ei voi lahjoa ovat asioita joita hän arvostaa. Kai nuo suurinpiirtein löytyvät Englannistakin mutten halua tänne jäädä. Koitan kuitenkin kovasti saada häntä innostumaan Aasiasta jos sinne vaikka muutettaisi:)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.