Suomen suurin matkablogiyhteisö

Valentine’s Dayn viettoa Englannissa

En ole koskaan viettänyt ystävänpäivää Suomessa niinkuin sitä Englannissa vietetään, eli pariskuntien juhlapäivänä. Suomessahan ystävänpäivää vietetään ystävien välisenä päivänä, kun taas täällä ja suurimmassa osassa maailman kolkkia 14.2 on juurikin pariskuntien päivä – molemmissa on ehdottomasti puolensa.

Meillä oli Matteon kanssa suunnitelmana viettää ystävänpäivän iltaa eräässä ihanassa lontoolaisessa ravintolassa, syöden hyvin ja nauttien muutama lasi hyvää viiniä. Tämä kyseinen ravintola oli kuitenkin varattu täyteen jo viime viikolla, joten päätin yrittää muutamaa varavaihtoehtoa. Kuten arvata saattaa, ne olivat myös täynnä. Englannissa ystävänpäivä kun on erittäin suosittu ja kaupallistettu juhlapäivä, johon ihmiset käyttävät melko paljon sekä rahaa että aikaa. Me päädyimme lopunviimein viettämään ystävänpäivää pubissa Surreyssä. Ilta oli erittäin onnistunut ja mainio todiste siitä, että onnistuneeseen ystävänpäivän juhlintaan ei hienoja puitteita tarvita, seura se kuitenkin tärkeintä on. Maistelimme perinteistä pubiruokaa, tosin tilasin lisukkeeksi ”japanilaistyylistä katkarapua” kuten ruokalista antoi ymmärtää. Pullo proseccoa kruunasi pubiystävänpäivän.

IMG_5784IMG_5790IMG_5791IMG_5794IMG_5798IMG_5801Matteon kana-purjopiiras (chicken-leek pie) oli erittäin onnistunut valinta, ja erittäin tyypillinen englantilaisissa pubeissa. Erinäiset piet ovatkin juuri niitä joita Englantiin vierailevan kannattaa ehdottomasti maistaa pubeissa – toki fish and chipsejä unohtamatta. Se fish and chips ei tosin ole suosikkini ja suosittelenkin kokeilemaan eri korvaavia vaihtoehtoja, niitä nimittäin löytyy.

Toivottavasti teillä kaikilla oli oikein onnistunut ystävänpäivä, minkälainen ystävänpäivä oli ohjelmassa? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maarit Johanna lauantai, 15 helmikuun, 2014 at 12:44

  Ompa perin englantilaisen näköinen pubi! Suloisen näköiset eväät myös 🙂 irlannin pubiruuista parasta oli nimenomaan ne piiraat, harmi ettei täällä oikein ole mitään vastaavaa..

  • Reply lena sunnuntai, 16 helmikuun, 2014 at 09:49

   Tuo oli kyllä ulkoapäin hyvin englantilainen pubi! Sisältä tosin melko moderni – mielestäni kunnon enkkupubi on sellainen hieman ”rähjäinen” jossa on paljon vanhaa. Tai ainakin vanhaa tyyliä.

   Mä olen kerran ollut pari päivää Irlannissa ja en valitettavasti ehtinyt piiraita testaamaan.. tai pubeja muutekaan 🙁 Ja iso tykkäys pubeille Suomeen, niitä ei oikein siellä ole. Muutaman yritelmän olen nähnyt mutta silti jokin niistä puuttuu… hankala eritellä tarkemmin:)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.