Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maailman rautateillä // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Oikein leppoisaa Instagram Travel Thursdayta kaikille! Minun torstaini on tänään kaikkea muuta kuin leppoinen sillä olen melko perusteellisesti jumissa Surreyssä. Syynä tähän ovat Englantia piinanneet tulvat sekä eilinen myrsky joka iski tänne eteläiseen Englantiin erittäin voimakkaana. Näinollen en tänään päässyt matkaamaan Lontooseen ollenkaan junaliikenteen ollessa mitä on – varmastikin jollain keinolla olisi päässyt mutta koska ei ole aivan pakko, pysyn mielummin sisätiloissa.

Ironista kyllä, rautatiet jotka ovat tällä hetkellä suurin päänvaivani, ovat myös tämän päivän postaukseni aihe. Postasin jokin aika sitten ilmailu-aiheisia otoksiani, mutta olenpa kuvannut maailmalla ollessani myös rautateitä sekä rautatieasemia ja jakanut niitä ahkerasti Instagramissa. Eli rautatie-aiheinen postaus on tänään tiedossa, materiaalia on tarjolla monesta maailman eri kolkasta – jokainen kuva pienen selityksen kera.

photo-266
1. Revnicen rautatieasema, Tsekki. Revnicen kaupunki sijaitsee noin puolentunnin matkan päässä Prahasta. Piipahdimme Revnicessä tänä kesänä Matteon kanssa, se kun sopivasti osui junareitillemme välillä Karlstejn – Praha. Meillä oli lippu joka oikeutti pysähtymysen reitillä sijaitsevilla asemilla – eihän sitä voinut jättää hyödyntämättä. Revnice oli ihana pikkukylä, jossa turisteja ei liiemmin näkynyt. Jostain syystä paikalliset luulivat Matteota saksalaiseksi ja puhuivat hänen kanssaan saksaa – en ymmärrä mistä kohtaa Matteo saksalaiselta näyttää mutta kieltä hän kyllä osaa kohtuullisesti. Söimme Revnicessä hyvin ja nautimme paikallistunnelmasta ennen paluutamme illanviettoon Prahaan.

photo-267
2. Bolognan rautatieasema, Italia. Bolognassa tuli piipahdettua pikaisesti matkallamme Padovaan syyskuussa. Pikainen piipahdus tosiaan oli, mutta onneksi puolentunnin ravintolapiipahdus aikatauluun mahtui. Matkamme alkoi Matteon kotipaikkakunnalta aivan Firenzen vierestä, josta otimme paikallisjunan Bolognaan. Bolognassa vaihdoimme Venetsiaan matkaavaan junaan josta jäimme sitten pois Padovan kohdalla. Juna oli täynnä Venetsiaan matkustavia yhdysvaltalaisia turisteja joiden kanssa tarinoin suurimman osan matkasta. Itse suuntasin vuorostaan Venetsiaan muutama Padovassa vietetyn päivän jälkeen.

photo-268
3. Firenze, Santa Maria Novellan rautatieasema, Italia. Muistan ottaneeni tämän kuvan tämän vuoden tammikuussa, jolloin piipahdimme pikaisesti Matteon vanhempia tervehtimässä. Tykkään hirmuisesti kuvata kylttejä joissa on kaupunkien nimiä ja esimerkiksi tienvarsikyttejä etäisyyksineen. En tiedä mistä tämä tapa kumpuaa, kai niiden kautta tulee vain ymmätäneeksi että nyt ei ollakaan kotona enää. Ajellessamme autolla Firenzen ympäristössä, tienvarsikyltti ”Roma” saa minussa aikaan hyvin iloisia tunteita. Harmi vain auto ei ole sinne vielä toistaiseksi suunnannut.

photo-269
4. Rautatie jossain Siperiassa. Tämä kuva on otettu muutama vuosi takaperin Siperian junareissulta. Tarkempia koordinaatteja en kuvan perusteella osaa antaa, mutta olen melko varma että tämä kuva on otettu Uralin vuoriston jälkeen, mutta kuitenkin ennen Mongolian rajanylityspaikkaa. Voisi olla esimerkiksi Baikal-järven tuntumasta hyvinkin.

photo-270
5. Ulan Batorin rautatieasema. Tämä kuvahan voisi olla periaatteessa mistäpäin Trans-Siperian rataa tahansa, mutta muistan hämärästi että otimme kuvia tämän junan ja siinä olevam kyltin edessä UB:n rautatieasemalla ystäviemme kanssa. Tiemme erkanivat UB:ssa sillä me ystäväni Annan kanssa jäimme viikoksi Mongoliaan, kun taas osa matkaseurueestamme lähti jatkamaan matkaa suoraan kohti Pekingiä ja Vladivostokia. (Vladivostok pääsee muuten bucket-listalle)

photo-271
6. Eghamin rautatieasema, Englanti. Yliopistoni kampus sijaitsi Eghamissa, Surreyssä (suoritin maisterintutkintoni Royal Hollowayssa, University of Londonissa). Koska asuin Lontoossa, matkasin Eghamiin ja takaisin päivittäin junalla. Matka-aika oli noin tunnin suuntaansa – mikä on lontoolaisittain aivan normaali, onhan kyseessä matka-aika ovelta ovelle mitattuna. Egham on pikkukylä, niinsanottu commuter town josta ihmiset käyvät töissä Lontoossa päivittäin.

photo-272
7. Waterloon rautatieasema, Lontoo. Kuten kuvasta saattaa käydä ilmi, olin matkalla juurikin Eghamiin päivänä jolloin tämän kuvan nappasin. Joku päivä olisi tosin mukava piipahtaa Readingissa asti. Edellisessä kuvassa mainitsin matkustusajakseni noin tunnin – se ei tosin ole kovinkaan paljon ottaen huomioon että tiedän ihmisiä jotka käyvät töissä Lontoossa Readingista käsin. Pelkkä junamatka kestää noin puolitoista tuntia suuntaansa, se ei ole ihan vähän se.

photo-273
8. Osakan rautatieasema, Japani. Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisempänä kuva Osakasta ja luotijunasta, eli shinkansenista. Keväisellä Japanin reissulla matkustimme Tokiosta Osakaan luotijunan kyydissä – olihan se pakko edes kerran elämässä kokea. Halvin matkustusmuoto se ei ollut, mutta rahallinen sijoitus meni ehdottomasti kokemusten piikkiin. Osakaan päädyimme matkaamaan sillä saimme sieltä järkevän jatkolennon Taipeihin joka oli reissumme seuraava etappi – tilanteen ollessa toinen olisin ehkä harkinnut Osakan sijasta Kiotoa matkakohteeksi vaikka Osaka oikein mukava paikka olikin. Seuraavalla Japanin reissulla arvelen hankkivani Japan Rail Passin, jolla pääsisi kätevästä reissaamaan ympäri Japania junalla – tosin luotijuniin kyseisellä lipulla on rajoituksensa.

                 Onko kellään muulla tällaista kuvausvimmaa rautateitä kohtaan? 

___________________________________________________________________________________________

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply kaukokaipuu tiistai, helmikuu 18, 2014 at 17:13

  Huippu postaus! Mä rakastan junia ja juna-asemia. Ja voi että tuo Bolognan kuva sai mut niin hyvälle tuulelle – ihanaa! Mä oon niin lukemattomat kerrat vaihtanut siellä junaa ja viettänyt aikaa ihan Bolognassakin, etten unohda sitä steissiä ikinä <3

  • Reply lena tiistai, helmikuu 18, 2014 at 21:10

   Kiitos Nella! Äh mäkin haluan käydä kunnolla Bolognassa joku päivä! Eikä vaan siinä rautatieaseman kuppilassa nopeasti kääntymässä:)

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, helmikuu 16, 2014 at 19:23

  Tä oli ihan mahtava postaus! Ihana ja mielenkiintoinen aihe! Oot kyllä käynyt niin mahtavissa kohteissa wow! 🙂 Ollut vähän kiirettä niin käyn tässä sitten koko blogisi läpi haha 😀

  • Reply lena maanantai, helmikuu 17, 2014 at 09:55

   Kiitos Veera!:) Mä tykkään sekä lentokoneista että junista ja niistä aihetta riittää näköjään ihan riittämiin haha.. pitää kyllä olla kiitollinen jokaisesta reissusta ja mahdollisuudesta matkustaa, viime vuosina olen kyllä päässyt reissaamaan ihanissa kohteissa.

 • Reply maisasofia lauantai, helmikuu 15, 2014 at 13:57

  Junamatkailu on kyllä huippua, mullakin on suht paljon asema/junakuvia kasassa. Ei turhaan kai kehuta noita Japanin asemia ja junia siisteiksi ainakaan tuon Osakakuvan perusteella? 🙂 Ihana postaus!

  • Reply lena sunnuntai, helmikuu 16, 2014 at 09:45

   Kiitos Sofia! Japanin asemat ja luotijunat (normaaleja en edes päässyt kokeilemaan) ovat kyllä huikeita. En tosin edes myönnä pitäväni junamatkailusta kovinkaan paljon – silti sitä tulee käytettyä kulkuvälineenä erittäin paljon. 🙂

 • Reply satuvw perjantai, helmikuu 14, 2014 at 20:18

  Rautateitä on tullut koluttua, mutta vähemmän kuvattua, joten siksi varsin mukava postaus. Kuva Bolognan asemalta tosin löytyy parin vuoden takaa, kun päällä oli täysi kaaos maanjäristyksiä seuraavana päivänä.

  Toivottavasti teillä Englannissa kelit laantuvat, olemme uutisista seuranneet ihmeissämme mitä siellä saarivaltiossa tapahtuu!!

  • Reply lena sunnuntai, helmikuu 16, 2014 at 09:44

   Voi ei, voin vain kuvitella miltä Bolognassa näytti maanjäristyksen jälkeen… ja mikä kaaos siellä oli. Kun hieman ol kaaosta ilmassa ilman maanjäristystäkin 🙂

   Täällä tosiaan on satanut vettä ja ihan kunnolla viime päivinä.. ei tarvitse liikku täältä Matteon kämpiltä kuin kilometri niin talot ovat veden vallassa 🙁 No, nyt paistaa taas aurinko mutta tilannehan voi muuttua heti kun ulos pääsee..

 • Reply Vanessa torstai, helmikuu 13, 2014 at 22:28

  Pretty pics. 😉
  Lovely greets Nessa

  • Reply Lena / London and beyond perjantai, helmikuu 14, 2014 at 10:08

   Thanks Vanessa! My site in English will be up and running very soon, hoping to reach more international readers with it (:

 • Reply Katja torstai, helmikuu 13, 2014 at 14:23

  Hih, muutamia tuttuja paikkoja kuten Osakan asema sekä Siperian juna. Jostain käsittämättömästä syystä melkein kiljaisin onnesta ajatellen ”pakko olla Waterloon asema” kun juna-aikataulu pamahti silmien eteen. Voihan Lontoo! <3 Siskoni ja kaverini asuvat Claphamissa ja sinne suihkin aina Waterloon asemalta päivittäisen Lontoo-kiertelyn päätteeksi. Niin kätsyt noi junat! Ja aina ennen Claphamiin menoa on pakko hakea Wasabista herkkuja mukaan ^^

  Junareissu Moskovasta Vladivostokkiin olisi kyllä aivan mahtava, hyvällä ajalla niin, että kerkiäisi jäämään monissa kaupungeissa pois ja tutustua kunnolla Venäläiseen elämään. Meidän Trans-Siperialla oli vain 5 vkoa aikaa ja koska se piti jakaa 4 maan kesken ei Venäjälle jäänyt kuin junailua ja yksi pysähdys Baikalilla. Siellä on niin paljon nähtävää ja tarinoita kuultavana! Harmi vaan kun tietää, ettei se toinen junareissu nyt ihan heti järjesty kun tätäkin piti himoitella yli 5 vuotta x)

  • Reply Lena / London and beyond perjantai, helmikuu 14, 2014 at 10:03

   Mulla oli vähän sama aikataulu omalla transsiperian reissulla, eli aikaa oli liian vähän ja liian vähän Venäjää jäi näkemättä. Tosin onneksi Venäjä ei ole katoamassa mihinkään ja sinne voi aina palata!

   Claphamin sijanti on mitä mainioin mielestäni – junalla matkaan menee noin 10 minuuttia ja se on mukavasti poissa aivan ytimestä. Metrot ja bussit kulkevat myös kätevästi. 🙂

 • Reply Lotta Watia torstai, helmikuu 13, 2014 at 13:05

  Junamatkailu maailmalla on huisia ja rautatieasemat mielenkiintoisia! Harmi että et käynyt matkallasi Kiotossa, Kioton päärautatieasema on nimittäin melkoinen nähtävyys!

  • Reply Lena / London and beyond perjantai, helmikuu 14, 2014 at 10:00

   Kovasti tekisi mieli Kiotoon. Onneksi uskon ettei kevään reissu Japaniin jäänyt viimeiseksi, vaikkei seuraavan ajankohdasta olekaan vielä tietoa. Erittäin oikeassa olet Lotta, rautateillä on kyllä huippu matkustaa 🙂

 • Reply Kea/Deep Red Blues torstai, helmikuu 13, 2014 at 12:31

  Vladivostok kiinnostelis myös mua… kuten koko toi Trans-Siperia. Kiinaan en usko päätyväni, mutta toi alkuperäinen reitti Vladivostokiin olis aivan mahtava kokemus. 🙂

  Japanikin kelpais!

  • Reply Lena / London and beyond perjantai, helmikuu 14, 2014 at 09:59

   Täällähän on paljon Vladivostokista innostuneita 🙂 Se kiehtoisi todella paljon. Eikä siitä Japaniin taida olla kovin pitkä matka!

 • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 13, 2014 at 10:24

  Osaka, käyty! Ja Vladivostok on myös bucket-listalla :p

  • Reply Lena / London and beyond perjantai, helmikuu 14, 2014 at 09:59

   Vladivostok, ehdottomasti! Se on jotenkin niin kaukainen kohde ja melko eksoottinen myös 🙂

 • Reply Laura torstai, helmikuu 13, 2014 at 09:59

  Musta tuntuu etta ma otan nykyaan ihan liikaa kuvia junista ja junasemista koska ma matkustan todella 1,5 h toihin suuntaansa talla hetkella joten vietan aika paljon aikaa niilla asemilla 😀 Tosin aina samoilla mika on hieman valitettavaa….Kivoja kuvia ja stooreja!

  • Reply Lena / London and beyond perjantai, helmikuu 14, 2014 at 09:58

   Kiitos! Mullakin on viimeaikoina tullut paljon kuvia Lontoon ja Eghamin rautatieasemilta.. kohta tulee muutama lisää kun suunnataan Ranskaan ensi viikolla. Täälläpäin tosiaan nuo 1-2 tunnin työmatkat ovat enemmän sääntö kuin poikkeus.. tosin voihan sen matkustusajan käyttää hyödyksikin, ei sillä.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.