Siena, kaupunki joka oli ”ihan kiva”

Lupailinkin eilen facebookin puolella julkaisevani lähipäivinä tarinaa Italian Sienasta. Lensin eilen takaisin tänne Lontooseen ja lennolla oli sen verran luppoaikaa että Siena-postaus valmistui suunniteltua aiemmin.

Kirjoittelin muutama viikko takaperin Italian reissun roadtripistämme. Tämä kyseinen road trip päätyi Sienaan, joka on noin 200,000 asukkaan kaupunki ja sijaitsee noin viisikymmentä kilometria Firenzestä etelään. Heitimme arpaa Sienan ja Luccan välillä ja arpa kuljetti meidät sillä kertaa Sienaan – Luccaan matkaamme sitten seuraavalla kerralla.

IMG_5576Näin muutamia viikkoja reissun jälkeen on hyvä palata ajassa hieman taaksepäin ja miettiä mitä ajatuksia Siena minussa herätti. Täysin rehellisiä jos ollaan, niin kuvailisin Sienaa kaupunkina joka oli ihan kiva. Mitään vikaa siinä ei varsinaisesti ollut, mutta tuo ihan kiva paljastaneekin sen että kaupunki ei päässyt suosikkikaupunkieni joukkoon. Tällä suosikki-listalla komeilee yksi melko lähellä Sienaa sijaitseva kaupunki joka on vienyt sydämeni täysin, Firenze nimittäin. Ja siitä on kovin hankala laittaa paremmaksi.

IMG_5580
IMG_5577

Älkää ymmärtäkö minua väärin. Sienassa on paljon hyvää ja meillä oli siellä aivan ihana päivä. Ensinnäkin, mainittakoon että kaupunki on yksi UNESCON World Heritage kohteista. Eikä ihme, sillä Siena on oikeasti erittäin kaunis, historiallinen ja vaikuttava kaupunki. Sienan kauneus ei toisaalta ole suuri yllätys, sillä en ole Italiassa järin rumaa  kaupunkia vielä nähnytkään. Siena on myös erittäin kuvauksellinen ja valokuvaamisesta innostuneelle se on kohde josta mahdollisuudet ovat oikeastaan rajattomat. Sienan keskusaukiolta, Piazza del Campolta saa hienoja kuvia, rakennukset ovat upeita sekä ihanat pikkukujat- sekä kadut mäkisessä maastossa tarjoavat kuvakulman jos toisenkin. Tammikuun puoliväli on myös oikein mainio aika matkustaa kaupunkin, sillä siellä ei ollut vierailijoita häiriöksi asti, vaikka muutamia turisteja Sienan katuja pitkin kulkikin. Paikallisten elämänmenoa on mukava katsella kahviloista espresson ääreltä, joita ainakin Piazza del Campolla sijaitsi enemmäin kuin tarpeeksi.

IMG_5589
IMG_5591

Toisekseen, ruoka oli erittäin hyvää (oikeastaan vietimme suurimman osan Sienassa olostamme ravintoloissa) ja viinin ystävälle kohde on mitä mainion – nämä havainnot tosin pätevät suurimpaan osaan Italiaa. Siena sijaitsee Chiantin alueella, mikä lienee tuttu jokaiselle viinitietoiselle ja niinhän se on että muutama chianti-pullo on ehdoton tuliainen kotiin jos Sienassa vierailee. Historiaa ja kulttuuria on Sienassa tarjolla niitä etsiville, esimerkiksi katedraali on käymisen arvoinen (kuva alla) ja sen yhteydessä on museo täynnä taidetta. Lisätietoa täältä.

IMG_5596IMG_5602Sienassa ei siis ole teoriassa mitään vikaa. Mutta me kaikki tietänemme sen tunteen, kun jokin asia on ihan kiva mutta se ei sen kummemmin kolahda? Matkailijoille tämä tuntemus on varmastikin melko yleinen: meillä kaikilla lienee se oma travel crush, johon uusia kohteita verrataan. Minulla tämä kohde Italiassa on Firenze ja yksikään näkemäni Italian kaupunki ei ole vielä sitä onnistunut voittamaan. Sienassa kannattaa toki käydä, sitä en sano. Mutta uskoisin sen olevan vain pikaisen visiitin arvoinen – tuolla Toscanan seudulla kun on niin paljon nähtävää että jos sinne suuntaa, kannattaa ehdottomasti harkita myös muita kohteita.

Onko teillä tullut vastaan tällaisia kohteita, joissa ei ole teoriassa mitään vikaa mutta se ei ole sen kummemmin kolahtanut syystä tai toisesta?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jenni tiistai, helmikuu 11, 2014 at 19:38

  Mulla on Sienasta vähän samanlainen fiilis. Tosin käytiin siellä tosi nopeasti aikoinaan.

  Ollaan näköjään molemmat Travel Blog Awardsien finaalissa. Onnea kisaan. 🙂

  • Reply Lena / London and beyond keskiviikko, helmikuu 12, 2014 at 11:49

   Juu ei tuo meidänkään reissu mikään kovin pitkä ollut. Ehkä Siena vain vaatii aikaa 🙂

   Tsemppiä sullekin hurjasti kisaan, tehdään hyvä ”kamppailu” tästä 😉

 • Reply Kthetraveller maanantai, helmikuu 10, 2014 at 15:48

  Rupesin pohtimaan kysymystäsi ja kylläpä löi tyhjää (johtunee nuhastanikin) mutta Maarit Johanna vei sanat suustani. Venetsiasta minulla oli hurjat odotukset mutta Maarit Johannan kuvailemat asiathan ne päällimmäisenä näkyi ja tuntui.

  • Reply lena tiistai, helmikuu 11, 2014 at 09:28

   Maaritin kommentti oli tosiaan sellainen, joka upposi minuunkin. Kuten hänelle jo mainitsinkin tuolla alempana kommenttiboksissa, Venetsia on teoriassa todella kiva ja onhan se todella kaunis kaupunki. Mutta ne lieveilmiöt ovat sitten omaa luokkaansa, tosin joku antoi minulle vinkin että parhaiten turistimassat Venetsiassa välttää kun lähtee liikkeelle illalla jolloin kaupunki on kauneimmillaan. Silloin vierailijat ovat lähteneet hotelleilleen ja paikalliset tulevat kaduille. En tiedä miten totta tämä on, mutta olisi hauska kokeilla:)

   • Reply Maarit/Pää pilvissä tiistai, helmikuu 11, 2014 at 10:55

    Samaa olen itekkin miettinyt, ohikulkumatkalla joskus voisin palata kaupunkiin uudelleen juurikin syksyllä ja iltamyöhällä. Meillä oli vierailuun ehkä turistiryysiksen kannalta pahin aika, heinäkuun loppu.

    • Reply Lena / London and beyond tiistai, helmikuu 11, 2014 at 13:55

     Juu tuo heinäkuu ei varmasti ole mikään paras – mutta ei ollut syyskuukaan. Joku sateinen tammikuun päivä ehkä. 😀

     Haluaisin kyllä palata tuonne ilta-aikaan, rakastan muutenkin kaupunkeja iltaisin.

 • Reply kaukokaipuu maanantai, helmikuu 10, 2014 at 15:07

  Mun Sienan kokemukset liittyvät vahvasti Perugian hostellissa tutustumiini kundeihin ja heidän kanssaan Maggiore-järven kautta Toscanan kukkuloiden läpi ja Montepulcianoon poiketen. Nautittiin niin monta sprizeriä aseman baarissa, että mun kameran pussukka unohtui steissille ja on edelleen samaisella kundilla. Heh.

  Sienna oli mun mielestä kuuma ja punainen. En ikinä unohda sitä porotusta, mikä tuona päivän paahtoi kaikkien niskaan. Eli myös mulla on Siennasta jännät muistikuvat, en osaa vieläkään sanoa pidinkö siitä vai en, mutta pysyvästi on jäänyt mieleeni.

  • Reply lena tiistai, helmikuu 11, 2014 at 09:18

   Mä niin tykkään tällaisista tarinoista jotka liittyy hostelleihin ja siellä tapaamiin uusiin tuttavuuksiin! Ja pitäähän sitä sprizereitä nauttia, ollaanhan sitä sentään Italiassa.. tuollaiset muistot ovat aivan parhaita.

   Tuo ”punainen” tosiaan kuvaa Sienaa melko hyvin kun jälkeenpäin miettii. Meidän visiittiä ei tosin voi kuvailla kovinkaan paahtavaksi talvisaikaan, tosin kai se Suomen asteikolla oli kesäkeliä jo (+17). Mutta kyllä tuollapäin kuuma osaa olla kesäaikaan… 🙂

 • Reply Maarit Johanna maanantai, helmikuu 10, 2014 at 14:19

  Kaunista on! Harmittaa sanoa että Venetsia on sellainen kaupunki. Hurjat odotukset ja nyt jälkikäteen muistelee niin on arkkitehtuurin ja erikoisuuksien joukossa likaa. Kanaalit haisee ja on ihan viemärin väristä vettäkin, kauneimmat nähtävyydet on pilattu spraymaalilla, satoja samanlaisia krääsäkojuja on ympätty muutenkin täynnä turisteja oleville paikoille ja muutenkin materialismi tuotu liikaa esille. Mutta joo, silti tykkäsin jollain tasolla, onhan se kuitenkin Venetsia. 😀

  • Reply lena tiistai, helmikuu 11, 2014 at 09:14

   Hauska sinällään että mainitsit Venetsian, sillä minulla on hieman samansuuntaiset fiilikset kaupungista. Tosin olin kuulut senverran ristiriitaisia mielipiteitä, että päätin muodostaa oman käsitykseni paikanpäällä ja täytyy myöntää että vaikka kaupunki on äärettömän upea, suuret ihmismassat ja räikeä tavaroiden kaupittelu saivat Venetsian tuntumaan sellaiselta paikalta jossa oli kiva käydä mutta tuskin palaan. Ehkä sitten joku talvinen päivä toimisi paremmin syyskuun sijaan!

  Leave a Reply