Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kävin lenkillä Hyde Parkissa // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Ihanaa Instagram Travel Thursdayta kaikille! Tämän päivän Travel Thursdayn aiheena on jokaisen Lontoon vierailijan varmastikin tuntema kohde, Hyde Park. Nämä instagram-otokset ovat noin vuoden takaisia mutta koska tempauksen aiheena on kertoa tarinoita instagramista ja matkailusta, sopii se mielestäni teemaan paremmin kuin hyvin. Tämä postaus toimii matkavinkkinä Lontoon reissaajille sekä sisältää pientä muisteloa menneistä. Pidän yleensä lenkit lenkkinä ja kuvaamisen kuvaamisena mutta jotenkin tuo kaunis talvipäivä sai minut kuvaamaan lenkkimaisemiani vastoin tapojani.

Oikeastaan parempaa paikkaa lenkkeilyyn kuin Hyde Park ei Lontoossa ole, mikäli haluaa lenkkeillä keskellä kaupunkia mutta kuitenkin luonnon helmassa. Siellä riittää juostavaa ja nähtävää sekä sijanti on mitä parhain. Miinuspuolena lenkkeilyyn voidaan taasen mainita ihmisjoukot, mutta toisaalta ainakaan talvisaikaan sitäkään ongelmaa ei juuri ole. Lähdimme ystäväni kanssa lenkille Hyde Parkiin (hän asuu aivan puiston vieressä) ja tarkoituksenamme ei ollut tehdä pitkää lenkkiä. Toisin kuitenkin kävi ja lenkki kesti muutaman tunnin – olisi ollut hölmöä heittää kaunis mutta kohtuullisen lämmin talvipäivä hukkaan. Kuvien ottohetkellä olin asunut Lontoossa vasta hieman yli puoli vuotta enkä ollut käynyt Hyde Parkissa kuin muutaman kerran aikaisemmin. Ja silloinkin pääasiassa piknikillä Hyde Park Cornerin kulmilla, eli olin autuaan tietämätön puiston toisella laidalla sijaitsevasta järvestä, The Serpentinestä. Sitä oli aivan ihana juosta ympäri ja mielestäni on todella hienoa että keskellä Lontoota on tällainen keidas, joka saa siellä vierailevan unohtamaan olevansa keskellä yhtä maailman suurinta metropolia. Sanomattakin lienee selvää että olen palannut takaisin näihin maisemiin monta monituista kertaa. Lontoo on tosin täynnä puistoja, joten lenkkeilijälle riittää valinnanvaraa jos Hyde Park ei miellytä.

photo 2-3 photo 3-1 photo 4-2photo-258photo 1-1

Tapani lenkkeillä Hyde Parkissa on saanut minut innostumaan eräästä toisesta maailmankuulusta puistosta rapakon tuolla puolen – Central Parkista nimittäin. Aamulenkki Central Parkissa on päässyt bucket-listalleni ja haluaisin kokea sen tunnelman mistä olen kuullut monta monituista tarinaa sekä nähtyt pätkiä televisiossa. Bucket-listani on tosin tällä hetkellä vain päässäni mutta jospa saisin sen lähitulevaisuudessa aikaiseksi.

Onko teillä vastaavia kokemuksia lenkkeilyistä vastaavissa kohteissa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply satuvw sunnuntai, tammikuu 26, 2014 at 10:12

  Mahtavat lenkkimaastot sulla! Pitäisikin seuraavalla Lontoon visiitillä pakata itsekin lenkkarit kassinpohjalle ja aloittaa päivä puistossa. Terkkuja muuten Uudesta-Seelannista, me ollaan vihdoin PERILLÄ! 🙂

  • Reply lena sunnuntai, tammikuu 26, 2014 at 17:38

   Joo ei ole lenkkimaastoissa ollut toistaiseksi valittamista – ja lenkkarit ehdottomasti mukaan!

   Luinkin facesta että olitte päässeet perille vaikka pieniä ongelmanpoikasia teillä oli ollut maahantuloviranomaisten kanssa.. onneksi olette nyt kuitenkin maassa sisällä ja reissu voi alkaa! 😉

 • Reply Kea perjantai, tammikuu 24, 2014 at 22:25

  Vau! Mun pitää nyt äkkiä päästä sinne Lontooseen!

  • Reply lena sunnuntai, tammikuu 26, 2014 at 17:34

   Niin pitää! Lenkille Hydeen ja sit Victorias Secretiin shoppailemaan. 😀

 • Reply Ruth torstai, tammikuu 23, 2014 at 19:39

  Kivoja kuvia! Taisi olla pirtsakka ilma piposta ja kaulahuivista päätellen? Urheiluhulluna lenkkeilemään on aina pakko päästä, maassa kun maassa reissatessa, etenkin pidemmillä matkoilla 🙂 + se on loistava tapa tutustua ympäristöön eikä maksa mitään. Berliini on loistava puistojensa puolesta! Ne kun ovat isoja ja vaihtuvat yhdestä toiseen huomaamatta- sinne uppoaa ja unohtuu ^^ Marokossa sain lenkkiseuraksi paikallisia lapsia, koska he eivät olleet tottuneet näkemään moista toimintaa – eipä tullut yksinäistä.. ikinä…

  Nyt kun mainitsit nykin central parkin niin arvaa vain syttyikö täälläkin lamppu: tulee ihan mieleen sex and the city, Charlottehan siellä aina lenkkiä heitti ympäriinsä. Toinen asia, mikä on vielä pakko toteuttaa juoksemisen puolesta, niin maraton jossain erikoisessa ympäristössä- tai sitten vain siellä Nykissä 😉

  • Reply lena perjantai, tammikuu 24, 2014 at 12:25

   Kiitos Ruth! Oli melko ”raikas” talvipäivä tuolloin… no, onneks lenkkeily lämmittää 🙂 Lenkkeily on tosiaan mitä mainioin tapa tutustua paikallisiin kulmiin reissatessa ja samalla näkee paikkoja jonne ei muuten eksyisi. Ihana tuo Marokon tarina 🙂 Haluaisin sinne kovasti matkustaa lähitulevaisuudessa, varsinkin kun täältä on melko halpa lentää sinne.

   Hah, oikeastaan se tv-sarja johon viittasin oli juuri tuo SATC ja juurikin Charlotte juoksentelamssa siellä Central Parkissa. Mukava huomata etten ole ainoa jonka mieleen kyseinen kohtaus on jäänyt! Mulla maraton on kaukainen haave mutta ehdottomasti Nykin maratonille mukaan – tai Lontoon 🙂

 • Reply kaukokaipuu torstai, tammikuu 23, 2014 at 17:20

  Aivan mielettömän kauniita kuvia! Mä olen nähnyt Hyden vain kesällä, mutta syksy olisi myös suunnitelmissa. (;

  • Reply lena perjantai, tammikuu 24, 2014 at 12:19

   Kiitos Nella! Ja iso tykkäys syksyn suunnitelmille nähdä Hyde Park, kannatetaan! Ilmoittelehan jos tännepäin eksyt 🙂

 • Reply maisasofia torstai, tammikuu 23, 2014 at 16:15

  Lenkkeily Hyde Parkissa kuulostaa kyllä raikkaalta, mennäänkö ku selviin Lontooseen seuraavan kerran? Bucket listin kuulisin mielellään ja pitäis itsekin kirjoitella ylös! 🙂

  • Reply lena perjantai, tammikuu 24, 2014 at 12:18

   Varmasti mennään kun tuut tänne seuraavan kerran! Jee, ilmota heti kun tiiät 🙂 Pitääkin alkaa varmaan kohta haastamaan bloggaajia tuohon bucket-listin kirjoittamiseen, monella niitä jo on mutta aika monella se on vaiheessa niinkuin allekirjoittaneella 😉

 • Reply Katja torstai, tammikuu 23, 2014 at 13:29

  Lenkkeilystä ei ole kokemuksia, mutta koska ystäväni ja siskoni asuvat Lontoon Claphamissa on tullut sielä hengailtua monesti Clamham common-puistossa piknikillä, aurinkoa ottaen ja illalla hieman alkoholipitoista juomaa siemaillen. Lontoon puistot ovat aivan huippuja, itse tykkään Green parkista kun siellä on niin paljon lintuja tutkittavana ja ihasteltavana. Hyde Parkiin en häpeäkseni ole vielä eksynyt, mutta pitää laittaa se omalle to do-listalle! 🙂

  • Reply lena perjantai, tammikuu 24, 2014 at 12:17

   Green Park on tosiaan kiva, samoin kuin St James Park. Tosin viime kesän helteillä olivat melko täysiä, yllättäen… 🙂 Mä olen käynyt Claphamissa pari kertaa, ja tykkään sielläpäin oleilla, varsinkin Northcote Roadin ympäristössä on monia mukavia paikkoja. Laitahan ehdottomasti Hyde Park to-do listalle ja ilmottele kun tuut seuraavan kerran Lontooseen 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.