Elle Italia sekä hieman erilaisempi Italian kielen oppitunti

Pohjustettakoon tätä postausta sen verran, että en puhu italiaa juuri lainkaan ja ymmärrän sitä puhuttaessa hieman. Luen sen verran että pystyn lukemaan sanomalehdestä yksinkertaisen artikkelin. Italiassa kuitenkin viime aikoina melko paljon aikaa viettäneenä olen tullut siihen tulokseen että kielen osaaminen ei ole pahasta, varsinkaan vanhempien perheenjäsenten seurassa.

Tein syksyllä lupauksen Matteon vanhemmille että seuraavan kerran tullessani puhun enemmän Italiaa (he opettelevat englantia). Vuodenvaihteen reissu tuli kuitenkin sen verran yllätyksenä että tavoite ei täyttynyt. Tässä kevättalven mittaan varmaankin palaamme Italiaan ja tavoitteenani on pystyä hieman älykkäämpään keskusteluun silloin. Ostin paluumatkalle Italian Ellen ja päätin että se saa auttaa minua pääsemään tavoitteeseeni. Tuskastuin hieman, sillä lehdessä on muutama erittäin mielenkiintoisen oloinen artikkeli esimerkiksi Carla Brunista joista ymmärrän aivan liian vähän. Päätin että investointini Elleen ei kuitenkaan saa mennä hukkaan, ja leikkasin mielenkiintoisen, hieman edellistä lyhyemmän Tokio-artikkelin irti ja liimasin sen pahville. Näin pystyn opetteleman sanat joita en osaa ja Matteo voi auttaa minua sen lukemisessa kunhan tulee kotiin. Otin talteen myös muutaman ruoka-ohjeen, jotka voin kääntää ja vaikka kokeille itse myöhemmin.

IMG_5642
IMG_5648
IMG_5646
IMG_5647En tiedä miten toimiva tämä keino on, mutta kielen oppiminen on tällä tavoin kuitenkin mieluisaa. Olen etsinyt täältä Lontoosta kielikursseja ja kuten arvata saattaa, valikoimaa on runsaasti. Hinnat pyörivät haarukassa 150£-400£ (riippuen opinahjosta ja intensiivisyydestä), ja ovat mielestäni laadukkaasta kurssista vielä kohtuullisia. Tosin suunnitelmani ovat vielä hieman auki enkä ole uskaltanut kurssille ilmoittautua, laitan ilmoittautumisen vetämään heti kun tiedän itsekin missäpäin sitä ensi kuussa ollaan.

Ensimmäinen kunnon askel on nyt kuitenkin otettu sujuvamman Italian oppimiseksi, typerää olisi heittää tällainen tilaisuus hukkaan kun kerran opettajakin on omasta takaa. Kaikki poppaskonstit kieltenopiskeluun ovat erittäin tervetulleita!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Annika tiistai, helmikuu 25, 2014 at 14:28

  Jostain syystä vasta löysin sun blogin, vaikka oonkin muuten seurannut instagramissa 🙂

  Mulle tuli heti tästä kielten opettelusta mieleen duolingo. En tiiä ootko kokeillut sitä joskus, mutta mä ainakin innostuin sen avulla harjottamaan unohtuneita ranskan ja portugalin kielen taitoja. Appin saa ladattua vaikka puhelimeen, joten sanoja voi harjotella missä ikinä liikkuukaan 🙂

  • Reply lena keskiviikko, helmikuu 26, 2014 at 19:16

   Tervetuloa blogiin! 😉

   Oi ihanaa kiitos kovasti tuosta duolingosta, täytyy heti ladata puhelimeen kun ensi viikolla Suomeen menen (app storeni ei toimi Englannissa jostain syystä).. mulla on muutama eri app puhelimessa mutta tuo uupuu, pistetään ehdottomasti listalle 🙂 Olisi kiva jos voisin italiaa treenata vaikka junassa tai metrossa – hyödyllistä liikkumista paikasta toiseen!

 • Reply Mari torstai, tammikuu 23, 2014 at 17:03

  Mielenkiintoinen postaus! Rakastan Italian kieltä, kävin parilla kurssilla amk:ssa ja asuin Italiassa viiden kuukauden ajan, mutta nyt kun sitä ei aktiivisesti ole pitänyt yllä muutamaan vuoteen, alkaa se harmillisesti unohtua. Ootko kokeillu italiankielisten radiokanavien kuuntelua vaikka netissä? Oon tässä ennen Väli-Amerikan reissua koittanut muistella espanjan auttavaa kielitaitoa fiilistelemällä meksikolaisia online-nettiradioita. Puhe ja keskeiset ilmaisut alkaa tarttua nopeasti, kun kuulee kieltä päivittäin 🙂

  • Reply lena perjantai, tammikuu 24, 2014 at 12:12

   Kiitti vinkeistä Mari, täytyy ehdottomasti kokeilla! Mulla oli jo käytössä italiankieliset tekstitykset Modern Familyssä, pitääkin alkaa etsiä nettiradioita 🙂

   Oot aivan oikeassa siinä että kun kieltä vaan kuulee niin tosiaan puhe ja ilmaisut tarttuu äkkiä. Mä huomasin edistystä viimeisellä Italian reissulla, harmi vaan sieltä pitää aina lähteä pois… Missäpäin Italiaa asuit? Ehkä mä vielä joku päivä muutan sinne.

   • Reply Mari perjantai, tammikuu 24, 2014 at 16:59

    Asuin Genovassa Pohjois-Italiassa 2009 kun tein opiskeluihin liittyvän 5 kk työharjottelun siellä, ja aina välillä tulee kova ikävä Italian elämänmenoa. Aattelin kans että kyllä vielä joskus on päästävä sinne taas pitemmäksi aikaa! 🙂

    Oon täältä yleensä löytänyt ihan kivoja nettradioita maasta kuin maasta, kannattaa kokeilla:
    http://tunein.com/radio/Italian-Music-g348/

    • Reply lena sunnuntai, tammikuu 26, 2014 at 17:33

     Kiitos Mari vinkistä! Kokeiltu on, Matteo oli hieman että wtf kun tuli kotiin ja tuota kuuntelin. 😀 Toivottavasti opiskelu kantaa hedelmää ja voisin tosiaan vaikka asettua tuonne saapasmaahan 🙂

 • Reply Katja keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 04:47

  Ompas hauska idea opetella lisää kieltä! Itsellä oli kovat aikomukset oppia Thaita täällä Bangkokissa, mutta häpeäkseni joudun tunnustamaan, että aika laihat ovat tulokset. Kielikoulujen tunnit on niin tyhminä päivinä, ettei säännöllistä oloa ole mahdollista taata ja yksityistunnit taas laihduttavat liikaa lompakkoa. Ja nämä omat ”opiskelen itsekseni” yritykset ovat vielä siinä vaiheessa, että olen saanut kaivettua kielikurssin monisteet tuohon pöydälle esille odottamaan niitä parempia aikoja. Niitähän odotellessa…

  Te voitte välillä pitää jotain tunnin hetkiä jolloin puhutte vain italiaa! Toinen korjaa tai kertoo puuttuvat sanat siinä keskustelun lomassa 🙂

  • Reply lena keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 13:41

   Mua jotenkin kiehtoo tuo thai-kieli. Oon oleillut jonkin verran Thaimaassa ja jotenkin tuntuu että se kieli on kyllä todellista ”hepreaa”.. kirjoitus ja ääntäminen. Mut jotenkin se on kovin kiehtova. Opettelin toki perus kohteliaisuussanat mutta siihenpä se sitten jäi. Harmi. Nyt tartu itseäsi niskasta kiinni kun mahdollisuus on 😉

   Meidän piti puhua VAIN ITALIAA kun sieltä viime viikolla tultiin. No arvaahhan ollaanko? 😀
   Ehkä siitä yhdestä tunnista pitäisi aloittaa…

 • Reply julius tiistai, tammikuu 21, 2014 at 21:38

  ”Tein syksyllä lupauksen Matteon vanhemmille että seuraavan kerran tullessani puhun enemmän Italiaa (he opettelevat englantia)”

  Eikös niiden pitäisi opetella suomea?

  • Reply lena keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 13:38

   Me puhutaan keskenämme englantia joten englannin osaaminen on kaikkien etu, varsinkin kun pohjaa on hieman. Toki suomenkielisiä sanoja olen opettanut 🙂

 • Reply Kea tiistai, tammikuu 21, 2014 at 21:11

  Voi että jos asuisit Suomessa voisin opettaa sulle italiaa – oon nimittäin opettanu sitä pari vuotta työväenopistossa… 🙂

  • Reply lena keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 13:37

   Mä en tiennyt että sä olet noin edistyneellä tasolla! 🙂 Usko pois vaan jos asuisin siellä niin vaivaisin sua tän asian kanssa!

   Mut jos Lontooseen eksyt niin saatat silti joutua opettamaan mulle uusia sanoja, taisit vinkata risteilyllä la lanugginen, ja se sai tosiaan Matteon hymyilemään 😀

 • Reply Ruth tiistai, tammikuu 21, 2014 at 18:41

  Niin, ja oikein viihtyisän näköinen blogisivusto sinulla myös, taidanpa jäädä mielenkiinnolla seuraamaan matkasi etenemistä kohti tuntematonta- sitä parasta mahdollista määränpäätä (;

  • Reply lena keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 13:35

   Kiitos, tuntematon on ehdottomasti se paras mahdollinen määränpää. 😉

 • Reply Ruth tiistai, tammikuu 21, 2014 at 18:37

  Kielet on aina hyödyllisiä, itsellä alkoi juuri espanjan opiskelu ^^ Sulla on hyvä keino keksitty, propsit käytännönharjoittelusta! Mitä nyt muita keinoja näin äkkiseltään tulee mieleen niin toimisiko esimerkiksi italialaisten tekstitysten laittaminen elokuviin/sarjoihin tai italialaisten elokuvien/sarjojen katsominen enkun teksteillä? Tietty käytännön harjoittelu on aina parasta! Asuuko Lontoossa paljon italiaa puhuvia juttuseuraksi? 😀

  • Reply lena keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 13:34

   Kielistä tosiaan ei ole koskaan mitään muuta kuin hyötyä. 🙂 Kiitti, mun piti joku juttu keksiä että alan oppia tuota kieltä joten otin innovatiiviset keinot käyttöön. Mun poikaystävä on italialainen joten harjoitella voi vaikka kotona, tosin enkuksi se aina lipsuu sitten. Onneksi italialaisia kavereita on myös paljon joten pitäisi vaan aktivoitua asian kanssa..

   Kiitos vinkistä, tuo tekstitys toimii muuten todella hyvin! Pitääkin illalla laittaa italiankieliset tekstit Modern Familyyn hah 🙂

 • Reply Maarit Johanna tiistai, tammikuu 21, 2014 at 18:00

  Ei se vissiin ollutkaan niin helppo kieli että englanninkielisen sanan perään vaan -zione pääte ja sitten viitotaan hurjasti. 😀 Tuo ruokaohje näyttää ihan heprealta minun silmiin. Itse opiskelin syksyn hyvällä sykkeellä norjaa mutta opettaja meni ja muutti Tromssaan ja toista sellaista ei löydy 300km säteeltä. Meni hukkaan 🙁

  • Reply lena keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 13:29

   Haha, tuo on aivan totta. 😀 Ja toimii muuten yllättävän monen sanan kanssa! En minäkään tuosta ruokaohjeesta soppaa olisi aikaiseksi saanut, toki lauseet avautuu eri tavoin kuin toiset.

   Norja olisi mielenkiintoista tosiaan osata, kuitenkin ruotsista on huomattava hyöty siinä. Äläkä vielä heitä kirvestä kaivoon, voihan sitä itse opiskella ja opiskelu ei mene koskaan hukkaan vaikka varmasti harmittaakin 🙂

  Leave a Reply