Italiano, ruokablogit sekä sunnuntain illallinen

Jos tammikuinen sunnuntai voi olla pohjoisemmassa osassa Eurooppaa kaunis, niin sitä se tänään oli. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta Surreyssä ja lämpötilakin huiteli noin kymmenen (plus) asteen tienoilla. Kävimme iltapäivästä pitkällä lenkillä ja suunnitelmana oli tehdä kunnon illallinen kunhan kotiin asti pääsisimme.

Olen viimeaikoina tykästynyt kovasti ruokablogeihin ja ehdotinkin Matteolle että hän saa tänä iltana päättää mitä syömme kunhan hän etsii netistä mieleisensä ruokablogin ja sieltä reseptin. En usko hänen koskaan lukeneen ruokablogeja ja järjestely sopi hyvin molemmille – Matteo on nimittäin todella hyvä kokki ja uskoin hänen innostuvan ruokablogeista.

Hetken aikaa nettiä selailtuaan suosikkiresepti löytyi – se tietenkään voinut olla mikään muu kuin pizza prosciutto e funghi eli kauniisti herkkusieni-kinkkupizza suomeksi. Toisaalta, olisihan se pitänyt arvata. Ajattelin jo hetken ajan että söisimme tänään illalla jotain erikoisempaa ja meille uutta illalliseksi, mutta mihinkäköhän italiano tavoistaan pääsisi. Italialaiset rakastavat omaa ruokaansa eikä Matteo tee tässä poikkeusta sääntöön. Pizzaa siis oli tarjolla ja hyväähän se oli niinkuin aina ennen. Ensi kerralla jotain eksoottisempaa sitten – sen olen oppinut että jos italialainen haluaa sinulle valmistaa pizzaa niin siihen nyt ei vaan sanota ei. Koskaan.

IMG_5628IMG_5631IMG_5635IMG_5633IMG_5637IMG_5638Ajattelin jakaa käyttämämme reseptin kanssanne, mutta koska pizza valikoitui illan menuksi, sille ei liene suurempaa tarvetta. Tosin, Matteo valmistaa pizzan hieman eri reseptillä kuin minä:

*Pizzan pohjalle laitetaan tomaattikastiketta johon sekoitetaan reippaasti oreganoa sekä basilikaa. Suolaa voi laittaa myös mieltymysten mukaan.

*Juustoa ei saa laittaa täytteiden päälle missään tilanteessa. Juusto täytyy lisätä heti tomaattikastikkeen jälkeen ja sen päälle lisätään vasta täytteet. Saattaapa silti olla että jatkan juuston lisäämistä täytteiden päälle näin ei-italialaisittain.

Millaisia kokemuksia teillä lukijoilla on ruokablogeista? Kommenttiboksiin saa laittaa vinkkiä hyvistä sellaisista!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply maisasofia tiistai, tammikuu 21, 2014 at 14:39

  Hauska idea, voisin haastaa oman mieheni tähän (kenties tulipalovaara vois olla lähellä jos en valvo toimintaa). Mun isä laittaa kans juuston aina täytteiden alle!

  • Reply lena tiistai, tammikuu 21, 2014 at 17:52

   Suosittelen ihmessä idean kokeilua, ainakin saatiin pizzaa täällä illalla : ) Minä olen meillä se tulipalovaara joten roolit menee toisinpäin haha.

   Sun isällä on selkeesti se aito italialainen tapa käytössä… mun on vieläkin pakko laittaa se juusto siihen päälle 🙂

 • Reply Maarit Johanna maanantai, tammikuu 20, 2014 at 15:25

  Aito prosciutto pizza Italian Bibionessa ensimmäistä kertaa oli järjettömän hyvää! Ei voi verratakkaan suomalaisia pizzoja joihin nakataan jotain kinkkusuikaleita, joissa on lihapitoisuus jotain 6%. Onneksi tuota italian lihhaa saa myös Suomesta! P.s hieno banneri :p

  • Reply lena maanantai, tammikuu 20, 2014 at 16:22

   Mä tosiaan tykkään italialaisesta pizzasta, se on kyllä loistavaa. Suomen pizzat on… no, kovin suomalaisia. Esimerkiksi Italiassa ei koskaan laiteta ananasta pizzaan vaikka mikä olisi. Onneksi kotona voi aina tehdä 😉

   Kiitos banneri-kommentista! Ensin mietin että se näyttää vähän eskarilaisen piirrokselta (kunnia toki eskarilaisille), mutta sitten se rupesi miellyttämään silmää. Saa nähdä mihin muutoksiin vielä päädyn 🙂

   • Reply lena tiistai, tammikuu 21, 2014 at 17:51

    Lisään tähän myös sen verran, että Englannin pizzat ovat myös kovin mielenkiintoisia. Niissä on usein dippi mukana ja tosiaan melkein kaikki kelpaa täytteeksi 😀

  Leave a Reply