Firenzestä Sienaan kauniina tammikuisena päivänä // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Palaan tämän päivän Instagram Travel Thursday-postauksessa viime päivien tunnelmiin Toscanasta. Reissullamme ei juuri luppoaikaa ollut perhetapaamisten vuoksi, mutta päätimme kuitenkin ottaa Matteon kanssa pari päivää aikaa itsellemme ja ajella ympäriinsä lähiseuduilla. Pohdimme roadtrippimme kohdetta pitkään ja lopulta vaihtoehtoina olivat reissaaminen kohti pohjoista ja Luccaa tai etelää suuntana Siena. Arpa heitti meidät Sienaan ja vaikka Luccaan haluankin matkustaa seuraavalla kerralla, ei Siena tuottanut pettymystä. Eivätkä maisemat – ne vasta olivatkin jotain.

photo-251

Sienan seutu on kuuluisa chianti-viinilajikkeestaan ja näin viini-intoilijana olin asiasta kohtuullisen innoissani. Teimme matkalla vain yhden kunnollisen pysähdyksen Monteriggionin linnakkeen luona (kuva ja tarinaa alempana), joten chianti-maistelut saivat odottaa Sienaan asti. Maistelut tosin lienee hieman liian voimakas ilmaus, sillä kuten roadtrip jo antaa ymmärtää, autolla olimme liikkeellä. Eli ihan muutama kulaus muutamaa eri viiniä riitti tällä erää.

photo 1

Reitti oli kuitenkin mitä kaunein. Sää suosi meitä ja auton lämpömittari näytti melkein seitsemäätoista lämpöastetta auringon paistaessa lähes kirkkaalta taivaalta. Kelpaa tammikuiseksi sääksi minulle oikein hyvin, vaikkakin erikoinen ilmiö tuollainen sää noilla korkeuksilla tähän vuodenaikaan onkin. Meillä ei ollut kiire minnekkään ja pysähdyimme tasaisin väliajoin ottamaan valokuvia kauniista Toscanan maaseudusta. Tai no, pikemminkin Matteo pysäytti auton huomatessani kauniin maiseman edessäni – kuskin rooli voi olla joskus hieman raskas, ainakin jos pysähdyksiä tulee sangen tiuhaan tahtiin. Yksi pysähdyskohde oli Monteriggioni:

photo 2photo-252

Monteriggioni on keskiaikainan kylä, joka sijaitsee noin parinkymmenen kilometrin päässä Sienan kaupungista. Keskellä kylää kohoaa linnoitus, joka tosin taitaa muodostaa koko kylän. Huhujen mukaan siellä asuu noin 45 henkeä, enkä yhtään ihmettele tätä lukua – niin pieni paikka se tosiaan on. Tosin alueena Monteriggioni on suurempi ja asukaslukukin on siten virallisesti suurempi. Monteriggionista on asiaa luvassa myöhemmin, sillä näin idyllinen paikka ansaitsee oman postauksensa.

photo 4

Näihin tunnelmiin lopettaen toivotan teille kaikille oikein mukavaa Travel Thursdayta. Helsingissä alkavat matkamessut perjantaina ja harmikseni en tällä kertaa pääse paikalle. Kaikki te ihanat blogituttavani (ja muutkin) jotka olette paikalla matkamessuilla, pitäkää oikein hauskaa – enjoy!

Ps. Muistutuksena vielä, käykäähän tykkäämässä blogini Facebook-sivusta täällä. Facebookin puolella on uutta päivitystä melkein päivittäin, Lontoo-aiheista sellaista ja jokapäiväisiä kuulumisia.

___________________________________________________________________________________________

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, tammikuu 19, 2014 at 08:48

  Jotenkin rakastuin tuohon viimeiseen kuvaan, ihana Leena! 🙂 Viini-intoilijana retkeilisin mielelläni samoihin maisemiin täältä talviselta Helsinki-Vantaalta!

  • Reply lena sunnuntai, tammikuu 19, 2014 at 14:33

   Kiitos Veera! Tuo kuva on mun lempikuva myös jostain syystä, ainakin siitä saa hyvän kuvan bloggaajan arkeen 😉

   Pärjäilehän siellä talven keskellä, täällä oli noin 10 astetta plussaa tänään ja aurinko paistaa – en valita. Voitais muuten yhdistää meidän Aasian blogireissuun joko Kiinan viinit jotka on nousussa tai tehdä ihan erillinen viinireissu vaikka Italiaan 😀

 • Reply Hanna torstai, tammikuu 16, 2014 at 14:19

  Toscanaan en ole vielä päässyt reissaamaan, mutta haaveissa se on ollut siitä asti, kun näin Toscanan auringon alla -leffan 🙂

  • Reply lena torstai, tammikuu 16, 2014 at 19:33

   Pitääpä heti etsiä tuo leffa jostain, en ole siitä kuullutkaan : ) Suosittelen Toscanaa, vaarana siinä on vain se että sinne haluaa palata pian takaisin!

 • Reply Katja torstai, tammikuu 16, 2014 at 02:49

  Sitten kun Aasia on paketissa kevään osalta niin Italia on kyllä semmoinen kohde minne haluaisin suunnata ehdottomasti seuraavaksi. Kaikki se ruoka… Ja nämä maisemat!

  • Reply lena torstai, tammikuu 16, 2014 at 19:32

   Italia, suosittelen koko sydämestäni. Se maa on vienyt sydämeni ja kamppailee Itä-Aasian kanssa lempimaan tittelistä. Se ruoka on jotain aivan uskomattoman herkullista.

  Leave a Reply