Happy Befana! // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Mukavaa Travel Thursdayta Italiasta! Tänään ajattelin kirjoittaa hieman Befanasta, tästä minulle hieman tuntemattomammasta loppiaisen juhlasta jota vietetään Italiassa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, Befana on noita, joka tuo lapsille lahjoja tammikuun kuudentena. Nämä lahjat ovat yleensä makeisia sukkiin (calza) pakattuina – kiltit lapset saavat makeisensa mutta tuhmille on vastaavasti tarjolla hiiliä. Näitä kuvia osa teistä on varmaankin jo nähnyt Instagramin puolella:

Processed with VSCOcam with p5 preset

Olin itse ollut ilmeisen kiltisti sillä Matteo odotteli minua maanantai-iltana Heathrown tuloaulassa sukan kanssa, joka oli pakattu täyteen ruusuja sekä karkkia. Sain siihen vielä ekstrana päälle back up batteryn puhelimeen, joka on jo osoittautunut kätevääkin kätevämmäksi. Minulla on olemassa yksi mukaanotettava iPhonen laturi joka on tosin jo parhaat päivänsä nähnyt. Hyvin se toimikin hintaansa nähden, ostin sen noin viidellä eurolla osakalaisesta supermarketista huhtikuussa joten en koskaan olettanutkaan sen olevan kovin pitkäikäinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Processed with VSCOcam with m5 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Juuri ennen matkaan lähtöä tajusimme että olemme viikon poissa, ja voi olla että nämä ruusut ovat melko rupsahtaneet kun palaamme Lontooseen. Matteo leikkeli niitä hieman maljakkoon sopiviksi, minulla on tällä hetkellä muutto kesken ja sopivaa maljakkoa ei oikein löytynyt (kuva yllä). Saavuimme myöhään eilen illalla Pisaan josta lähdimme ajamaan kohti Firenzeä. Myöhäisen Befanan vietto jatkui perillä päästyämme, ja sain lisää makeisia kahden calzan verran Matteon vanhemmilta. Matteolle oli varattuna yksi joten olin selkeästi ollut hyvin kiltisti. Nyt on karkkia sitten aivan riittämiin, ostettiin tosiaan lentokentältä vielä lisää joten makeasta ei liene pula hetkeen.

photo-247

Onko Befana teille lukijoille miten tuttu juhla?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

______________________________________________________________________________________________

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply kaukokaipuu lauantai, 11 tammikuun, 2014 at 16:01

  Italia sempre nel mio cuore! Mä rakastan Italiaa, ihanaa. Ihana postaus!

  • Reply lena sunnuntai, 12 tammikuun, 2014 at 10:45

   Kiitos Nella! Mä olen kans menettänyt sydämeni tälle maalle. Aivan täysin. Tiedä vaikka pakkaisin tavarani pian 😉

 • Reply maisasofia perjantai, 10 tammikuun, 2014 at 17:29

  Mukava lukea kulttuuripostauksia tämmösistä itelle niin tuntemattomista jutuista 🙂 Pitäkää hauskaa Italiassa, kuvia innolla seuraillen! 🙂

  • Reply lena perjantai, 10 tammikuun, 2014 at 18:15

   Kiva että tykätään tällaisista jutuista, voisinkin miettiä mitä muuta saisin aikaiseksi tällä saralla. Kiitos, pidetään hauskaa ja instagram täyttynee Italia-aiheisista kuvista aika nopeasti 😀

 • Reply Veera Bianca perjantai, 10 tammikuun, 2014 at 09:09

  Befana ei ole ollenkaan tuttu, joten tämä oli mielenkiintoinen postaus. Maailmassa on niin mielenkiintoisia perinteitä 🙂

  • Reply lena perjantai, 10 tammikuun, 2014 at 18:14

   Ei minullekaan ollut tuttu juttu pari viikkoa sitten 😀 Kaipaisin tällaisia arjen piristeitä Suomeenkin lisää, juhla on aina mukava juttu!

 • Reply Katja perjantai, 10 tammikuun, 2014 at 06:15

  Ihan uusi juttu oli kyllä minullekin! Aina on niin mukavaa päästä tutustumaan tällasiin uusiin kulttuurijuttuihin. : ) Minäkin haluan sukan täynnä karkkia 😀

  • Reply lena perjantai, 10 tammikuun, 2014 at 18:13

   Meidän pitää alkaa mainostamaan tätä juhlaa myös Suomessa, tiedä vaikka ensi vuonna onnistaisi. 😀 Tykkään kovasti näistä kulttuurijutuista ja ihana tutustua niihin paremmin!

 • Reply satuvw torstai, 9 tammikuun, 2014 at 20:24

  Mun on pitänyt sulta kysyäkin IG:ssä ja FB:ssä että mikä tuo juhla oikein on, mutta se jäi. Hyvä että selitys tuli nyt! Tuollainen mukaan otettava iPhonen laturi olisi muuten ehdoton tulevaa reissua varten, täytyypä kurkata mistä niitä saa. Mukavia herkutteluhetkiä täältä Fazer konvehtien ääreltä, jouluvieraat jättivät meille aivan liikaa suklaata nurkkiin pyörimään 🙂

  • Reply lena perjantai, 10 tammikuun, 2014 at 18:11

   Multa on muutama kysellyt että mikä ihme tämä juttu on, ja ajattelin siten asiaa valaista kun kuvia Instaankin olen teeman mukaan ladaillut:) Ihana juhla tosiaan, juhlia voi mielestäni melkein mitä vain – elämästä tulee heti huomattavasti kivempaa.

   Suosittelen tuota laturia ehdottomasti, se on tosiaan kätevä! Vaikka sellainen pieni patterikäyttöinen edes mikä edellisenä oli – mutta jos aiot pitkän tähtäimen ostoksen tehdä niin siihen kannattaa sijoittaa, ei nimittäin mene hukkaan!

   Mä lähden tästä syömään loput suklaat, sullakin varmaan kohvehdit kohta loppu 😉

 • Reply Kea torstai, 9 tammikuun, 2014 at 18:29

  Vietin ite sukkajuhlaa Varesessä, Lago Maggioren rannalla vuonna 2004 ja kyllä oli ihana loma. Ehdin samalla nähdä paikan jos toisenkin kun käytiin suhailemassa junalla Milanosta Napoliin ja takas joulun välipäivinä. Mä niin tykkään italialaisista ja kävin tänäänkin ottamassa kielikylpyä yhessä kahvilassa, jossa juttukavereina oli herra Roma, herra Amalfi ja herra Sicilia.
  Buona vacanza Lena!

  • Reply lena perjantai, 10 tammikuun, 2014 at 10:40

   Mä kans tykkään italialaisista ihan kamalasti, niissä on vaan sitä jotain. Ehkä juuri se rentous ja elämästä nauttiminen on asioita joita itse heissä arvostan. Asiat toimii (ainakin joskus) vaikkei niin niuhottaisikaan…

   Apua mä haluan kans kielikylpyyn! Herra Toscanan kanssa tosiaan sitä voisi kokeilla, mutta mun Italia on sillä tasolla että osaan jotain mutten tarpeeksi sanoja keskustellaakseni kunnolla.. kohta tosiaan täytyy opetella sillä olisi kiva keskustella Matteon perheen kanssa. Tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä, aikamoista kielikylpyä täällä aina tosin on 😉

   Grazie mille, ci vediamo presto!

 • Reply Maarit/Pää pilvissä torstai, 9 tammikuun, 2014 at 16:01

  Oii!! Miksei meillä ole suomessa tuollaisia sukkajuhlia! Olen kuullut siitäkin miten saksalaislapsia hemmotellaan ekana koulupäivänä sellaisella tuutilla jossa on karkkia ja koulutarvikkeita. Buu, miksi me saadaan lahjoja vain jouluna ja joskus ystävänpäivänä!? Ehdottomasti sukat myös suomeen! Instagram Suklaa Sukka Sunnuntain paikka? ^^

  • Reply lena torstai, 9 tammikuun, 2014 at 17:45

   Äläpä muuta sano, lisää näitä juhlia ehdottomasti! Mä olen muistaakseni joskus kuullut tuosta Saksan tavasta, tosin todella kauan aikaa sitten. Suomi tarttis muutenkin lisää juhlia niin ei olisi pimeyskään niin masentavaa aina 🙂 Suklaa Sunnuntai, kannatetaan!!

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 9 tammikuun, 2014 at 15:10

  Befana on kyllä ihan uusi juttu, mutta kannatan kaikkea mihin liittyy karkkia 😉 Awww, ihanat nuo ruusut sukassa!

  • Reply lena torstai, 9 tammikuun, 2014 at 17:43

   Äläpä muuta, kaikki makeaan liittyvä menettelee kyllä 😉 Kiva ylläri oli!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.