My Favourite Instagram Picture 2013 // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Instagram Travel Thursday on taas täällä, ja näin vuoden ensimmäisen torstain kunniaksi palaan vielä kerran viime vuoteen vanhoja muistellen. Instagramia tuli käytettyä viime vuonna enemmän kuin tarpeeksi ja valitsinkin tämän päivän aiheeksi mieluisimman Instagram-kuvani sekä tarinan sen takana. Kaikessa yksinkertaisuudessaan päätin jättää kuvan yhteen ja kertoa siitä hieman lisää:

photo-245

Kuva on Tokiosta viime keväältä – tarkemmin ottaen Tokion Skytreesta, yhdestä kaupungin ilmeisesti suurimmista vetonauloista. Kyseessä on melkein kuudensadan metrin korkeuteen yltävä torni josta on mahtavat näköalat yli Tokion. Tokyo Skytree toimii myös televisio-tornina ja onpa sitä kehuttu insinöörityönkin ansiosta.

Olin hieman skeptinen Skytreen osalta, sillä sisäänpääsy oli melko kallis ja internetissä siitä oli varsin ristiriitaista tietoa. En myöskään osannut ottaa huomioon miten pitkät jonot tulisivat olemaan. Olimme varanneet aivan liian vähän aikaa ensimmäisenä päivänä kun yritimme päästä torniin sisään ja visiittiä piti siten siirtää seuraavaan päivään. Vahingosta viisastuneena olimme silloin seuraavana päivänä hyvin ajoissa liikkeellä ja saimme jonotusnumeron iltaan. Osasin tosin tätä odottaa ja suuntasimme muualle Tokioon päivän ajaksi odottaessamme omaa vuoroamme joka oli noin viiden aikoihin.  Ilta osoittautui kuitenkin erittäin hyväksi ajankohdaksi Skytreen vierailulle koska silloin ylhäältä tornista oli upeat maisemat yli Tokion – näimme kaupungin ensin melko valoisaan aikaan ja sitten illan hämärtyessä todistimme kun aurinko laski Tokion ylle. Sitä näkyä on kovin hankala pistää paremmaksi ja oli mahtava nähdä miten yksi maailman suurimmista kaupungeista muuttuu auringonlaskun aikaan. Skeptisyyteni Skytreetä kohtaan katosi juuri sillä samaisella hetkellä, vaikka todettakoon että yksi kerta siellä on varmasti tarpeeksi.

Tämä suosikkikuvani ei varmasti ole valokuvauksen riemuvoitto, mutta se mielestäni kuvaa hyvin juuri sitä hetkeä mitä sinä päivänä tuolla tornissa koin. Tokio jatkuu korkeuksista katsottuna silmänkantamattomiin ja päivän muuttuessa illaksi maisema muuttuu melko dramaattisesti. Kirjoitin toissapäivänä yhdestä viime vuoden parhaasta matkailuhetkestä, ja olisipa tämä Tokion hetkikin voinut olla yhtä hyvin sen samaisen postauksen aiheena. Viime vuosi oli täynnä pieniä, hyviä hetkiä jotka tekivät matkavuodesta hyvin onnistuneen.

Onko joku muu käynyt kyseisessä paikassa? Mitä mieltä olit?

______________________________________________________________________________________________

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Katja perjantai, tammikuu 3, 2014 at 08:00

  Oi mikä kaupunki! Se tunne näköalapaikoissa on kyllä ihan mahtava ja minulla aina ensimmäisten nähtävyyspaikkojen joukossa jossa käydä! Tuo on vielä näkemättä. Ehkä vielä joskus 😉

  • Reply lena perjantai, tammikuu 3, 2014 at 20:46

   Tokio vie kyllä mennessään! Näköalapaikat ovat mielestäni mainio tapa tutustua kaupunkiin ja niistä käsin saa yleensä hyvän käsityksen kohteesta : ) Suosittelen Tokiota sekä Japania muutenkin erittäin paljon!

 • Reply kaukokaipuu torstai, tammikuu 2, 2014 at 19:31

  Minäkään en ole vielä käynyt Japanissa, mutta suunnitelmissa on yhdistää laskettelureissu viikonmittaiseen citytouriin 2015.

  Tuo kuva on hieno ja mystinen, ja Tokio ihan totta näyttää vain jatkuvan ja jatkuvan. 🙂

  • Reply lena torstai, tammikuu 2, 2014 at 20:52

   Vautsi, laskureissu kuulostaa ihan mahtavalta. Mä haluaisin kovasti lentää Japaniin lumilaudan kanssa ensi vuonna, mutta saa nähdä toimiiko suunnitelma : )

   Tokio tosin ei lopu ihan hetkeen. Kuopion tytölle tuli aika pieni olo siellä. 😀

 • Reply Lotta Watia torstai, tammikuu 2, 2014 at 18:11

  SkyTreen maisemat olivat kyllä melko päräyttävät. Kävitkö siellä ihan ylhäällä asti ekstra 1000-jenin hintaan? Minä en siellä käynyt kun aattelin että ei ne maisemat nyt enää kovin paljoo överimmäks voi mennä. Kanssamatkailijani kuitenkin kävi siellä ylhäällä ja oli ihan täpinöissään. Ehkä ensi kerralla sinne ihan ylös sitten minäkin. Vaikka vähän rahastuksen makua onkin!

  • Reply lena torstai, tammikuu 2, 2014 at 20:51

   Maisemat olivat kyllä aika komeat : ) En käynyt siellä aivan ylimmässä kerroksessa, tämä riitti meille aivan hyvin. Tosin sinne yläkerrokseen oli sen verran pitkä jono että en edes miettinyt jonottavani sinne. Rahastuksen makuhan siinä vähän on, mutta kai se niin on että kerran se kirpaisee. Mutten uudestan viitsisi maksaa.

 • Reply maisasofia torstai, tammikuu 2, 2014 at 16:50

  Mun mielestä on ihan sivuseikka minkä ”laatunen” joku kuva on, jos sillä on itselle arvoa, vaikkapa sitten tarinan muodossa (tää ei oo mitenkään kritiikkiä sun kuvaa kohtaan, koska hieno kuvahan tuo on!). Ihana hetki varmasti ja joskus kannattaa oottaa! 🙂 Hyvää uutta vuotta vielä kerran ja toivottavasti pian nähdään!

  • Reply lena torstai, tammikuu 2, 2014 at 20:46

   Oon kyllä aivan samaa mieltä siitä, että sivuseikka on se minkä laatuinen se kuva on (noin järkevän rajoissa) jos siinä on mukava tarina taustalla. : ) Odottaminen on hyvin usein sen arvoista kun on reissusta kyse, oli se sitten näkötorniin tai esim ravintolaan.

   Nähdään pian ja hyvää uutta vuotta : )

 • Reply satuvw torstai, tammikuu 2, 2014 at 16:44

  Japanissa ei ole tullut (vielä) käytyä mutta maisemat näyttävät upealta! Hyvää uutta vuotta muuten täälläkin vielä kerran! 🙂

  • Reply lena torstai, tammikuu 2, 2014 at 19:05

   Japani odottaa kyllä, vielä senkin jälkeen kun olet Uudesta Seelannista palannut 😉 Ihanaa uutta vuotta vielä, harmi kun ei nyt nähdä Helsingissä. Mutta järkätään pian jotain!

 • Reply Maarit Johanna torstai, tammikuu 2, 2014 at 16:28

  Japanin skylinet näin Osakassa hepfive-maailmanpyörässä! Tokiossa en ehtinyt vierailla mutta ei tainnut Skytree olla vissiin vielä aukikaan silloin kun kävin maassa. Komiat on näköalat! Voittaakohan Eiffel-tornin :p

  • Reply lena torstai, tammikuu 2, 2014 at 18:52

   Mä olin myös siinä maailmanpyörässä Osakassa, oli kyllä aika mainio sekin : ) Skytree taisi valmistua (tai avautua yleisölle) vuonna 2012 mikäli olen oikein ymmärtänyt. On kyllä komeat näköalat, ja ehkä tuo henkilökohtaisesti voitti Eiffel-tornin… ainakin Skytreessä on mukavampi hissi näin korkeanpaikan kammoisia ajatellen. En ole koskaan ajtellut olevani korkeanpaikan kammoinen mutta Eiffelin hississä se tuli sitten ilmi. 😀

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, tammikuu 2, 2014 at 15:57

  Voin hyvin kuvitella, miten hieno näky on ollut! En ole käynyt kyseisessä tornissa, Tokiossa tai edes Japanissa, mutta minulla on vastaava kokemus Dubaista Burj Khalifasta. Siis sen auringonlaskun osalta, ihan mieletöntä! Siellä kaikki toimi erinomaisesti käytöntöjen suhteen, mutta oltiinkin ostettu liput netistä ennakkoon ja tiedettiin oma hissiaika täsmälleen jo kotona 🙂

  • Reply lena torstai, tammikuu 2, 2014 at 18:49

   Burj Khalifassa olisi todella mielenkiintoista vierailla joskus, Dubaissa olen piipahtanut hyvin pikaisesti mutten se riittänyt tietenkään kaupungin tutkimiseen. Kätevämpi tosiaan varata liput etukäteen ja ilmestyä paikalle silloin kun lipussa niin lukee – voi suunnitella päivän ohjelmaa paljon paremmin : )

 • Reply Veera Bianca torstai, tammikuu 2, 2014 at 11:50

  Oi Japaniin suuntaa perunenäni Toukokuussa! Hurjat maisemat, näyttää melko vilkkaalta 😀 Hyvää uuttavuotta ihana Leena <3

  • Reply lena torstai, tammikuu 2, 2014 at 12:31

   Oi ihanaa Japaniin! Minne päin matka käy siellä? Vilkasta on tosiaan 😀

   Ihanaa uuttavuotta sinulle myös <3 oon vahvasti sitä mieltä että meidän pitää nähdä pian vaikken matkamessuille pääsekään!

  Leave a Reply