Independence day weekend in London

As I described to you on my previous post on Thursday, us Finns love to celebrate our independence day. I have spent the independence day abroad for the past six years and have experienced very different ways to celebrate this important day. During my Glasgow-years there was always a small bunch of Finnish people getting together that night, mainly having a pub night or something similar.

//Kuten kirjoittelinkin viime torstaina, me suomalaiset olemme kansa joka juhlii komeasti itsenäisyyspäivää (syystäkin). Olen viettänyt itsenäisyyspäivää ulkomailla viimeiset kuusi vuotta ja siihen on mahtunut monta tapaa viettää kyseistä päivää. Glasgow’n aikoina mukana oli yleensä pieni joukko suomalaisia ja kokoonnuimme yhteen pubissa tai vastaavassa paikassa juhlistaaksemme maatamme.

IMG_5294

With a regard to my time in London, I can’t remember doing anything special last year in the independence day – I think I was just too busy. This year we however spent the night at the official reception of the Finnish Embassy and it was lovely to celebrate the occasion with other Finnish expats. I have only a couple of Finnish friends in London and don’t really speak Finnish often these days, which made this opportunity very much appreciated (pictures of me are taken just before the independence day party this year).

//Mitä tulee Lontoossa vietettyihin itsenäisyyspäiviin, viime vuonna Lontoossa en tainnut tehdä mitään sen kummempaa kiireden vuoksi.Tänä vuonna ohjelmassa oli kuitenkin suurlähetystön vastaanotto, mikä oli erittäin mukava tilaisuus. Oli todella mukava juhlia itsenäisyyspäivää muiden suomalaisten kanssa, varsinkin kun en juurikaan parin suomalaisen ystäväni lisäksi juuri muita suomalaisia tapaa, saati puhu kieltäkään (kuvani tässä postauksessa ovat tänä perjantailta, juuri ennen juhlaan lähtöä).

IMG_5285
IMG_5288

After recovering from Friday’s party, the weekend was still young. On late Saturday afternoon, we decided to take the tube to Covent Garden to get our minds into Christmas mood. Covent Garden is always pretty although it is even prettier than usual during the Christmas season due to all Christmas decorations in the market. However, if you would like to avoid crowds please avoid the weekends (especially weekend evenings) in the area. I enjoy going there during the day if I’ve got shopping to do, it’s much more comfortable and less crowded then although it is definitely prettier at night. From Covent Garden we traveled to Shoreditch to attend friend’s farewell party and then it was time to go home for well deserved sleep.

//Perjantain juhlien jälkeen viikonloppu oli vasta aluillaan ja suunnaksi otimme lauantaina iltapäivästä Covent Gardenin. Lontoo oli kauneimmillaan lauantaina ja iltavalaistus Covent Gardenissa mitä parhain keino päästä joulutunnelmaan. Covent Garden on paikkana erittäin kaunis, mutta vielä kauniimpi se on näin joulun aikaan. Viikonloppuisin, varsinkin iltaisin, paikka on kuitenkin erittäin täynnä joten sitä voi olla silloin järkevä välttää. Itse käyn Covent Gardenissa, mikäli minulla on sinne asiaa, yleensä päiväsaikaan jolloin siellä on väljempää. Tosin ovat ne valot iltaisin vain hienot. Covent Gardenista otimme suunnaksemme Shoreditchin jossa oli ystäväni läksiäiset. Sieltä sitten kotiin nukkumaan hyvin ansaittuja unia vilkkaan viikonlopun jälkeen!

Lond1
cc
cc2

Ps. I was featured in a Finnish newspaper today regarding London, the article can be found here (in Finnish). No worries if you are not a Finnish speaker, I have a guide regarding Fulham and its surrounding areas coming up soon in English (my previous post on Fulham is here) – and it will be targeted for people interested in non-tourist activities in London.

//Ps. Katsokaahan tämä Iltasanomien linkki, siellä Lontoon vierailijoille joitain vinkkejä niin minulta kuin muutamalta muultakin Lontoon asukilta. Olen tällä hetkellä kirjoittamassa ns. ei-turisti opasta Fulhamin alueelle, joten kannattaa myös seurailla blogia ahkerasti mikäli paikalliset Lontoon erikoisuuden kiinnostavat. Edellinen Fulham-postaus löytyy täältä.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Iitu tiistai, joulukuu 10, 2013 at 10:15

  Loistavaa saada vinkkiä Fulhamin alueelta, se on kuitenkin reippaan kävelymatkan päässä Kensigtonista ja siellä päin ollaan oltu vain jalkapallon merkeissä. Lupaan, että testaan ainakin yhden suosituksesi. x

  (Blogisi löytyi muuten juurikin tuon Iltasanomien jutun kautta)

  • Reply lena tiistai, joulukuu 10, 2013 at 19:31

   Tervetuloa blogin pariin Iitu! Laitan sitä opusta tulemaan heti kun saan sen valmiiksi, mukava jos suositukset kelpaavat. ; ) Lupaan laittaa jotain kivaa sitten!
   Jalkapalloa en ole itse koskaan käynyt katsomassa, pitäisi kyllä. Tästä olen saanut jo noottia miespuolisilta ystäviltäni. xx

 • Reply Katja maanantai, joulukuu 9, 2013 at 15:52

  Olipas mielenkiintoista lukea tuo juttu! Ja odotan innolla lisää postauksia kotiseuduiltasi. 🙂 Siellä kun pääsee sitten vielä joskus vierailemaankin! 😀

  • Reply lena tiistai, joulukuu 10, 2013 at 19:31

   Thanks Katja! Lisää postauksia siis luvassa. : )

   Ja vielä kerran, tervetuloa Lontooseen. ; )

  Leave a Reply