Suomen suurin matkablogiyhteisö

WINTER IN FINLAND // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Very happy Travel Thursday everyone! Tomorrow is an important day to us Finns as it is Finland’s 96th independence day. Independence day is an occasion the Finns love to celebrate and approximately 80% of the population is watching the independence day reception (all remarkable Finns are invited to the official celebration by the president) on TV that night. In the honor of this special day, I think it is justified to dedicate today’s #igtravelthursday post to Finland only. I have carefully picked a couple of old (and some newer) Instagram pictures to give you an idea about the famous Finnish winter.

//Mukavaa Instagram Travel Thursdayta kaikille! Kuten kaikki varmasti tiedämmekin, huomenna on päivä joka on tärkeä kaikille meille Suomalaisille,  itsenäisyyspäivä nimittäin. Sen kunniaksi tämän viikon Travel Thursday postaus on pieni kokoelma Suomen talvi-aiheisia valokuvia Instagram-tililtäni, sekä uusia että vanhoja. 

photo-232

Although Finland has one of the world’s prettiest summer landscapes (note: I’m very biased here), winters are quite impressive too. There is just one tiny thing that has successfully managed to keep me away from Finland during wintertime for past years – and that is the temperature. I don’t mind pretty and sunny winter days but -30c is definitely too much. Warmer temperatures (lets say from zero degrees to -15) are nice for outdoor activities such as skiing and walks and nothing beats sauna afterwards. Spending a plenty of time outdoors and enjoying sauna afterwards  –  my idea of a perfect winter day.

//Vaikka Suomen kesä on mielestäni yksi kauneimmista kesä-skenaarioista (olen toki tässä asiassa varmaan hieman puolueellinen), ovat talvet mielestäni myös hyvin vaikuttavia. On tosin olemassa yksi asia joka on saanut pidettyä minut poissa Suomen talvista viime vuosina, ja se on kylmyys. Minulla ei ole mitään kauniita ja aurinkoisia talvipäiviä vastaan, mutta -30 astetta nyt vain on liikaa. Lämpimämpi sää (puhutaan nyt noin nollasta viiteentoista pakkasasteeseen) mahdollistaa ulkoiluaktiviteetit kuten alamäkilajit sekä kävelyt ulkona, ja mikään ei voita saunaa jälkikäteen. Ulkoilu ja saunominen jälkeenpäin ovat ehdottomasti elementtejä jotka kuuluvat täydelliseen talvipäivään.

photo-229

Despite the potentially cold weather,  I’m however very happy to fly to Finland in two weeks time. Spending Christmas with family and friends is on my list – as well as all snow activities such as snowboarding and cross-country skiing. The Italiano will also join me and for his sake I hope it won’t be too cold (snow is very welcome though). He is very adaptable but perhaps temperatures lower than -20 will be too much for the mediterranean boy?

//Huolimatta mahdollisesta kylmästä säätilasta, olen kuitenkin erittäin iloinen siitä että lennän Suomeen parin viikon kuluttua. Joulunvietto perheen ja ystävien kanssa kuuluvat tietenkin ohjelmaan, kuten myös lumilautailu ja murtomaahiihto. Italianoni liittyy myös seuraan, ja toivonkin hänen vuokseen että lunta on reippaasti mutta pakkasta sitäkin vähemmän. Hän on kovin sopeutuvainen mutta luulen että alle kahdenkymmenen miinusasteen lämpötilat voivat olla välimeren kasvatille hieman liikaa?

photo-233

However, it feels that two weeks is still ages away. I have so much to do before the 19th, although it is only nice stuff this time. This nice stuff includes spending quality time with family here in London, graduation, celebrating Finnish independence day in a lovely way tomorrow and Christmas Travel Massive next week – sounds actually quite good if you ask me!

//Kaksi viikkoa kuluu yleensä nopeasti, mutta silti tuntuu että se on kovin kaukana sillä tekemistä on erittäin paljon ennen lähtöä – vaikkakin mukavaa tekemistä tällä kertaa. Ohjelmassa on perheen kanssa oleilua täällä Lontoossa, valmistujaiset, Suomen itsenäisyyspäivän viettoa oikein mukavalla tavalla huomenillalla sekä jouluinen Travel Massive matkakonferenssi ensi viikolla. Näitä odotellessa, mukavat pari viikkoa tiedossa!

photo-234

How about you readers, are you winter lovers or do you just try to avoid traveling to cold destinations?

// Mitäs mieltä talvesta ollaan siellä ruudun toisella puolella?

____________________________________________________________________________________________

Instagram Travel Thursday is a weekly blog post collection to promote Instagram as a travel experience as well as to promote travel enthusiasts on Instagram. It is founded by Skimbaco’s Katja Presnal and is hosted in Finland by three inspiring bloggers: VeeraSatu and Nella.

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply kaukokaipuu sunnuntai, 8 joulukuun, 2013 at 19:18

  Aivan mahtavia kuvia! Voi että miten Suomi onkaan kaunis!

  • Reply lena tiistai, 10 joulukuun, 2013 at 19:33

   Kiitos Nella! : ) Suomi on kyllä kaunis siitä ei mihinkään pääse. Varsinkin tällainen vesi-sumu-sää olisi kiva vaihtaa nopeasti lumiseen maisemaan!

 • Reply Veera Bianca lauantai, 7 joulukuun, 2013 at 21:57

  Hui miten Suomi onkin kaunis, mä tarvitsen aina välille tällasia muistutuksia kotimaastani -kiitos siitä 🙂

  • Reply lena sunnuntai, 8 joulukuun, 2013 at 14:59

   Mä tarvitsen niitä muistutuksia myös tasaisin väliajoin… vaikka ulkomailla ollessa Suomi-kuva muuttuu hyvin ”romanttiseksi” usein ja unohtaa sen kylmän noita kuvia katsellessa. : D

 • Reply satuvw perjantai, 6 joulukuun, 2013 at 13:26

  Rakas rakas talvi, kunhan se ei kestä liian kauaa. Ja kunhan asteet eivät ole jatkuvasti -20C kylmemmällä puolella. Hyvää itsenäisyyspäivää myös täältä nummilta, ei niin kovin kaukana sinusta!! 🙂

  • Reply lena sunnuntai, 8 joulukuun, 2013 at 14:58

   Mukavaa myöhäistä itsenäisyyspäivää täältäkin, toivottavasti siellä nummilla oli mukava päivä myös . 🙂 Talvi on kyllä ihana, mutta on ihana tietää että sitä ei tarvitse kärsiä montaa kuukautta!

 • Reply Jess perjantai, 6 joulukuun, 2013 at 08:08

  Happy Independence Day! It does look beautiful – I’m not sure I would do well in the middle of winter, though!

  • Reply lena sunnuntai, 8 joulukuun, 2013 at 14:57

   Thank you very much! I’m very happy to go to Finland next week, and probably happy to leave after two weeks. : ) England is definitely not the warmest place, but it is still better than Finland I suppose.

 • Reply Heidi / Auringon alla perjantai, 6 joulukuun, 2013 at 07:53

  Olen niin samaa mieltä tuosta kylmyydestä. Lunta kiitos, pakkasta ei!

  Ps. Taidamme viettää joulua samoissa maisemissa 😉

  • Reply lena sunnuntai, 8 joulukuun, 2013 at 14:56

   Tosiaan lunta kiitos ja äkkiä, olen täällä seurannut sääennustuksia innolla 😀 Mitä mitä, oletko Kuopion seudulla jouluna?

 • Reply katja perjantai, 6 joulukuun, 2013 at 05:26

  Voi kuinka ihania kuvia! Eivät tee kyllä hyvää tälle omalle syvyyksistä esiin kaivautuneelle koti-ikävälle. Itse en pidä talvesta sen kylmyyden takia, mutta maisemat ovat kyllä upeita lumivaipan alla (niitä voi ihastella ikkunan läpi, heh heh). Ja talven hyviä juttuja on, että sen varjolla voi olla rauhassa kotihiirenä viltin alla lukemassa hyviä kirjoja!

  • Reply lena sunnuntai, 8 joulukuun, 2013 at 14:55

   Talvinen maisema on niin kaunis (tosiaan ainakin silloin kun sitä voi katsella ikkunan takaa… 😉 ). Mulla on lähtö Suomeen edessä parin viikon päästä, toivon todellakin että lunta riittää!

 • Reply Reeta @houseofanais torstai, 5 joulukuun, 2013 at 21:36

  Aivan ihania maisemia, kyllä niin mielelläni vaihtaisin Englannin kostean nollakelin tuollaisiin auringonpaisteisiin pikupakkasiin Suomessa. Niitä odotellessa ihastelen vain kuvia sitten..

  • Reply lena sunnuntai, 8 joulukuun, 2013 at 14:54

   Totta puhut kosteasta ilmasta ja pikkupakkasista, ehdottomasti vaihtaisin siihen pakkasilmastoon. : ) no, saas nähdä mitä mieltä olen kun joululomilta palaan sitten uudenvuoden jälkeen. ; )

 • Reply Leigh Powell Hines torstai, 5 joulukuun, 2013 at 19:00

  You photos are gorgeous. Happy Independence Day to Finland.

  • Reply lena torstai, 5 joulukuun, 2013 at 20:23

   Thank you very much Leigh! Will enjoy the day tomorrow.

 • Reply maisasofia torstai, 5 joulukuun, 2013 at 17:18

  Oivoi, lumi on kyllä ihanaa. Juuri ajelin tänne Kainuuseen, täällä sitä riittää näköjään jo nyt vaikka enemmänkin sais olla! 🙂

  • Reply lena torstai, 5 joulukuun, 2013 at 20:22

   Jee lunta! Toivotaan että on myös parin viikon päästäkin. ; ) Jos Kainuussa on niin luulisin että Savossakin riittää!

 • Reply Alison Chino torstai, 5 joulukuun, 2013 at 17:17

  I’m kind of wimpy about cold weather! I love to ski, but I sit in the lodge if the snow is blowing too hard! 🙂 I do think it is beautiful though! I would LOVE to see Finland in person one day!

  • Reply lena torstai, 5 joulukuun, 2013 at 20:21

   Haha I know the feeling! Skiing is great but sitting in the lodge is often a better option when it’s snowing too much. Yes, I’m a bit of a comfort seeker. 😀

   Welcome to Finland, let me know if you need any tips if you decide to go!

 • Reply Laura torstai, 5 joulukuun, 2013 at 16:27

  Ihania kuvia! Mä kyllä odotan joulunviettoa Suomessa ja tietyski kyllä samalla toivon että lunta ehtisi tulla kunnolla ennen joulua!

  • Reply lena torstai, 5 joulukuun, 2013 at 20:19

   Kiitos Laura! on kyllä mukava päästä lumisiin maisemiin. Kuopion korkeudella niitä riittänee. : )

 • Reply Susan (@VibrantIreland) torstai, 5 joulukuun, 2013 at 15:55

  Such wonderful photos! I hope to visit Finland in 2014 or 15– it seems amazing! Happy Independence Day 🙂

  • Reply lena torstai, 5 joulukuun, 2013 at 20:18

   Thank you very much Susan! You should definitely visit Finland (I have to go back to Ireland soon, too), let me know if you need any tips for your journey. : )

 • Reply Ann torstai, 5 joulukuun, 2013 at 13:52

  Beautiful! I love the winter weather, but I don’t know if I could handle Finland in the winter for a prolonged period of time. Have a great trip!

  • Reply lena torstai, 5 joulukuun, 2013 at 20:17

   Thank you! I must agree with you, I certainly love winter but the cold weather makes me crazy. No easy solution for this problem. ; )

 • Reply Katja torstai, 5 joulukuun, 2013 at 12:33

  Ihan samaa mieltä sinun kanssasi olen talvesta. Kauniit talvipäivät, vain pieni pakkanen ja sellainen vasta satanut lumi jota on puissa on ihanaa ja silloin on täydellistä ulkoilla ja nauttia kirkkaasta säästä. Sitten taas se pakkanen ja muu pimeys ym. En tykkää yhtään! 😀
  Olisikin joskus kivaa viettää koko talvi jossain lämpimässä ja katsoa, ettö tulisiko talvisäitä yhtään ikävä.

  • Reply lena torstai, 5 joulukuun, 2013 at 20:15

   Niin totta, niin totta! Pimeys ja loska ovat erittäin inhottavia mutta ne unohtuvat hyvin kauniina talvipäivinä 🙂 Olen ollut yhden joulun Floridassa ja oikein mukavaa oli. Ei silloin oikein osannut kaivata Suomeen kun oli muuten mukavaa. Ulkomailla asuessa tosin joulu on kivointa viettää Suomessa.

 • Reply Katja of Skimbaco torstai, 5 joulukuun, 2013 at 12:01

  Ihania kuvia!!!! Tänne on luvattu lumimyrskyä huomenna, ja oikeastaan vähän harmittaa että olen lähdössä Italiaan 🙂

  • Reply lena torstai, 5 joulukuun, 2013 at 20:12

   Kiitos! Uutisissa näytti olevan myrskyvaroitus Tanskaan ja Etelä-Ruotsiin, joten lunta lienee riittämiin siellä päin. Lähde Italiaan kuitenkin ihan tyytyväisenä, lumi odottaa varmasti ja Italiahan on aina hyvä idea! 😉

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.