Suomen suurin matkablogiyhteisö

Wing view, best view // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Happy Instagram Travel Thursday everyone!

Today my love and enthusiasm for aviation inspired me to write a post on air travel and my guilty pleasure, wing view pictures. Although I have abandoned my childhood dream to become a stewardess by now, my interest in commercial aviation is still well and alive. I fly a lot these days and despite the fact it really is not that exciting as it used to be when I was a child, there is still something about aviation. Sunsets and sunrises are beautiful up there and seeing the Alps from the air is certainly a breathtaking moment.

//Rakkauteni ilmailuun inspiroi minua tämänpäiväisessä Instagram Travel Thursday postauksessa. Vaikkakin lapsuuden unelma-ammattini lentoemäntä on ollut pitkään poissa laskuista, innostukseni ilmaluun on silti hyvin voimissaan. Näinä päivinä lennän paljon, ja vaikka se kuuluisa hohto lentämisestä on kadonnut kauan aikaa sitten, on siinä silti jotain mikä minua kiinnostaa päivästä toiseen. Auringonnousut ja laskut ovat vertaansa vailla tuolla yläilmoissa ja Alppien näkeminen ylhäältä käsin on henkeäsalpaavaa.

Some shots from my Instagram gallery, each with a short description:

//Muutama kuva Instagram-galleriastani, pienen selostuksen kanssa:

photo-224

The picture above is taken on a Hainan Airlines flight from Beijing to Brussels. We were returning to Europe from our Trans-Siberian journey and decided to fly back for comfort reasons. As much as I loved the train journey, returning by train did not sound too appealing. I believe most travelers do like we did or alternatively continue their journey from Beijing to other East Asian destinations.

//Tämä kuva on Hainan Airlinesin lennolta Pekingistä Brysseliin. Olimme palaamassa Eurooppaan Trans-Siperian junareissultamme ja mukavuussyistä lento oli ehdottomasti houkuttelevampi vaihtoehto. Vaikka junamatka oli aivan mahtava, paluu junakyydillä ei kuitenkaan kuulostanut kovin houkuttelevalta. Monet reissaajat yleensä tekevät samoin elleivät jatka matkaansa muualle Ita-Aasiaan.

photo-223

This picture is perhaps from early June when I was on my way to Finland. It was the very last flight to Kuopio and although it was almost half past midnight, it was still surprisingly light.

//Tämä kuva taitaa olla kesäkuun alkupuolelta jolloin olin matkalla Suomeen. Kuva on illan viimeiseltä lennolta Kuopioon ja vaikkakin kello oli jo hyvän matkaa yli puolenyön, oli silti yllättävän valoisaa.

photo-222

Speaking about the Alps, seeing them from the air is certainly breath taking and the highlight on a flight to Milan from North Europe.

//Alpeista puheenollen, niiden näkeminen tuolta yläilmoista on ehdottomasti henkeäsalpaava kokemus. Milanoon lennettäessä lennon kohokohta, ehdottomasti.

photo-221

This bizarre one is definitely from Kuopio – Helsinki flight, I very clearly remember taking this a couple of months ago. I was returning to London and decided to capture the view with my iPhone. Never expected this to be the result though! And no, it was not an engine failure, it was the iPhone. Can anyone wiser explain to me what happened?

//Tämä erikoinen otos on ehdottomasti Kuopio-Helsinki lennolta, muistan nimitt’in hyvin kun tämän otin. Olin matkalla takaisin Lontooseen ja päätin ottaa kuvan näkymästä iPhonella. En tällaista kuvaa uskonut saavani, mutta pakkohan se oli uskoa kun se siinä silmieni edessä oli. Eikä se ollut tekninen vika ei huolta – mutta selittäkäähän joku viisaampi mistä tämä johtuu?

photo-204

This one is from Helsinki-Tokyo flight in April. We were on our way to Japan to see famous Japanese spring and cherry blossoms – Russia, however, was still far from spring as seen in the picture.

//Tämä kuva on otettu Helsinki-Tokio lennolta huhtikuussa. Olimme matkalla Japaniin kevättä ja kirsikankukkia katselemaan – Venäjällä ei tosin keväästä ollut tietoakaan ainakaan ilmasta käsin katsottuna.

___________________________________________________________________________________________

Instagram Travel Thursday is a weekly blog post collection to promote Instagram as a travel experience as well as to promote travel enthusiasts on Instagram. It is founded by Skimbaco’s Katja Presnal and is hosted in Finland by three inspiring bloggers: VeeraSatu and Nella.

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Katja of Skimbaco maanantai, marraskuu 25, 2013 at 15:25

  Tosi mielenkiintoinen tuo potkurikuva!!

  • Reply lena maanantai, marraskuu 25, 2013 at 18:25

   Se on tosiaan hyvin mielenkiintoinen! Toivottavasti kovin moni lentopelkoinen ei eksy sivustolle. 😉

 • Reply Reeta @houseofanais perjantai, marraskuu 22, 2013 at 12:54

  SIipikuvia on meillakin otettu paljon ja maisemia kurkittu ikkunasta. Varsinkin auringonnousut ja -laskut osaavat olla upeita. Tuo Kuopins siipikuva on kylla pelottava illuusio!

  • Reply lena perjantai, marraskuu 22, 2013 at 13:51

   Totta puhut Reeta, ne auringonlaskut ja nousut ovat tosiaan hieno näky yläimoista.

   Tuo illuusio on kyllä melko erikoinen, mun valokuvaaja-kämppis on sitä yrittänyt mulle valaista viime päivinä.. ehkä pian ymmärrän myös mistä tuo ilmiö johtuu!

 • Reply maisasofia torstai, marraskuu 21, 2013 at 19:14

  Ai että miten ihania kuvia <3 Yhdyn kans tuohon, että auringonlaskut koneesta on mahtavia. Mulla on edelleen vähän harkinnassa hakisinko lentoemoksi, mutta katotaan nyt; ensin pitäis vaan saada todistettua esim., että senttejä on tosiaan se 160 😉

  • Reply lena perjantai, marraskuu 22, 2013 at 13:49

   Kiitos Sofia 🙂

   Hae ihmeessä jos mieli tekee. 😉 Voihan sitä aina kokeilla jossain päin maailmaa ja palata sitten alan pariin mitä on opiskellut, näin mä olen asian miettinyt. Ainakaan ei jää harmittamaan!

 • Reply Veera Bianca torstai, marraskuu 21, 2013 at 18:33

  Ihanaa lukea tällaisia ilmailustooreja 🙂 Siipikuvia on vaan napattava joka lennolta on se sitten miten kliseistä tahansa. Itsekin haaveilin lentoemännän ammatista kunnes kunto romahti hevosen alle jäädessä, toki never say never 😉

  • Reply lena perjantai, marraskuu 22, 2013 at 13:47

   Ilmailustoorit on aina hyvä idea. 😀 Ja koskaan ei pidä sanoa never say never, sen olen tähän päivään mennessä oppinut. Elämä yllättää joskus!

 • Reply Alison Chino torstai, marraskuu 21, 2013 at 17:28

  It’s funny how much I love airplane wing photos! I always get curious when I see one in my feed, excited to see where someone is going! These are great!

  • Reply lena perjantai, marraskuu 22, 2013 at 13:46

   Hey Alison and thanks! Loving wing photos is very funny indeed, I believe there are many people like us out there who have a secret passion for them. Aviation is certainly an interesting industry and people seem to be very curious about it. : )

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, marraskuu 21, 2013 at 15:31

  Täälläkin yksi lentoemännän hommista lapsena haaveillut 😀 Minäkin nappailen nykyään siipikuvia (vieressä matkustavan ärsytykseksi). Toi potkurikuva on kyllä hauska!

  • Reply lena perjantai, marraskuu 22, 2013 at 13:32

   Eikä meitä on tosiaan monta, varsinainen lapsuuden haaveammatti! Tuo potkurikuva on vähän jännä tosiaan, mun kämppis (valokuvaaja) yritti juuri selittää mulle miksi tuo tapahtuu… vähän pitää vielä opiskella 😉

 • Reply Katja torstai, marraskuu 21, 2013 at 13:49

  Siipikuvat on ehdottomasti niitä, mitä tulee itsekin jokaiselta lennolta otettua ja päivitettyä Instagrammiin. 😀 pienempänä harmitti aina, jos ei päässyt eteen istumaan, nykyään se siipipaikka on se paras paikka. Niin ne ajat muuttuu. 😀

  • Reply lena perjantai, marraskuu 22, 2013 at 13:30

   Äläpä muuta virka, instassa mun profiilissa alkaa olla häpeällisen monta otosta:) Aina tilaisuuden tullen kyllä on kamera esillä hyvin maisemien osuessa kohdalle, vaikkakin käytäväpaikka on se suosikki 😉

 • Reply Kea torstai, marraskuu 21, 2013 at 12:45

  Mäkin haaveilin joskus nuorempana lentoemon hommista. Tosin tiedän nykyään, ettei se ole ollenkaan niin hohdokasta kuin mielikuvissa. Lentämisessä on kuitenkin oma viehätyksensä, mun suosikkireitti on yllättäen SEA-JNU, jolla maisemat on mitä parhaimmat. 🙂

  • Reply lena perjantai, marraskuu 22, 2013 at 13:28

   Lentämisessä on tosiaan se oma viehätyksensä, vaikken enää urasta yläilmoissa haaveilekaan (paitsi siellä ohjaamon oven toisella puolella!). Mun pitäisi ehdottomasti käydä tsekkaamassa Alaska, maisemat ovat varmasti mitä parhaimmat sekä ilmassa että paikan päällä 🙂

 • Reply satuvw torstai, marraskuu 21, 2013 at 10:50

  Meillä on näköjään olleet samanlaiset unelmat! 🙂 Mutta ei minustakaan enää lentoemoa saisi, jotenkin tietynlainen glamour-työstä on kadonnut myös. Paitsi ehkä useilla Aasian lentoyhtiöillä. Näitä siipikuvia tulee kyllä nappailtua myös melkein joka lennolta…

  • Reply lena perjantai, marraskuu 22, 2013 at 13:27

   Ihan mahtava huomata että todella monella on ollut tuo lentoemännän työ joskus haaveena! Sama juttu täällä, muut jutut kiinnostavat enemmän tällä hetkellä… tykkään silti noita siipikuvia ottaa 😉

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.