Festival dell’Oriente – Carrara, Tuscany

Toscanassa satoi tänään vettä taivaan täydeltä eikä ulos ollut minkäänlaista asiaa vaikka lämpömittari näytti melkein kahtakymmentä. Päätimme siten lähteä pienelle ajelulle ja hetken googlailun tuloksena saimme selville että Carrarassa, noin tunnin ajomatkan päässä, on tällä hetkellä menossa Festival dell’oriente eli itämaiset messut näin vapasti käännettynä. Tapahtuma vaikutti lupaavalta joten auto suuntasi puoliltapäivin kohti Carraraa. Itäisten maiden suurena ystävänä minua ei myöskään tarvinnut kahdesti houkutella matkaan joten päädyimme viettämään erittäin mukavan päivän Matteon sekä hänen vanhempiensa kanssa tutustuen itämaisiin taistelulajeihin sekä eri maiden ruokiin ja kulttuureihin. Alla päivän tunnelmia:

fo5fo1 fo2 fo3fo10 fo4 fo7 fo8 fo9

Mitä sitten messuilla teimme? Söimme, paljon. Varsinkin thairuoka on heikkouteni joten tilaisuutta ei tule jättää käyttämättä kun hyvää sellaista tulee vastaan. Kiertelimme siinä syömisen lomassa eri maiden standeja, tarjolla olisi ollut erilaisia aktiviteetteja hieronnoista sushinvalmistukseen mutta melko tiukan aikataulun vuoksi nämä aktiviteetit piti jättää väliin. Ehdimme kuitenkin tutustua itämaisiin taistelulajeihin, jotka olivat minulle täysin uusi tuttavuus. Lentomme Lontoosta Pisaan oli tiistaina täynnä kyseisten lajien harrastajia ja nyt selvisi minne he olivat matkalla. Englannin joukkueet olivat erittäin vahvasti edustettuina – messujen ohessa oli erittäin suuri Martial Arts tapahtuma käynnissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ps. Carrara vaikutti hyvin lupaavalta kohteelta näin matkailuvinkkelistä katsottuna. Carrarassa on kaunis merenranta sekä erittäin lyhyen ajomatkan päästä alkaa näin suomalaisittan erittäin hulppea vuoristo. Täytyy tutkia kohdetta lisää, mutta uskon sen olevan kauniilla säällä ainakin päivän reissun arvoinen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply maisasofia sunnuntai, 3 marraskuun, 2013 at 11:47

  Tällaiset kulttuuritapahtumat on aina ilahduttavia; Oulussakin oli vastikään japanilaiseen teemaan toteutettu viikonloppu, jossa mm. siskoni oli mukana karatenäytöksessä. Carrarasta en tiennyt aiemmin liioinkaan, mutta pitääpä googlailla! 🙂

  • Reply lena maanantai, 4 marraskuun, 2013 at 11:05

   En minäkään ollut kuullut Carrarasta ennen lauantaita mutta ensi visiitillä (kesäaikaan) luulen että siellä piipahdetaan. : )

   Tämä kulttuuritapahtuma oli todella kiva kokemus, varsinkin tällaiselle Aasia-nörtille. Ihanaa että Suomessakin on tällaisia tapahtumia, lisää niitä ehdottomasti! Tutustuin ensi kertaa karateen Carrarassa ja sitä oli mukava katsoa, kaikki kunnia lajin osaajille sillä ei se helpolta näyttänyt. : )

   • Reply maisasofia tiistai, 5 marraskuun, 2013 at 18:51

    Ihan samaa mieltä! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.