Matkalukemista Instagramissa // Instagram Travel Thursday

Jännä juttu miten torstait ovat aina ns. viikon kohokohta matkablogien suhteen, tuntuu että koko matkailuyhteisö aktivoituu silloin entistä enemän ja miten onkaan mukava lukea muiden kanssareissaajien mielenkiintoisia Instagram-tarinoita. Matkailublogejahan on tietenkin mukava lukea koko viikon ajan ei sillä, mutta torstaisin on aina luvassa paljon uutta luettavaa.

Omalla kohdallani olen huomannut että Instagram on mennyt nykyään esimerkiksi Facebookin ohi sosiaalisessa mediassa käytön puolesta, ja sen myötä päivitykset Facebookin puolella ovat vähentyneet. En ole koskaan mikään järin aktiivinen Facebookin käyttäjä ollut, mutta on ollut hauska huomata että nykyään seuraan ja päivitän Instagramia päivittäin. Se kun on hyvä inspiraation lähde monessa mielessä: siellä on esimerkiksi hyvin helppo selata eri matkailukohteita sekä olen saanut oikein hyviä matkakirjavinkkejä. Hashtagien #travelbooks, #travelbook sekä #travelbookshop alta olen löytänyt erittäin mielenkiintoista luettavaa ja haalinut mielestäni mielenkiintoisimmat kirjat omakseni:

La Bella Lingua on hyvä opas Italian kieleen ja sen historiaan. Olen lukenut kirjaa vasta puoleenväliin asti, sillä minulla on huono tapa lukea montaa kirjaa kerralla. Se on melko ”raskasta” luettavaa sillä se sisältää melko paljon historiaa joten aivan puhtaaseen rentoutumistarkoitukseen se ei liene paras mahdollinen. Tosin olen päättänyt oppia Italian kielen joten jostain se on aloitettava. Kirjassa on myös mielenkiintoista asiaa yhdysvaltalaisen kirjoittajan rakkaudesta Italiaan ja sen kulttuuriin.

photo-194

Shark’s Fin and Sichuan Pepper on oikein mainio keino tutustua Kiinaan ja sen keittiöihin. Harmi vaan tätä lukiessa on koko ajan nälkä. ; )

photo-195

The Dark Heart of Italyn bongasin myös Instagramista, tosin sitä en ole vielä lukenut sillä Matteo halusi lukea sen ensin. Kyseisen kirjan vieressä kirjakaupassa makasi Betty Riegelin Up in the Air, ja eihän sitä kauppaan voinut jättää. Luin sen loppuun kahdessa päivässä: olen hehkuttanut kyseistä kirjaa melkein kaikille ja kaikkialla, mutta se on oikeasti todella hyvä. Ainakin mikäli on kiinnostunut ilmailusta sillä kirja on entisen Pan Amin lentoemännän elämänkerta ja valoittaa hyvin lentämisen arkea vuosikymmeniä takaperin.

photo-196

Allaolevasta kuvasta ainoastaan When in Rome on Instagramista bongattu, tosin The Little Coffee Shop of Kabul löytyi sieltä sen jälkeen kun olin kirjan saanut syntymäpäivälahjaksi. Se menee ehdottomasti samaan kategoriaan Up in the Air-kirjan kanssa, sillä luin sen kannesta kanteen muutamassa päivässä.

photo-198

Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet bloggaajat blogien Running with Wild Horses, Kaukokaipuu ja Destination Unknown takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Kaikki mukaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Instagram Travel Thursday: Instagram aka sosiaalisen median paras matkahakukone | KAUKOKAIPUU MATKABLOGI keskiviikko, marraskuu 6, 2013 at 22:06

  […] Teenhän päivittäin töitä hakukoneiden ja hakukoneoptimoitujen tekstien kanssa. Kiitos siis Lena tästä virkistävästä ja kerrassaan mainiosta ajatuksesta, se juuri kirvoitti ajatuksen tämän […]

 • Reply Heidi / Auringon alla sunnuntai, marraskuu 3, 2013 at 17:27

  Enpä ollut ajatellutkaan, että Instagramin kautta voisi etsiä kirjavinkkejä! Ylipäätään en taida osata käyttää sitä yhtään täysillä, kun lähinnä kastelen vain omien seurattavien kuvat ja joskus postailen itsekin jotain, mutta yleensä vain kerran viikkoon (näin torstaisin, sattuneesta syystä, hih).

  • Reply lena maanantai, marraskuu 4, 2013 at 11:00

   Mäkin keksin nämä kirjavinkit viime kuukausien aikana, hauska tosiaan huomata miten Instagramista on tullut hyvin kiinteä osa jokapäiväistä elämää. : D
   Mä lataan sinne kuvia aina kun jotain on, joskus joka päivä ja joskus sitten esim kerran viikossa. Ja tosiaan, silloin torstaisin 😉

 • Reply satuvw sunnuntai, marraskuu 3, 2013 at 16:21

  Hei tuo olikin uutta, en ole hakenutkaan kirjoja Instagramin kautta, lähinnä vain noita eri kohteiden kuvia. Mahtava idea! Ja ihan totta, torstait ovat hyviä päiviä vaikka itselläni jäikin näin viikonloppuun tämän torstain postauksiin tutustuminen 🙂

  • Reply lena maanantai, marraskuu 4, 2013 at 10:58

   Onneksi ne postaukset säilyvät luettavina pidempään. 😉 Tosi ihana kyllä lukea näitä IG postauksia, niissä on jotenkin oma fiiliksensä.

   Instagram on tosiaan tuonut uuden ulottuvuuden sosiaalisen median käyttöön, olisin jäänyt monesta asiasta paitsi mikäli en olisi sitä ladannut. : )

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, marraskuu 3, 2013 at 10:36

  Ihanaa, täydellinen aihe taas mulle! Mä olen maailman huonoin lukemaan kirjoja, mutta saadakseni oman kirjan kirjoittamisen etenemään niin pitäis varmaan vähän lukea jotain reissukirjallisuutta lisää 🙂

  • Reply lena maanantai, marraskuu 4, 2013 at 10:55

   Reissukirjallisuus on kyllä todella mukaansatempaavaa.. tosin mulla jää erittäin helposti kirjat kesken jos kirja ei koukuta heti alusta alkaen. Tosin olen tsempannut tässä, onneksi, sillä muuten olisi todella monta kirjaa jäänyt lukematta. 😉

   Ja kovasti tsemppiä kirjaprojektiin!

 • Reply maisasofia torstai, lokakuu 31, 2013 at 18:29

  Oon samaa mieltä torstaista!
  Hei meinasin ostaa tuon Up in the Air- opuksen Miamin kentältä! Käteen jäi pari muuta, joista tulossa juttua blogissa pian, mutta mahtavaa kuulla, että tuo kannattaa lukea. Sun kirjapostaukset on aina tosi hyviä 🙂 Suosittelen sulle muuten semmoista kun ”An Italian in Italy”, hauska nopealukuinen Italia-aiheinen kirja.

  • Reply lena perjantai, marraskuu 1, 2013 at 10:47

   Kiitos! Kannattaa ehdottomasti tilata vaikka Amazonista tuo kirja, on nimittäin hyvin koukuttava. Mä laitan tuon sun suositteleman kirjan hakuun heti, nämä Italia-kirjat on ihan huippuja. 😀

   Kirjapostaustasi odotellessa! 😉

 • Reply kaukokaipuu torstai, lokakuu 31, 2013 at 14:49

  Aivan mielettömän siistiä, että olet käyttänyt Instagramia näin aktiivisesti ja jopa hakukoneena! Itse harrastan samaa ja komppaan myös siinä, että status- ja kuvapäivitykset alkavat olla Facebookissa jo hyvin harvassa. 🙂

  Torstait ovat matkapostauksia täynnä, ihanaa!

  • Reply lena perjantai, marraskuu 1, 2013 at 10:46

   Instagram on tosiaan hyvin monipuolinen! Koukuttava ellen sanoisi 😉 Facebook on toki kätevämpi viestien lähettelyyn ja muuhun ”syvällisempään” yhteydenpitoon mutta muuhun Instagram on juuri hyvä.

   Ensi torstaita odotellessa. : )

 • Reply Laura torstai, lokakuu 31, 2013 at 14:43

  Tämä oli tosi kuva postaus! Kiva saada matkakirjavinkkejä, rakastan lukea matka aiheisia kirjoja joten uudet vinkit ovat aina tervetulleita!

  • Reply lena perjantai, marraskuu 1, 2013 at 10:43

   Kiitos Laura! Täällä toinen matkakirjallisuuden fani, hyllyt notkuvat juurikin näitä kirjoja. 😉

  • Reply lena perjantai, marraskuu 1, 2013 at 10:43

   Kiitos Laura! Täällä toinen matkakirjallisuuden fani, hyllyt notkuvat juurikin näitä kirjoja. 😉

 • Reply Katja torstai, lokakuu 31, 2013 at 14:26

  Oi mitä kirjoja. Tiedätkö saako näitä mitään suomeksi? Englantini ei ehkä ole ihan sillä tasolla, että voisin ajatuksella keskittyä lukemaan. 😀
  Tsemppiä Italian opiskeluun! On kyllä ehdottomasti yksi maailman kauniimmista kielistä, mitä tiedän espanjan lisäksi. : )

  • Reply lena perjantai, marraskuu 1, 2013 at 10:42

   En valitettavasti tiedä onko näitä saatavilla suomeksi, kannattaa kuitenkin ottaa vaikka kirjan nimi ylös ja kysellä kirjakaupasta onko saatavilla tai tuleeko milloin olemaan…

   Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan ja paljon 😀 Italia on kyllä kaunis kieli siitä ei pääse mihinkään. Eikä sen pitäisi mitään rakettitiedettä olla, pitäisi vaan saada tsempattua itseni tähän projektiin. : )

  Leave a Reply