Beach life and port wine in Porto // Instagram Travel Thursday

Mukavaa Instagram Travel Thursdayta kaikille! Tänään aiheeksi valikoitui Porto, kuten jotkut minua Instagramissa seuranneet ovat ehkä osanneet arvatakin.

Viime kesänä matkustimme ystäväni Annan kanssa Lontoosta Portoon. Porto oli meille molemmille niin sanotusti ”tyhjä arpa”, eli kummallakaan meistä ei ollut siitä minkäänlaista ennakkokäsitystä emmekä olleet kumpainenkaan edes käyneet Portugalissa. Tämä tyhjä arpa osoittautui yhdeksi parhaista Euroopan kohteista missä olen koskaan vieraillut, ja miksipä ei olisi. Porto on hyvä sekoitus rantaa, ruokaa, kulttuuria unohtamatta alueen erikoisuutta, Port-viiniä. Eikä se ollut heinäkuussa liian täysi kuten monet muut kohteet.

photo-162 photo-163 photo-165 photo-168

Porto on päiväsaikaan erittäin hyvä kohde rantaloman viettoon, mikäli sellaisesta aktiviteetista on kiinnostunut. Meille muutama tunti rannalla oleskelua riitti aivan mainiosti, ja siten saatiin aikaa riittämään myös muuhun. Porto on myös kulttuurin ystäville hyvä kohde, ja itse viihdyimme esimerkiksi Serralvesissa joka on mielestäni käymisen arvoinen kaikille taiteesta kiinnostuneille. Sieltä löytyy myös puisto jossa on mukava viettää aikaa kauniina päiväänä.

Illan tullen ruokailu hoidettiin osin ennalta mietityissä ravintoloissa, vaikkakin muutamana iltana menimme ihan fiiliksen mukaan. Myös Port-viinien maistelu kuului aktiviteetteihimme – tietysti. Tutustumiskierros wineryihin kuten Calem, Ferreira, Sandeman ja Taylors kannattaa ehdottomasti tehdä. Näissä voi tehdä kierroksen oppaan kanssa ja lopettaa kierroksen viinin maisteluun, muistaakseni vieläpä edulliseen hintaan. Itse kävimme viinejä maistelemassa Calemilla, mutta nauttimassa illallista Barao Faldgate-nimisessä ravintolassa joka puolestaan kuuluu kilpailevalle Taylors’ille. Allaoleva kuva on tästä ravintolasta: kuten näkyy, terassilta avautuu huikea näköala yli kaupungin. Illalla ei monikaan asia vedä tälle näkymälle vertoja, vieläpä ruoan ollessa erittäin maittavaa. Tai no, ehkä yksi lasillinen paikallista viiniä lämpimässä kesäillassa Porton vilkkailla kaduilla saattaa yltää samaan.

photo-167photo-164

Nämä kuusi instagram-kuvaa eivät tietenkään tee oikeutta Portolle kokonaisuudessaan, mutta pientä osviittaa niistä voi saada. Koneen uumenissa minulla on satoja kuvia kyseisestä kaupungista, olisimpa vain ymmärtänyt aloittaa blogin kirjoittamisen aiemmin! Ehkä Portostakin saan postausta aikaan myöhemmin, pienet yksityiskohdat alkavat tosin aina unohtua kun aikaa reissusta on kulunut tarpeeksi.

Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet bloggaajat blogien Running with Wild HorsesKaukokaipuu ja Destination Unknown takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Miksi Lissabon kiehtoo vuonna 2015? - london and beyond maanantai, tammikuu 12, 2015 at 13:46

  […] hyvin nopeasti. Tästä reissusta voisin kirjoitella blogiin enemmänkin (sieltä on olemassa vain yksi postaus), mutta se on toistaiseksi jäänyt sillä olen tykännyt kirjoittaa juttuja suurimmaksi osaksi […]

 • Reply Toscanan rannikolla - Marina di Pisa | London and beyond tiistai, lokakuu 8, 2013 at 14:20

  […] saa blogissa jatkoa tänään. Edellisessä Italia-aiheisessa postauksessa kirjoitin Pisasta, jossa piipahdimme päivän reissulla Firenzestä. Suuntana oli alunperin Toscanan rannikko, mutta […]

 • Reply Veera Bianca torstai, lokakuu 3, 2013 at 19:26

  Mulla on iskenyt hirmuinen himo reissata Portugaliin!!! Kohta on vaan shopattava tikettejä!

  • Reply lena perjantai, lokakuu 4, 2013 at 10:14

   Suosittelen Portugalia aivan ehdottomasti, hyvää ruokaa (myös silmän-), maisemia ja rentoa elämää! Ja lentolippujen shoppailuhan se vasta mukavaa puuhaa onkin. 😉

 • Reply kaukokaipuu torstai, lokakuu 3, 2013 at 16:45

  Aivan ihana postaus! Ei harmita enää yhtään niin paljon, että missattiin Porto tällä reissulla, kun pääsin kattomaan ees sun kuvia. Vaikka teksti kyllä puhui sen puolesta, että tuonne olisi pitänyt mennä.. Mutta kuten totesin, ei jäänyt vikaksi kerraksi Portugalissa, eli menen sinne vielä taatusti uudelleen ja näen toivottavasti silloin myös Porton!

  Ja aivan ihania kuvia susta <3

  • Reply lena torstai, lokakuu 3, 2013 at 17:27

   Kiitos taas ihanista kommenteista <3
   Lohdutuksena sen verran, että Porto ei sieltä katoa ja Portugaliin pääsee myös uudelleen. Se on kyllä maa jonne pitää ehdottomasti palata, vaikka pidemmäksi aikaa jolloin pääsisi paremmin perille maasta ja sen asukkaista. 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, lokakuu 3, 2013 at 12:21

  Portugali on vielä käymättä, joskohan ensi kesänä ehtisi sinnekin? 🙂 Aion vaatia tuplapitkän kesäloman 😉

  • Reply lena torstai, lokakuu 3, 2013 at 17:25

   Yritä ihmeessä ehtiä Portugaliin ensi kesänä! Lupaan jo nyt ettei kaduta 🙂

   Tuplapitkä kesäloma olisi kyllä huippua.. harmi juttu kun työ haittaa harrastuksia! 😉

  Leave a Reply