Suomen suurin matkablogiyhteisö

Inspiroiva matkailuhaaste!

Löysin tämän haasteen juuri Amandan blogista. Vaikka tämä näyttääkin kiertäneen blogeissa paljolti viime kesänä, päätin sen näin haasteiden suurena fanina kuitenkin tehdä:

1. Liittyi se sitten matkustamiseen, ystäviin, sydänsuruihin, unelmiin tai hyviin kotikekkereihin, mikä on muistorikkain kappaleesi?

En osaa vain yhtä kappaletta valita, se olisi liian vaikeaa. Mutta muistorikkaimman artistin paikan vie ehdottomasti Kaija Koo. Kaijan tahdissa on kuljettu lapsuudesta lahtien, ja näin ”aikuisemmalla” iällä Kaijan biisit ovat tanssittaneet meitä kavereiden kanssa yömyohään, muutaman kappaleen soidessa taustalla on juteltu syvällisiä ja hölmöilty yhdessä. Kaija on siis ehdoton valinta.

2. Jos ihmisten pitäisi kuvailla sinua yhdellä värillä, minkä toivoisit sen olevan ja miksi?

Hmm, luulen että punainen. Olen aina ollut kovin kokeilunhaluinen ja hullutteleva (ja joskus tyhmä ja teen ensin ajattelen sitten – filosofiaa noudattava), minkä itse ehdottomasti yhdistän punaiseen väriin.

blog2

3. Paras tai huonoin, mutta joka tapauksessa unohtumattomin safkakokemus?

Näitä on monia, mutta yksi on jäänyt mieleen yli kaiken. Hyvällä tavalla, vaikka pieniä sydämentykytyksiä siita aiheutuikin. Olin ystäväni kanssa matkalla Moskovasta Pekingiin rautateitse, ja jaoimme junassa hytin erään mahtavan brittipariskunnan kanssa. Olimme kuulleet etta Irkutskista saa herkullista, suoraan Baikal-järvestä pyydystettyä kalaa, joten sitä piti sitten tietysti lähteä metsästämään. Sovittiin sitten kalojen löydyttyä etta tämän pariskunnan miespuolinen jäsen jää maksamaan kalat, ja me muut lähdimme takaisin junalle. Lähdon hetki koitti eikä häntä tietenkään näkynyt missään. Juna lähti liikkeelle ja siinäpä sitten ihmeteltiin missähän herra mahtaa olla.. vaimonsa oli hieman hysteerinen tässä vaiheessa. Viisi minuuttia lähdon jalkeen hän kaveli kuitenkin sisään hyttiin, mukanaan neljä kylmää olutta ja paljon tuoretta kalaa. Oli kuulemma tullut hieman kiire ja oli ehtinyt sisään junan viimeisesta vaunusta – oma hyttimme oli siis edessä (hyvä että ehti kuitenkin, Irkutsk ei liene kovin mielenkiintoinen paikka vain muutama kolikko taskussa, kamat matkalla kohti Mongoliaa). Huokaistuamme helpotuksesta söimme mahtavaa, tuoretta kalaa muovilautasilta kera kylmän Baltica-oluen, ja katsoimme ikkunasta Siperian auringonlaskua ennekuin juna pysähtyi Mongolian rajalle. Tässä hetkessa oli sitä jotain, mitä vain matkaillessa saa kokea!

(tähän olisi tietysti sopinut hyvin muutama kuva ko. reissulta kuvitukseksi, mutta kuvat ovat Suomessa vanhan läppärini uumenissa – lähden piipahtamaan Suomessa parin viikon päästä joten voisin silloin koota enemman tarinaa ko. reissulta)

4. Jos pystyisit valitsemaan armaasi kansalaisuuden, mikä se olisi?

Eipa tuolla niin väliä ole.. nykyinen ”armas” on Italialainen ja se käy oikein hyvin!

5. Jos olisit voinut valita oman kansalaisuutesi, olisiko se ollut jokin muu kuin nykyinen?

En usko, sillä Suomen passi on varmaan yksi parhaimpia matkustusvalineita tässä maailmassa. Toisaalta, tuskin brittipassilla kovin paljon eroa olisi, ja Briteilla on paremmat mahdollisuudet työllistyä entisten commonwealth-maiden alueella. Pidempi oleskelu on myos helpompaa. Eli jos pakko olisi valita Suomen lisaksi, niin kai se brittipassi pitaisi hankkia. Eu-passilla on kylla puolensa, ja olen oppinut arvostamaan sen tuomia etuja viime aikoina. Yksi ystäväni on Saudi-Arabiasta ja hänen on erittain vaivalloista matkustaa ko. maan passilla yhtään minnekään. Toki se onnistuu, mutta ainainen viisuminanonta-hässäkka ei ole kiva juttu.

export2

6.Tapaatko ennemmin a) lukea b) katsella maisemia c) kuunnella musiikkia ja fiilistellä matkustaessasi?

Harrastan kaikkia noita, erittäin säännöllisesti. Riippuu tilanteesta tietysti, mutta valitsen tällä kertaa vaihtoehdot maisemien katselu ja musiikin kuuntelu yhdessa. Riippuu toki maisemista, mutta joskus on kiva olla vain olla omissa ajatuksissaan.

7. Vapaaehtoistyöhön ulkomaille, minne lähtisit?

Mietin tätä pari viikkoa sitten itseasiassa – ja tulin siihen tulokseen etta varmaankin Afrikkaan. Afrikan manner on viela suurilta osin näkemättä (Pohjois-Afrikassa on tullut kerran käytyä, ja etelammäksi olisi kiva päästä), joten sinne varmaankin. Tosin Nepal ei olisi hullumpi ollenkaan.

8. Suurin osa teistä varmasti unelmoi kirjan kirjoittamisesta – mitä sinun teoksesi ehkä käsittelisi?

En varsinaisesti ole koskaan unelmoinut kirjan kirjoittamisesta – blogin kirjoittaminen on todella hauskaa ja sosiaalinen media yksi suurista kiinnostuksen kohteistani joten nämä kaksi menisivat varmasti kirjan edelle. Jos sen kirjan kirjoittaisin, niin uskon etta se olisi matkailuopus höystettynä ruoalla ja elämyksillä! (unelmanani onkin yhdistaa nämä asiat jonain päivänä, joten watch out!)

blog1

9. Johnny Depp ja kuuma Barbaros vai Bruce Willis ja hekumallinen Nyki?

Kumpikaan annetuista miespuolisista vaihtoehdoista ei missään tapauksessa ole millään tavalla mieleeni, mutta NYC ja Barbados puolestaan ovat! Sanotaanko etta Barbados kiinnostaa näistä kahdesta kohteesta enemman, joten Johnny tulisi varmaan sitten kaupan päälle.

10. Anna käsiala-, ääni- tai videonäyte jostain osaamastasi kielestä 🙂

Rutto! Tämä on italiaa ja tarkoittaa röyhtäystä (how classy). Italian kielessa on näitä hauskoja sanoja, jotka suomeksi tarkoittavat aivan muuta…

blog3

11. Kerro pari hyvää matkablogia, jotta pääsen tsekkaileen uusia tuttavuuksia!

Itse seuraan Running With Wild Horses-blogin Veeraa ja Kaukokaipuuta. Rantapallon blogeissa on paljon hyviä matkakertomuksia, suosittelen!

(kuvituksena muutama satunnainen kuva Thaimaasta ja Macaulta)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Amanda keskiviikko, 21 elokuun, 2013 at 06:22

  Tosi hienoa, että säkin päätit tehdä tän! Erityisesti tykkäsin safkavastauksesta 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 21 elokuun, 2013 at 12:52

   Nama haasteet on tosi hauskoja, I like!

   Pienen hassakan jalkeen ruoka alkoi maistua kylla, ja olut ei varmaan ole koskaan maistunut noin hyvalta 😀

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.