Matkalukemista: The Little Coffee Shop of Kabul

Sain ystävältäni Annalta syntymäpäivälahjaksi kirjan, mikä oli oivaa matkalukemista Prahan reissulla. Hän tietää erittäin hyvin mistä tykkään, joten valinta meni nappiin:

photo-114

 Vaikka kirja on tavallaan niinsanottua hömppää, on siinä myös tietoa Afganistanista sekä maan kulttuurista. Olen itse kovin kiinnostunut Afganistanista, mutta pidän myös (erittäin paljon) chick-lit kirjallisuudesta, joten tämä oli ainakin minulle oikein osuva opus.

Kirjan pääosassa on viisi naista, molempia expatteja sekä paikallisia, tavallisine murheineen ja iloineen. Kirja on hyvä katsaus ulkomaalaisten (länsimaisten elämään tässä tapauksessa) elämään Kabulissa, jossa he elävät sulassa sovussa paikallisten kanssa. Vaikka vieraassa kulttuurissa eläminen on aina enemmän tai vähemmän haaste, kirja tuo esiin myös pienet ilot ja hyvät hetket – niinkuin pitääkin. Perinteinen rakkaustarina-kiintiö on myös osa kerrontaa.

Suosittelen kyseistä kirjaa kovasti kaikille Afganistanista ja kulttuurista kiinnostuneille. Pienellä naisellisella hömpällä höystettynä tietenkin: luonnollisestikaan kirja ei ole mikään suurensuuri tietopaketti Afganistanista eikä maan poliittisesta tilanteesta. Löytynee varmastikin Amazonista, täällä Lontoossa ainakin Daunt Books (BIG LIKE) myy kirjaa.

 Onko joku muukin lukenut tämän?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply maisasofia maanantai, elokuu 12, 2013 at 21:03

    En oo lukenu tätä kirjaa mutta kiva kun kirjotit tästä, pitääpä laittaa korvan taa 🙂 Jos kiinnostaa Lähi-itään liittyvä kirjallisuus, ihan vakavassakin mielessä niin suosittelen ainakin tuohon ulkomaalaisteemaan liittyen Hanan al-Shaykhin ”Women of Sand and Myrrh”- kirjaa 🙂

    • Reply lena maanantai, elokuu 12, 2013 at 21:18

      Kiitos sulle tuosta vinkistä myös! Mä tykkään kyllä tosi paljon lukea Lähi-Itään liittyvää kirjallisuutta (ja samalla kasvattaa matkakuumetta siihen suuntaan 😉 )

    Leave a Reply