Pohdintaa matkojen suunnittelusta

Olen kovin huono suunnittelemaan ylipäätäänsä yhtään mitään etukäteen – matkoja mukaanlukien. Kuvio menee yleensä niin että surffailen matkailusivuilla itsekseni ja saan idean lähteä reissun päälle (tähän riittaa yleensa houkutukseksi hyvä tarjous lennoista tai hostellista/hotellista), ja sitten huomaan jo että hei, tässähän sitä jo ollaan lähdossä. Mikali saan jonkun houkuteltua mukaan, hyvä niin, mutta yksinkin reissaamisessa on omat ilonsa.

Olen sitä mieltä etta joskus etukäteissuunnittelun puute takaa oikein mainion lopputuloksen: olen päätynyt junailemaan Siperian halki ystävän kanssa hetken mielijohteesta rakastuen samalla Mongoliaan, ja erään viini-illan jalkeen oli taskussa liput Ranskaan, tuohon viinin luvattuun maahan. Pitkään suunnitellutkin reissut ovat tottakai olleet mahtavia ja molemmissa on ehdottomasti puolensa.

Nyt sain houkuteltua mukaan Matteon ja lähdetään Prahaan parin viikon päästä.

Meidän oli tarkoitus lähteä johonkin heinäkuun lopussa, ja eräänä iltana sitten mietittiin etta minnekäs sitä sitten lähdettäisiin. Vaatimuksena oli lyhyt lento Lontoosta ja näin opiskelijana halusin että kohde olisi mielellaan edullinen. Yllätys yllätys, heinäkuussa joku muukin halusi lähteä reissuun ja hinnat alkoivat hipoa taivaita. Pitkän ja perusteellisen etsinnän jälkeen löysin lento+hotelli-paketin Prahaan alle 200£ kolme yotä. Mikä mahtavinta, päästään matkaan Heathrowlta BA:lla, sinne on meiltä kätevin matka ja BA:lta saa pisteet kotiin. Hotellikin vaikutti hyvältä, joten olen erittäin tyytyväinen. Tarinan opetus olkoon se, että sinnikkyys palkitaan!

image

Kuva timeout.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply