Lapland

Lupasin aiemmin kirjoittaa lisää viimeviikkoisesta Lapin reissusta, joten lupaus toteutukoon. Ajoimme siis pohjoiseen juhannuksen jälkeen, suuntana Levi josta olin varannut meille hotellin. Pysähdyimme matkalla Napapiirillä ja Matteo halusi piipahtaa Santaparkissa joten viivyimme siellä hetken ennenkuin matka taas jatkui. En ollut koskaan siellä käynyt joten kokemushan se oli tällaiselle ”aikuisemmallekin”. Meillä oli kyllä erittäin hauskaa, vaikka ainoat ilman lapsia liikkuvat taisimme ollakin: pääsipä Matteo joulupukinkin kanssa samaan kuvaan (vapaaehtoisesti pysyin itse kuitenkin kameran toisella puolella;).

Italialaisille (kuten muillekin tuntemilleni kansallisuuksille) joulupukki ja Lappi ovat jotain erittäin eksoottista, mikä meidän suomalastenkin olisi  hyvä pitää mielessä. Meillä on jotain erityistä mitä muilla ei ole, ja ihmiset ovat valmiita maksamaan siitä kovan hinnan (jouluiset päivän reissut Lontoosta Lappiin maksoivat ainakin pari vuotta takaperin ns. etelänloman hinnan) . Oli kovin mielenkintoista huomata miten eri tavalla ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva Matteo näki asiat; esimerkiksi porojen näkeminen oli aikuiselle italianolle matkan kohokohta. En varmaan itse kiinnittäisi huomiota elleivät auton eteen suinpäin pompi.

lappi1

lappi2

lappi3

lappi4

lappi7

lappi8

Yllä olevat kuvat ovat Levin ympäristöstä, alla muutama otos Muoniosta. Ajelimme siis  ristiin rastiin Lappia ja päädyimme myös Muonioon. Meillä kävi erittäin hyvä tuuri säiden kanssa ja päädyimme Muoniolaiselle uimarannalle eräänä iltana:

lappi9

lappi10

En osaa selittää miksi pidän Lapista niin paljon. Ehkä siksi että siellä on niin rauhallista, kaunista ja luontoa. Näin varmaan suurin osa lapinkävijöistä tätä perustelee. Nuorempana saatoin käydä perheen kanssa Lapissa monta kertaa vuodessa (kisareissut, harrastin alamäki-urheilua) mutta sittemmin se on jäänyt kun tie on vienyt maailmalle. Kiva sinne on kuitenkin aina palata takaisin.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply