Latvian Culture Day in London

Kävelimme pari viikkoa sitten Matteon vanhempien kanssa Thamesin varrella Embankmentin kohdalla, kun huomasin posterin Latvian Culture Daysta Embankmentin puistossa. Päivä taisi olla torstai ja kyseinen tapahtuma lauantaina, joten ruksi kalenteriin ja tuumasta toimeen.

Rakastuin Baltian maihin viime kesänä vieraillessani Virossa ensimmäistä kertaa. Tottakai ennen reissua mieltäni vallitsi kuva jossa yhdistyy Tallinna ja humalaiset suomalaisturistit, mutta olin varma että kaupunki on paljon muutakin. Ja niinhän se oli. Vaikka osa maanmiehistämme on juuri tätä halvan alkoholin perässä kaupunkiin tulleita, suurin osa osaa varmasti käyttäytyä ja haluaa nauttia tästä hienosta kaupungistä, jonne ei Helsingistä ole matka eikä mikään! Viron historia ja kulttuuri ovat erittäin mielenkiintoisia, puhumattakaan esimerkiksi hyvistä ravintoloista kohtuuhinnoin. Lensin kuukausi Viron reissun jälkeen Riikaan, missä koin saman ahaa-elämyksen. Kaupunki on täynnä historiaa ja kulttuuria (olen ehkä tavallista kiinnostuneempi Baltian maista sekä niiden historiasta, siksi suosittelen ehdottomasti museovierailuita) sekä hyvää ruokaa. Kirjoittelen aiheesta enemmän myöhemmin, hyvällä ystävälläni Lontoossa on Baltia-projekti käynnissä joka on poikinut valtavasti hyviä asioita jo nyt. Siitäkin myöhemmin lisää! Tämä pienen briiffauksen tarkoitus oli kuitenkin selventää sitä miksi olin kovin innostunut Latvia-tapahtumasta viime viikolla. Kuvia alla:

lat2

lat3

lat5

lat1

Päivä oli oikein hieno ja tapahtuma mielenkiintoinen. Ohjelmassa oli kansallistanssia,  puheita sekä Latvialainen ruokakoju. Tapahtuman vieraat olivat luonnollisesti suurilta osin Lontoossa asuvia Latvialaisia, mutta toki paikalle oli eksynyt muitakin. Täytyy nyt kuitenkin vähän kritisoida asiakaspalvelua, sillä vaikka ruokakojulla ei ollut tungosta, oli sieltä melkein mahdoton ostaa mitään sillä kukaan ei ollut huomaavinaankaan asiakkaita. Yritin kyllä tehdä läsnäoloni selväksi, ja vihdoin sain kotiinviemisiksi kipeänä olleelle Matteolle latvialaisia herkkuja. Kannatti kuitenkin odottaa, hyviä olivat!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply