Kotimaanmatkailu Suomi

Söderskär – helppo majakkaretki

3.6.2023

Merimatka Sipoosta kohti pitkäaikaista haavetta: Söderskärin majakkaa.

Haave majakkaretkestä oli ollut toiveissa jo pidenpään. Sellainen helposti, ilman omaa venettä ja päiväseltään toteutettava olisi kätevä. Söderskärin majakkaretki vastaisi näihin spekseihin, sen kuin varaa laivalipun ja hankkiutuu Helsinkiin aamulla. Noh, ei se ihan niin kuin Strömssössä mennyt. Sopivaa säätä viime odotellessa ja edellisiltana laivalippuja ostaessa kävi kahdesti niin, että laiva oli myyty täyteen Helsingistä. Mutta ei hätää, Sipoostakin päästiin. Eli, jos ehdottomasti haluat reissuun Helsingistä, niin älä jätä lipun ostoa viime tinkaan, sillä saatat jäädä ilman! Tai ainakin näin oli loppukesästä 2022, ja toisaalta tämä on vain hyvä merkki siitä, että asiakkaita riittää. Risteilyt Helsingistä ja Sipoosta Porvoon ulkosaaristossa sijaitsevaan Söderskäriin järjestää Pörtö line ja lisätietoja löytyy heidän nettisivuiltaan https://www.portoline.net/

Toven ja Muumipapan jäljillä

Saarelle rantautuminen jälkeen suuntasimme heti alkajaisiksi majakkaan. Huipulta on hienot näköalat ja kahden saaren kokonaisuus hahmottuu hyvin. Majakassa on kuvia ja kertomuksia Majakan vaiheista, historiasta ja siellä asuneista majakanvartijoista. Onpa paikka inspiroinut Tove Janssoniakin ja se näkyy hänen töissään.

Majakkasaarella pysähdys on melko lyhyt, mutta antoisa

Saarella vietettävä aika on sen verran lyhyt, että turhiin haaveiluihin siellä ei ole aikaa. Olisin toivonut jopa vähän pidempää aikaa, jolloin olisi voinut nauttia upeasta tunnelmassa vaikka kunnon piknikillä. Nyt aika meni majakkaan ja saareen tutustuessa ja eväät syötiin paluumatkalla laivassa. Lasi kuohuvaa toki nostettiin vihdoinkin toteutuneelle majakkavierailulle. Enempää juoda ei uskaltanutkaan, koska vessaa ei majakkasaarella ollut käytettävissä.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 3.6.2023 at 16:07

    Itse tykkään kovasti majakoista, ja olen Suomessakin käynyt jo useammalla. Söderskär on kuitenkin vielä käymättä, toivottavasti siellä viimeistään ensi vuonna ehditään käymään. Tämä kyllä kiinnostaisi todella paljon!

    • Reply Jonna / Lempipaikkojani 3.6.2023 at 21:41

      Oli kyllä hieno retki ja sellainen rauhaa ja hiljaisuutta sekä aavaa merta tarjoava kokemus. Laivakin oli pieni, niin ei mikään massojen kohde. Sipoosta Söderskäriin matkasi alle 10 henkeä… Toki samoihin aikoihin saarelle rantautui Helsingistä vähän isompi lasti.

    Leave a Reply