Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaanmatkailu Suomi

Kesä-Suomi: Harakan saarella oppimassa suomalaisesta luonnosta

10.6.2020
Helsingin saaret tutuiksi: esittelyssä Harakan saari ja luontotalo

Kesäisen Helsingin helmiä ovat kaupungin edustalla olevat lukuisat saaret, joissa pääsee nauttimaan niin merellisestä saaristotunnelmasta kuin tutustumaan kulttuuri- tai luontokohteisiin. Tällä kertaa esittelen teille Harakan saaren, jossa kävin keskimmäisen lapseni kanssa viime elokuussa.

Harakan saareen kulkee yhteysvene aina kesäkaudella. Yhteysaluksen lähtöpaikkana toimii Ullanlinnan laituri Kaivopuiston rannassa ja yhteyttä liikennöi Merenkävijät ry. Meno-paluulippu Harakkaan maksaa aikuiselta 6€ ja lapselta 3€. Kesäkuussa 2020 laiva liikennöi puolen tunnin välein klo 10-22 välillä. Koronatilanteen vuoksi tällä hetkellä yhteen laivaan otetaan vain 5 matkustajaa, mutta laivat liikennöivät väliä matkustajamäärän mukaan tiheämminkin, jotta kaikki halukkaan pääsevät saarelle. Matkustushalukkuus ilmaistaan nostamalla laiturilla oleva merkkiviiri ylös. Lisätietoja Harakan saaresta ja yhteyksistä sinne löytyy Helsingin kaupungin sivuilta: harakansaari.fi.

Harakan saaren akvaariotalossa pääsee tutkimaan Itämeren vedenalaista eliöstöä.

Heti saaren rannassa sijaitsee punainen puutalo, joka kätkee sisäänsä merenalaista maailmaa. Akvaarioissa uiskentelee tuttuja kotimaisia kaloja ja äyriäisiä, jotka on pyydetty ihan saaren edustalta.

Luontotalossa saa aimo annoksen luonto-oppia viihtyisissä puitteissa.

Luontotalossa on mahdollisuus tutkia luonnon ihmeitä tarkemmin. Sieltä saa myös lainaksi kiikarit, joilla pääsee tutustumaan saaren runsaaseen linnustoon. Luontotalon pihapiiristä löytyy myös kuivakäymälä.

Harakan saarta kiertää luontopolku.

Saaren korkeimmalta kohdalta avautuu kauniit merimaisemat. Lintujen bongailuun on saarella hyvät mahdollisuudet. Luontotalolta saa mukaansa myös lintukuvaston lajitunnistusta helpottamaan. Lajikuvat löytyvät myös lintujen bongausta varten rakennetusta mökistäkin.

Tämä kirjoitus on osa Kesä-Suomi -postaussarjaa, jossa esittelen kesäisiä kotimaan kohteita, jotka ovat joko eniten edukseen kesäaikana tai vallan avoinna vain kesäisin. Tervetuloa seuraamaan kotimaan ja lähimatkailun vinkkejäni ja nauttimaan Suomen suvesta! Postaussarjan muut osat:

Saaristotunnelmaa Helsingin Pihlajasaaressa

Ruiskumestarin talo Helsingissä

Taiteilijakodit Tuusulanjärven rannalla: Ahola ja Ainola

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 10.6.2020 at 19:15

    En ollut kuullutkaan tästä kohteesta, mutta vaikuttaa kyllä tosi kivalta retkikohteelta. Myös tuollainen lintukuvasta on ihan loistava idea!

    • Reply Jonna 10.6.2020 at 19:46

      En mäkään ollut ennen viime kesää tästä kuullut. Saari on Helsingin kaupungin omistuksessa, niin ehkä ei niin paljoa mainosteta kuin mitä vaikka yksityisten toimijoiden taholta. On kyllä suositeltava retkikohde etenkin luonnonystäville ja edullinenkin vielä, kun ei ole muita kuluja kuin laivamatkat.

    Leave a Reply