Suomen suurin matkablogiyhteisö
Viro

Viron merenkulun historia tutuksi Tallinnan Paksussa Margareetassa

3.2.2020
Viron merenkulkumuseon avaamisesta on jo 85 vuotta!

Kunnioitettavaan ikään ehtinyt museo ei ole kuitenkaan jämähtänyt kaavoihinsa, vaan uudistunut upeasti. Merenkulkumuseolla on kaksi elämyksellistä pysyväisnäyttelyä Tallinnassa: Paksu Margareetta vanhassa kaupungissa ja Lentosatama Kalamajassa.

Paksu Margareetta seisoo jykevänä suojelemassa Tallinnan vanhaakaupunkia.

500-vuotta vanha tykkitorni on osa keskiaikaista linnoitusta. Sisältä tämä vanha torni on kokenut todellisen muodonmuutoksen. Museo oli suljettuna kaksi vuotta ja avattiin uudelleen yleisölle vuoden 2019 lopulla. Paksu Margareetta on saneerauksen yhteydessä tehty myös täysin esteettömäksi, jolloin tässä uudistetussa museossa voivat vierailla aivan kaikki.

Paksuun Margareettaan kävelee matkustajasatamasta alle kymmenessä minuutissa. Vierailu merenkulkumuseossa on helppo yhdistää vierailuun vanhassa kaupungissa ja sen ehtii tehdä lyhyemmänkin päivä Tallinnassa -risteilyn maissaoloaikana. Museossa vierähtää kyllä helposti useampikin tunti, jos haluaa perehtyä siihen kunnolla. Lapsetkin viihtyvät siellä, koska jokaisesta kerroksesta löytyy erityistä tekemistä myös perheen pienimmille.

Itse en ole suuri merenkulkufani, mutta pakko sanoa, että museo viihdytti ja ihastutti siitä huolimatta. Esillä on lukuisia pienoismalleja eri aikakausien laivoista, vanhaa esineistöä ja interaktiivisia tietoiskuja merenkulun historiasta. Museo on lisäksi todella upeasti toteutettu ja esteettisesti viehättävä. Tornissa ja alakerran isossa näyttelysalissa on hyödynnetty vanhoja syvennyksiä ja muurin rakenteitä upeasti. Pidin erityisesti siitä, että tornissa on avoin näköyhteys ylös ja alas tornin eri kerroksiin.

Tornin huipulle on tehty näköalapaikka, josta pääsee ihailemaan Tallinnan vanhaakaupunkia sen kattojen tasalle. Tornin pääsee kiertämään ympäri, joten näkymät ovat todellakin jokaiseen ilmansuuntaan. Samalla pääsee näkemään Tallinnan erilaiset puolet, sataman, meren, vanhankaupungin sekä modernin uuden kaupungin.

Paksun Margareetan torni eli Viron merenkulkumuseo löytyy Isosta Rantaportista eli portista vanhaankaupunkiin. Osoite on Pikk 70. Pääsylippu aikuiselta maksaa 10€ ja perhelippu 20€. Tarkemmat lippuhinnat ja aukioloajat kannattaa tarkastaa museon omilta sivuilta: meremuuseum.ee/paksmargareeta.

Pääsyliput voi ostaa kätevästi myös automaatista.

Paksuun Margareettaan voi ostaa pääsylipun siis erikseen, mutta voi myös ostaa yhdistelmälipun, jolla pääsee myös Lentosatamaan. Yhdistelmälippu maksaa aikuiselta 20€, perheeltä 40€. Me olemme käyneet Lentosatamassa viime vuonna, joten tällä kertaa halusimme käydä vain uudistuneessa, vasta-avatussa Paksussa Margareetassa. Suosittelen kyllä ehdottomasti myös Lentosataman merimuseota! siitä voit lukea lisää aiemmasta postauksestani: Museovinkki Tallinnaan: Lennusadam

Facebooktwitter

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Raija 3.2.2020 at 12:59

  Merenkulku kiinnostaa kyllä. Ehkä siksi että on aina asunut rannikolla.

  • Reply Jonna 10.2.2020 at 09:31

   Varmasti asuinpaikka vaikuttaa kiinnostuksen kohteisiin 🙂

 • Reply Liisa 4.2.2020 at 09:51

  Tallinnassa mielipaikkoihin kuuluu Kadriorgin puisto ja alueen museot

  • Reply Jonna 10.2.2020 at 09:29

   Minua kiinnostaisi erityisesti Kadriorgin puistossa oleva japanilainen puutarha, sillä japanilaiset puutarhat ovat niin kauniita ja niissä silmä ja sielu lepää.

 • Reply Raija 9.2.2020 at 10:06

  Kadriorgin alue on ehkä kauneinta aluetta Tallinnassa.

 • Leave a Reply