Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkailu Saksassa Saksa

Hotellisuositus Berliiniin: Meininger Hotels

9.1.2020

Vuodenvaihteeseen sijoittuvalla Saksan reissullamme lensimme jälleen kerran Berliiniin, jossa vietimme loman kaksi ekaa ja kaksi vikaa yötä. Aiemmista Berliini-käynneistä poiketen tällä kertaa en varannut majoituksia Bookingin kautta, vaan päädyin testaamaan meille entuudestaan tuntemattoman Berliinissä vuonna 1999 alkunsa saaneen hotelliketjun, Meininger Hotelsin. Ketjulla on on useita hotelleja (tarkemmin 6) Berliinissä, mutta myös muualla Saksassa sekä muualla Euroopassa. Kaikkiaan ketjulla on tällä hetkellä 30 hotellia 18 eri maassa ja lisää on tulossa.

Meininger Hotels mainostaa sivuillaan olevansa moderni, urbaanille matkaajalle sopiva hotelli, joka sijaitsee aina kaupunkien keskeisillä paikoilla. Jokaisesta hotellista löytyy erilaisia huonevaihtoehtoja alkaen reppureissaajan dormipaikasta isonkin perheen tarvitsemiin perhehuoneisiin. Jokaisesta hotellista löytyy myös asiakkaiden käytössä oleva keittiö sekä pelihuone ja pyykinpesumahdollisuus. Aamupalabuffet on runsas ja edullinen.

Perhehuone viidelle hengelle Meininger Berlin Alexanderplatz  -hotellissa maksoi vain 52,50€/yö joulunpyhiltä.

Aamupalabuffet maksaa etukäteen varattuna yli 12 -vuotiailta 6,90€ ja alle 12 -vuotiaat syövät ilmaiseksi. Myös majoituksen hinnasta saavat lapset (siis alle 12v) alennusta. Meidän perhe maksoi kokonaisuudessaan kahden yön majoituksesta aamupaloineen yhteensä 146,40€ eli 73,20€/yö. Majoituksen varasin lokakuun alkupuolella eli 2,5 kk ennen matkaa ja oletan tämän vaikuttaneen hintaan suotuisasti.

En oikein tiennyt mitä odottaa tämän hintaiselta hotellilta, joka kuvien perusteella vaikutti siistiltä, valoiselta ja kartan mukaan sijainniltaan loistavalta. Toisaalta kaksi yötä nyt majoittuu melkein missä vaan. Hotellisurffailun jälkeen päädyin varaamaan samasta ketjusta ja samasta hotellista matkamme toisetkin kaksi Berliini-yötä.

2 yötä viiden hengen perheelle aamupaloineen tammikuun alkupuolelle maksoi 191,40€ eli 95,70 €/yö.

Toiset kaksi yötä varasin samasta hotellista vuoden vaihteen jälkeiselle ajalle ja silloin hinta oli hieman kalliimpi. Varauksen tein vajaa 2 kk ennen haluttua ajankohtaa. Lisäksi otin lähtöpäivälle myöhäisen check outin  eli huoneenluovutuksen klo 14. Tämä maksoi 15€ lisää ja sen kanssa kokonaishinta kahdelle yölle oli 206,40€.

Miten sitten kävi: vastasivatko kuvat totuutta?

Ensimmäiset kaksi yötä majoituimme hotellin kuudennessa kerroksessa 6 hengen huoneessa. Huone ei ollut kovin tilava, koska siellä oli parisänky ja kaksi kerrossänkyä, mutta valoisa ja avarantuntuinen. Ikkunoista on hauska seurata kaupungin elämää alhaalla kadulla. Äänieristys oli hyvä ja isot plussat hyvästä aamupalabuffetista ja siitä, että hotelli sijaitsee aivan U-Bahn-aseman (linja U2) vieressä. Sijainniltaan Meininger Alexanderplatz on todella kätevä! Matkaa Alexanderplatzille on kävellen noin 1,5 km ja U-Bahnilla kahden pysäkin verran.

Toiset kaksi yötä majoituimme kolmannessa kerroksessa 5 hengen huoneessa, joka oli 4 hengen perhehuone täydennettynä yhdellä lisävuoteella. Tämäkin huone oli oikein sopiva ja hyvä hintaansa nähden. Pesuhuone oli tässä huoneessa vähän liiankin tilava ja mieluumin ottaisin ne neliöt varsinaisen huoneen käyttöön.

Hotellin aamupalavalikoima ansaitsee erikseen kehuja. Tarjolla oli hyvä valikoima sekä terveellistä että herkullista syötävää. Kuviini joskin on tallentunut vain noita vähemmän terveellisiä vaihtoehtoja. Plussaa annan myös muovittomuudesta eli ei mitään kertakäyttönappeja ja siitä, että tuoretta syötävää tuottiin lisää koko ajan eli esim croissantit sai todellakin nauttia lämpiminä!

Mutta summa summarum, tämä hotellikokemus oli oikein onnistunut, hinta-laatusuhteeltaan mahtava ja tähän mennessä paras käyttämämme hotelli Berliinissä. Aiemmista kokemuksistamme voit lukea täältä: 2 x edullinen hotelli (perheelle) Berliinissä

Uskallan suositella Meininger Hotels -ketjua muuallakin tämän Berliinin kokemuksen perusteella!

Näköala kolmannen kerroksen huoneesta.

Lue blogistani vinkkejä Berliiniin:

Berliini 72 tunnissa

Berliinin kattojen yllä: näköala tuomiokirkon kupolista

Illuusioita, vakoojia ja Itä-Saksaa: museovinkkejä Berliiniin

Museovinkit Berliiniin: luonnontieteellinen ja tekniikan museo

Jouluaatto Berliinissä: joulutorilla Gendarmenmarktilla

Facebooktwitter

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Tommi 9.1.2020 at 12:14

  Olipas hyvään hintaan perhehuoneet tuolla sijainnilla. Loistava vinkki Berliinin matkaa ajatellen. Minulle kävi Düsseldorfissa hieman toisin. Hotellihuoneen kuvat ja esittely poikkesivat melkoisesti todellisuudesta. Kyseessä oli Friends-niminen hotelli.

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 9.1.2020 at 22:03

   Me tulemme taatusti käyttämään Meiningeria jatkossakin, jos vaan sijainniltaan kohdilleen osuu. Ketjuissa on se hyvä puoli, että tietää mitä saa. Toisaalta eivät ehkä ole niin persoonallisia kuin yksityiset majoitukset tai pienemmät hotellit. Toinen hväksi havaittu hotelliketju Saksassa on B&B Hotels, jossa yövyimme tällä reissulla Braunsweigissa. Myös Ibis on usemapaan kertaa ollut valintamme, kun haluaa edullista, mutta ok-tasoista majoitusta.

 • Reply Nimetön 5.3.2020 at 12:47

  Eipä ole kyllä kallis majoitus ja kiva, että aamupala ollut hyvä. Meillekin tulossa muutamia reissuja ja hotellitarjouksia olenkin seuraillut. Berliinissä täytyisikin joskus käydä.

 • Leave a Reply