Matkailu Saksassa Saksa

Jouluaatto Berliinissä: joulutorilla Gendarmenmarktilla

24.12.2019

Berliinissä on useita kymmeniä joulumarkkinoita, mutta vain muutama on avoinna jouluaattona. Ja näistäkin vain yksi on avoinna klo 14 jälkeen. Berliinin keskustassa sijaitseva Gendarmenmarktin joulutori (Weihnachtsmarkt am Gendarmenmarkt) on auki jouluaattona klo 11-18.

Oli siis helppo päättää mille joulumarkkinoille jouluaattona Berliinissä suuntaisimme vietyämme matkatavaramme hotelliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sisäänpääsy Gendarmenmarktin joulumarkkinoille maksaa yli 12-vuotiailta 1€. Ei kovin paha hinta, mutta toisaalta näillä markkinoilla vierailee vuosittain 800 000 kävijää, joten kertyyhän siitä lipputuloja ihan mukavasti.

Osuimme paikalle juuri ennen pimeän laskeutumista, joten pääsimme ihastelemaan torin heräämisen valoloistoon. Esiintymislavalla nähtiin joulusirkusta ja jääkuningatar/ jääkeiju tasapainoili puujaloillaan ihastuttamassa nuorempia ja vanhempia joulumarkkinakävijöitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gendarmenmarktin joulutaika – torille on helppo tulla julkisilla. U-Bahn U2-pysäkki Hausvogteiplatz on ihan torin vieressä. Joulutori Berliinin Gendarmenmarktilla on avoinna 31.12.2019 saakka eli vielä ehtii hyvin joulumarkkinatunnelmasta ja jouluntaiasta tänä vuonna nauttimaan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply