Yleinen

Nämä jutut eivät kiinnostaneet ketään!

20.12.2019
Tässä tulee vuoden 2019 vähiten kiinnostavimmat postaukseni! Nämä jutut eivät lukijoita todellakaan keränneet, mutta sellaistahan se. Aina ei voi onnistua.

Valehtelisin, jos sanoisin kirjoittavani vain itseäni varten, omaksi ilokseni. Sillä kyllähän ajatuksena on myös saada lukijoita, ilahduttaa tai jakaa hyödyllistä tietoa eteenpäin. Muutenhan voisi kirjoittaa vain pöytälaatikkoon. Että kyllähän se aina pikkuisen kirpaisee, kun joku kirjoitus ei vain kiinnosta ketään. Välillä käy kyllä niinkin, että tekstin julkaisun jälkeen sitä käsittää itsekin, miksi se ei lukijoita kerää.

Vähemmän suosittuja juttuja löytyy varmasti jokaiselta bloggaajalta ja omani haluan paljastaa lohdutukseksi muille. Toisaalta ehkäpä joku näistä vähiten klikkauksia keränneistä postauksista ansaitsee saada toisen mahdollisuuden tulla luetuksi. Suuresta massasta on vaikea erottua ja tulla löydetyksi. Tänä vuonna postaustahtinikin on ollut ennätysalhainen opiskelukiireistä johtuen. Ihan vielä en kuitenkaan ole valmis blogiani hautaamaan.

Mutta asiaan, tässä Top10 -lista surkeimmista postauksistani vuonna 2019:

Sijalla 10 keikkuu Hatlamminsuo pitkospuita pitkin. Ei mitenkään yllättävää, Riihimäellä sijaitseva parin kilometrin suolenkki ei ole suuren yleisön tiedossa tai hakukohteena googlessa. Eikä tarvitsekaan olla. Tämä vinkki on paikallisia palvelemaan tarkoitettu. Jos siis asut lähistöllä, niin mene ihmeessä kävelemään suolle. Saatat löytää vaikka kihokin, jota me emme löytäneet.

Sijalla 9 kirjoitetaan Dortmundin joulumarkkinoista. Niin, vaikka Saksan joulutorit ovat suomalaistenkin keskuudessa suosittuja joulumatkakohteita, on niissä niin paljon vaihtoehtoja, että Dortmundista on harva kiinnostunut. Saksassa on kaikkiaan yli 2000 joulutoria, joten valinnan varaa riittää! Dortmundista löytyy kuitenkin maailman suurin joulukuusi, joten sitä katsomaan sinne kannattaa mennä!

Sijalta 8 löytyy talvinen Heidelberg. Heidelberg on kaunis, mutta ei liene talvikohteiden aatelia. Se sopii siitä huolimatta reissukohteeksi myös talvella ja läheisistä kylistä löytyy upeita ristikkotaloja ja viinirinteitä ja alueella on myös linnoja. No joo, aika ponneton myyntipuhe. Samanlaista on vähän siellä ja täällä Saksassa, josta löytyy vaikka kuinka paljon upeita paikkoja matkailijaa ilahduttamaan (vaikka Seppo Rädyn mukaan Saksa onkin paska maa).

Seitsemänneksi vähiten luettu postaus kertoo Pihlajasaaresta Helsingin edustalla. Tämän jutun käsken kyllä lukemaan. Tai ei, ei tarvitse lukea, mutta Pihlajasaareen käsken menemään. Tosin se on mahdollista seuraavan kerran vasta ensi kesänä.

Sijalla 6 ollaan myös Helsingissä ja kesäisissä turistivinkeissä. Esittelyssä siis Ruiskumestarin talo, pieni talomuseo keskellä Kruununhakaa. Siellä kannattaa kyllä pistäytyä, sitten ensi kesänä. Eikä edes maksa mitään.

Puolivälissä top10-huonommuuslistaa on toistamiseen Dortmund. Tällä kertaa kirjoitus keskiaikaisista joulumarkkinoista. En siis kerrasta oppinut.

Sijan 4 postaus kertoo myös sen, etten ole näköjään mitään oppinut viime vuodesta. Sijalla 4 on nimittäin postaukseni vuoden 2018 huonoimmista ja luetuimmista jutuista. Mutta hei, tämähän tarkoittaa sitä, ettei tätäkään postausta tule juuri kukaan lukemaan. Epäonnistuneet postausaiheeni pysyvät siis  lähes pelkästään omana tietonani, vaikka ne täällä julkaisenkin.

Kolmantena listalla on lehdistömatkalta kirjoitettu kooste Tallinnan erilaisista työpajoista. Vaikka itse olen testannut työpajat lehdistömatkojen yhteydessä, ovat ne mahdollisia kaikille Tallinnan matkaajille. Hinnatkin ovat ihan kohtuullisia. Jos siis kaipaat jotain uutta tekemistä Tallinnassa, niin kannattaa ehdottomasti kurkata ko. postaus. Vai miltä kuulostaa esimerkiksi käsin tehty joululahja tai suklaakonvehtien valmistus?

Toiseksi vähiten lukijoita vuonna 2019 sai postaus Hämeenlinnan museoista. Tämä kyllä yllätti minut täysin. Olisin kuvitellut Hämeenlinnan kiinnostavan hieman suurempaa lukijakuntaa. Toisaalta eipä minun blogini mikään ainoa tietolähde ole ja Hämeen linna lienee kuuluisa ilmankin minua. Mutta kuten postauksessa kerron, on siellä muitakin museoita tarjolla.

Jäljellä on enää voittaja. Vai pitäisikö sanoa häviäjä. Eli vuoden 2019 surkein juttu. Ja sehän kertoo Naritasta. Lohdutuksekseni voin sanoa, että tämä postaus on julkaistu vasta nyt loppuvuonna. Luultavasti juttu kerää hiljalleen enemmän lukijoita googlehakujen kautta. Tai ainakin näin voi toivoa.

P.S. Postauksen kuvat lehdistömatkoilta. Kansikuva laivalta matkalla Ahvenanmaalle ja artikkelin seassa olevat Tallinnan Telliskivestä.

Facebooktwitter

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply espanjaan 20.12.2019 at 16:03

  Tein itse juuri tänään postauksen Cellen joulutorista, joka oli ensimmäinen kokemukseni Saksan joulumarkkinoista. Kävin nyt lukemassa sinun Dortmund-juttusi. Kumma, että nämä jutut eivät kiinnostaisi, kuvatkin jo ovat niin hienoja. Ja itse toivoisin pääseväni jonnekin muuallekin. Tosin meidän matkasuunnitelmat harvoin sisältävät oleilua Saksassa juuri joulukuussa.

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 8.1.2020 at 11:17

   Kiitos kommentistasi ja pahoittelut hitaasta vastaamisesta. Sellaistahan tämä bloggaaminen on, jotkut jutut lähtee lentoon, suurin osa painuu unholaan. Täytyypä tulla kurkkaamaan blogistasi juttu Cellestä. Se on omalla Saksassa kiinnostavien kohteiden listalla, mutta tällä reissulla emme sinne ehtineet. Parissa muussa ristikkotalokylässä/kaupungissa lähiseuduilla sen sijaan poikkesimme.

 • Reply Liina 9.1.2020 at 10:44

  Minusta juttusi oli hyvä, tulin lukeneeksi linkkiesi kautta nyt sellaisia asioita, joista en ollut aavistanutkaan! Narita on todella kiehtova ja epätavallinen kohde (olen käynyt siellä kauan sitten) ja Riihimäen pitkospuista en ollut kuullutkaan (ehkä otsikkoon kannattaisi laittaa se maininta Riihimäestä, että tällaisia paikkoja on tosiaan näin lähellä Helsingistä!). Ruiskumestarin talokin oli minulle tuntematon. Miten paljon onkaan kiehtovia paikkoja lähialueilla, eikä niitä näe…

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 9.1.2020 at 11:09

   Kiitos kommentistasi Liina 🙂 Hyvä huomio tuo Riihimäen lisääminen jo otsikkoon, sen taidankin heti tehdä! Ja totta tuo, että läheltäkin löytyy vaikka mitä nähtävää ja koettavaa ja se onkin yksi blogini tarkoitus, tuoda esille myös lähikohteita. Mukavaa kuulla, että olen tässä onnistunut.

  Leave a Reply