Suomen suurin matkablogiyhteisö
Japani

Tokio lasten kanssa: Uenon puisto, eläintarha ja kansallismuseo

17.12.2019

Uenon kaupunginosa Tokiossa tarjoaa urbaaniin kaupunkikuvaan vaihtelua. Uenosta matkailija löytää laajoja vehreitä puistoalueita temppeleineen sekä ison eläintarhan. Lisäksi on mahdollisuus tutustua erilaisiin museoihin.

Kesäkuisella Japanin matkallamme majoituimme Tokiossa Asakusan kaupunginosassa, josta oli kävelymatka Uenoon. Reilun parin kilometrin matkalla ehtii nähdä monenlaista Tokiota. Me vietimme Uenossa aikaa kahtena päivänä. Ekalla kerralla vierailimme Uenon eläintarhassa ja myöhemmin kävimme Tokion kansallismuseossa tutkimassa japanilaista kulttuuria. Toki Uenoon pääsee myös julkisilla, jos ei satu lähistöllä majoittumaan. Uenon rautatieasema onkin yksi Tokion isoista asemista, josta lähtee junia ja metrolinjoja joka suuntaan.

Uenon rautatieaseman takaa on laajat näkymät ja käynti Uenon vehreään puistoon.

Uenon puistoalue (Ueno Onshi Park) alkaa heti rautatieaseman takaa. Puistosta löytyy useita alttareita ja temppeleitä, erilaisia museoita, lampi ja leikkipuisto. Viehättävin temppeleistä lienee Shinobazuno lammen pienellä saarella sijaitseva Shinobazunoike Bentendo Temppeli.

Uenon puistossa sijaitsee myös erityisesti lapsiperheitä kiinnostava kohde, Uenon eläintarha (Ueno Zoo). Eläintarha on Japanin vanhin. Se on avattu jo vuonna 1882! Iästään huolimatta eläintarha on tilava, viihtyisä ja siisti ja sen sanotaankin olevan Japanin eläintarhojen lippulaiva. Sisäänpääsy on edullinen, aikuiset maksavat vain 600 jeniä ja 12 ikävuoteen asti lapset pääsevät eläintarhaan ilmaiseksi. Lippujen osto sujuu japanilaiseen tapaan automaateista.

Eläintarhasta löytyy useita juoma-automaatteja ja ravintola, josta saa kohtuuhintaista ruokaa. Me päädyimme curryyn ja lasten kanakoreihin.

Tokion kansallismuseosta löytyy kattavat kokoelmat aarteita, japanilaista taidetta ja tietoa japanilaisesta kulttuurista. Museoon kuuluu itse asiassa useampi rakennus, joissa on erilaisia näyttelyitä. Hintatasoltaan museo on edullinen, pääsyliput maksavat aikuisilta 620 jeniä ja lapset pääsevät museoon ilmaiseksi. Lippujen osto tapahtuu täälläkin porttien ulkopuolella sijaitsevista automaateista. Museon päärakennuksen alakerrasta löytyy jäätelönnälkäisille sopiva automaatti. Lisäksi museossa pääsee askartelemaan itselleen kortin muistoksi käynnistä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply