Suomen suurin matkablogiyhteisö
Japani

Narita: temppeleitä, puutarhakauneutta ja shoppailua

30.11.2019

Narita tarjoaa matkailijalle muutakin kuin kansainvälisen lentoaseman.

Japanin matkamme viimeiset kaksi yötä vietimme hotellissa Naritan lentokentän lähellä. Olimme lukeneet, että Naritassa olisi nähtävää ja tekemistä helposti päiväksi tai pariksi ja lentoaseman läheisyys olisi kätevä aamulla lähtevää paluulentoa ajatellen. Hotellimme tarjosi lisäksi ilmaiset lentokenttäkuljetukset, joka oli helppo tapa siirtyä hotellilta terminaaliin. Hotellimme järjesti myös ilmaiset bussikuljetukset Naritan keskustan, ostoskeskuksen ja hotellin välillä. Hyödynsimmekin näitä kuljetuksia Naritassa liikkumiseen.

Naritan keskusta on pieni, mutta viihtyisä ja sieltä löytyy vaikuttavan suuri temppelialue upeine puutarhoineen.

Pienten kauppojen ja ravintoloiden reunustama kapea katu johdattaa kulkijan kohti kuuluisaa Naritasan Shinshojin temppeliä. Temppelialueella matkailija vallan hämmentyy kaiken sen kauneuden ja koristeellisuuden keskellä. Lukuisilla yksityiskohtaisilla ja värikkäillä yksityiskohdilla koristeltu kolmikerroksinen, tornimainen budhalainen temppeli on rakennettu jo vuonna 1712. Kesäkuussa tunnelma on hyvin rauhallinen ja alueella on vain satunnaisia muita ihmisiä.

Temppelien takaa aukeaa suuri metsäinen puistoalue. Valtavien puiden välistä kulkee leveämpi tie alas kauniiden lampien rannoille. Hyväjalkainen saa enemmän haastetta laskeutuessaan jyrkkää rinnettä alas kapeita, kiemurtelevia polkuja pitkin. Alhaalla silmiä hivelee todella kaunis japanilainen puutarha karppilampineen.

Ankeriasta ja ramenia – japanilainen ruoka on sitten hyvää!

Naritassa kannattaa ehdottomasti maistaa grillattua, hieman makealla kastikkeella maustettua ankeriasta ja muita kalaherkkuja. Me söimme oikein maukkaan aterian ensimmäisenä päivänä Naritan ostoskeskuksen lähellä olevassa ruokalatyyppisessä paikassa. Edullisemmista hinnoista huolimatta sekä laatu että maku oli todella hyvää. Kuten muutenkin kokemuksiemme mukaan Tokiossa ja Nikkossa, kertaakaan emme saaneet huonoa ruokaa, vaikka söimme useimmiten edullisissa tai keskitasoisissa ravintoloissa ja ruokaloissa. En osaa edes kuvitella mitä makuelämyksiä sitten tasokkaammat ravintola tarjoisivat, kun jo edullisetkin paikat hellivät makuhermoja aivan riittävästi.

Toisena päivänä söimme yhdessä ostoskeskuksen lukuisista ravintoloissa paistettua riisiä ja ramenkeittoa. Seillä jouduin ensimmäistä ja ainoaa kertaa koko Japanin matkan aikana jättämään yhden ruokalajin syömättä. Ruoan oheen tuotu keitto ei mennyt alas sitten millään. läpinäkyvä limaa muistuttava keitto ei vain ollut minun makuuni. Pisteet annan kullä perheen animea fanittavalle teinille, joka joi tämän limakupinkin urheasti tyhjäksi.

Naritan AEON MALL -ostoskeskuksessa voi täyttää matkalaukut tuliaisostoksilla

Kesäkuussa sadekausi tekee tuloaan ja meidänkin viimeistä matkapäiväämme Japanissa leimasi jatkuva sade ja tulvivat tiet. Viiden kilometrin matka hotellilta ostoskeskukseen kesti yli tunnin, koska sadevesi nousi teille estäen autojen liikkumisen. Tulviva vesi oli valunut sisälle myös ostoskeskuksen alimpiin osiin. Parkkipaikkakin muistutti enemmän järveä kuin asfalttikenttää. Saimme vähän esimakua siitä, millaista sadekaudella voi Japanissa olla. Toisaalta mikäpä kiire turistilla oli ja viivästyksestä huolimatta ehdimme kiertää kauppoja aivan tarpeeksi. Lisäilona ostoskeskuksessa on kauniisti sisustettuja wc-tiloja, kuten oheisissa kuvissa esiintyvä Hello Kitty -WC.

cof

Mitä sitten ostimme Naristasta ja Japanista ylipäätään tuliaisiksi? no, ylisöpöjä pikkuvihkoja ja kyniä tietysti. Sekä kaikenlaisia karkkipusseja ja pikkuruisia suklaalevyjä. Tällaiset tuliaiset ovat siitä hyviä, että ne eivät kerry kaappeihin ja nurkkiin pölyä keräämään vaan katoavat pikku hiljaa vatsan uumeniin. Ja mikäpä sen hauskempaa kuin talven aikana maistella japanilaisia makuja ja muistella kesäistä matkaa.

Lopuksi muutama sananen hotellistamme Narita MyStaysista.

Hotellin valitsimme pitkälti lentoaseman läheisyyden ja ilmaisten kuljetusten perusteella. Näitä kuljetuksia toki järjestävät muutkin hotellit. Mystays-hotellissa oli kohtuutilava perhehuone, johon kaikki viisi mahduimme. Hyödynsimme myös mahdollisuuden käydä uimassa hotellin uima-altaassa. Uinti sekä kuntosali kuuluivat huoneen hintaan. Aamupalaa emme ottaneet, sillä se tuntui turhan arvokkaalta. Pärjäsimme omilla eväillä aamupalat ja iltapalat. Hotellilla oli myös pieni kauppa, josta sai ostettua elintarvikkeita.

Lue lisää Naritasta Adventuristan blogista: Robottikoirien hautajaiset ja täsmävinkki Naritaan

Lue lisää kesäkuisesta Japanin matkastamme:

Ensitunnelmia Tokiosta

Ghibli-museossa

Kaksi japanilaistyylistä ja edullista majoitusvinkkiä Tokioon

Facebooktwitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply