Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kaksikielisyys / kielitaito

Opettele saksaa omatoimisesti: nettikielikurssivinkki edistyneille

4.10.2019

Suomeen paluun jälkeen en pääse enää käyttämään saksaa niin usein kuin haluaisin. Huomasin kesällä saksalaisia ystäviä emännöidessäni, että saksan kielen taitoni on päässyt pahasti ruostumaan. Unohtuneen kielitaidon palauttamisen lisäksi haaveenani on parantaa osaamistani etenkin kieliopin osalta. Niinpä ilmoittauduin yliopistolla autonomiselle saksan kurssille. Valitettavasti omat opintoni ovat niin tiiviit, etten pysty osallistumaan sellaisille kielikursseille, joissa olisi paljon lähiopetusta. Ne toki olisivat parempia, mutta onneksi tällainen omatoiminenkin kielten opiskelu on mahdollista ja lisäksi se voi olla myös aivan menestyksekästä. Omatoimisesti olen tähänkin asti saksaa opetellut.

Kokemusta saksan itsenäisestä nettikursseihin perustuvasta opiskelusta on jo entuudestaan. Olenkin kertonut täällä blogissakin vinkkejä tavoista, joilla saksaa aikuisopiskelijana voi opetella. Olen muun muassa tehnyt saksan kursseja suomalaisen WorDiven Appin avulla ja lisäksi olen hyödyntänyt saksalaista Deutsche Welle -sivustoa ja sieltä löytyviä kursseja. Deutsche Wellen tarjoamia kursseja päätin katsastaa nytkin, onhan edellisestä kerrasta jo aikaa. Ja niinpä vaan sivustolle olikin tullut uutta materiaalia saksan kielen oppimiseen.

Koska minulla on jo hyvä pohja saksan kielessä, ei ole tietenkään syytä aloittaa opintoja alkeista. Deutsche Wellestä löytyy myös edistyneille omia kursseja ja lisäksi sivustolta löytyy myös erilaisia artikkeleita ja uutisia. Minä päädyin aloittamaan kaksi kielikurssia, joista toisesta kerron tässä postauksessa hieman enemmän.

Opi saksaa hauskasti ja omatoimisesti Jojon ja ystävien elämää seuraamalla.

Kurssin sivut: Jojo sucht das Glück

Kohderyhmä: kielitaitotasolla B1 ja B2 olevat

Mitä opin?

Kurssilla oppii paljon tunteisiin ja ihmissuhteisiin liittyvää sanastoa, nuorten (opiskelijoiden) elämään liittyviä sanoja, arjen ilmauksia, nuorison käyttämää kieltä, puhekieltä.

Kenelle suosittelen?

Sopii nuorille ja aikuisille, jotka haluavat oppia saksan kieltä itsenäisesti. Sarja on saippuopperamainen eli luvassa on suuria tunteita, mustasukkaisuutta, äkillisiä juonenkäänteitä, romantiikkaa. Erityisen hyvin kurssi sopii esimerkiksi Saksaan vaihtoon lähteville.

Esimerkkejä tehtävistä ja sisällöistä:

Katsoin sarjan enimmäisen tuotantokauden kaikki jaksot (32 kpl) läpi ja tein niihin liittyvät tehtävät. Sarjaa on tehty kaikkiaan 3 kautta, joista jokaisessa on yli 30 jaksoa. Tehtävissä harjoitellaan ymmärtämistä ja laajennetaan sanavarastoa. Erityisen hyvää on se, että harjoitusten kautta erilaiset arkielämän ilmaukset tulevat tutuksi.

Mitä maksaa?

Ei mitään! Kurssi on kaikkien käytössä aivan ilmaiseksi.

Bonus:

Sarja sijoittuu Kölniin, joten tällaiselle Kölnin naapurissa 5 vuotta asuneelle se oli kiva lisämauste (ja aiheutti ikävää takaisin noihin maisemiin!). Samalla saa myös turistivinkkejä lähialueille. Sarjan jaksoissa vierailtiin muun muassa Königswinterissä Drachenfelsin linnassa ja näköalapaikalla. Näistä kohteista löydät lisätietoa blogistani:

Kaunein näkemäni linna Saksassa: Drachenburg

Reinin varrella: Königswinter ja Drachenfelsin linnan rauniot

Facebooktwitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply