Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkailu Saksassa Saksa

Dortmundin joulumarkkinoiden vetonaula on maailman suurin joulukuusi

14.9.2019

Dortmundin joulumarkkinoilla on takanaan 121-vuotinen historia!

Tänä vuonna Dortmundin joulutori avautuu 21.11.2019 ja on avoinna 30.12.2019 saakka! Jouluisesta tunnelmasta pääsee siis nauttimaan vielä joulun pyhienkin jälkeen. Me kävimme Dortmundin joulumarkkinoilla tunnelmaa haistelemassa, jouluisia herkkuja maistelemassa ja näköaloja maailmanpyörästä käsin ihailemassa viime vuonna joulukuun lopulla. Postauksen kuvat ovat siis vuodelta 2018.

Dortmundin joulumarkkinoiden ylpeys on maailman suurin joulukuusi.

Keskellä joulutoria seisoo 45 metriä korkea joulukuusi, johon ripustetaan 48 000 lamppua pimeää vuodenaikaa valaisemaan. Suuren kuusen juurella on kiva tunnelmoida kuuman Glühwein-mukillisen kanssa tai maistella suklaista hedelmäherkkua tai vohvelia. Jouluostoksiakin torilla on helppo tehdä. Myyntikojuja on kaikkiaan noin 300 levittäytyneenä pitkin Dortmundin keskustaa ja vanhaakaupunkia!

Ottaisiko paahdettuja manteleita, suklaalla kuorrutetteja hedelmiä vai sittenkin hattaraa?

Saksassa ei voi olla joulumarkkinoita ilman värikkäitä ja houkuttelevan näköisiä herkkukojuja. Saksalaiset joulupiparkakut sokerikuorrutteineen, tuoksuvat paahdetut mantelit ja nutella-lätyt kuuluvat joulunodotukseen. Hintataso joulumarkkinoilla on mielestäni hyvin kohtuullinen, joten useampaakin herkkua on varaa maistella. Esimerkiksi valtava hattara maksaa vain 2 €. Hehkuviini kuuluu toki myös oleellisena osana joulumarkkinatunnelmaa. Hehkuviinin eli Glühweinin hintaan lisätään aina panttimaksu. Pantin saa takaisin, kun palauttaa mukin kojulle.

Ruokaisampiakin vaihtoehtoja joulumarkkinoilla on toki tarjolla. Saksalainen tori ilman makkaraa ei ole tori eikä mikään. Bratwurstin lisäksi useimmilta joulutoreilta löytyy myös muuta suolaista, usein loimulohta. Kasvivaihtoehtona on yleensä paistettua perunakakkaraa eli Reibekuchenia tai vaikkapa uppopaistettua kukkakaalia tai herkkusieniä. Suosittelen testaamaan, ovat todella hyviä!

Dortmundissa on mahdollista nauttia myös keskiaikaisesta joulutoritunnelmasta. Fredenbaumparkissa järjestetään keskiaikaiset joulumarkkinat 5.-8.12.2019. Lue niistä lisää täältä: Fantasiaa ja tunnelmaa: Dortmundin keskiaikaiset joulumarkkinat

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Katriina 15.9.2019 at 16:11

    Juu, kauppoihin tulivat eilen jo ensimmäiset joululeivonnaiset, stollet ja muutamat joulukeksit. Joitakin vanhoja se ärsyttää, koska he mieltävät pikkuleivät joululeivonnaisiksi. Nyt on aika varata Suomesta lennot noille ihanille joulumarkkinoille. Meidän seudulla ei noita ihania teemamarkkinoita ole. Suhteeni joulutoreihin on ristiriitainen, kun ammattini vuoksi kärsin melusta. Sata kertaa ”In der Weihnachtsbäckerei” on kyllä liikaa, eikä se lumikaan leijaile niin hiljaa kuin laulussa ”Leise rieselt der Schnee…..” No, tänään on vielä 27° ja pelakuut rehoittavat, mutta ensi talvi tulee taatusti.

  • Reply Jonna 6.10.2019 at 13:01

    Me olemme varanneet myös jo jouluksi lennot Saksaan. Tänä vuonna on tarkoitus tutustua ekaa kertaa Berliinin joulumarkkinoihin. En malttaisi odottaa!

  • Leave a Reply