Viro

Fotografiska: yksi syy lisää pitää Telliskivestä

22.8.2019

Telliskiven paikka Tallinnan lempipaikkanani vahvistui jälleen. Pääsin tutustumaan Telliskivessä sijaitsevaan Tallinnan Fotografiskaan Tallinkin järjestämällä kesämatkalla* yhdessä muiden bloggaajien ja toimittajien kanssa.

Kaksi kuukautta sitten Telliskiveen avattu Fotografiska tarjoaa taas yhden uuden syyn suunnata matkansa kohti Telliskiven monipuolista keskusta.

Telliskivi kehittyy ja muuttuu koko ajan, mutta hohtoaan ja viehätystään se ei ole menettänyt, päinvastoin. Uusin tulokas, odotettu Fotografiska Tallinn avasi ovensa kesäkuussa 2019. Tällä hetkellä Fotografiskassa on yhteensä neljä näyttelyä, joista oma ehdoton suosikkini on Jimmy Nelsonin Homage to Humanity. En voi kuin ihailla tämän norjalaisen valokuvaajan kykyä vangita kuvauksensa kohde niin eläväksi. Kuin kuva olisi elävä, niin intensiivinen on silmien katse, niin maaginen on tunnelma. Kuvat herättivät paljon ajatuksia ja suosittelenkin varaamaan näyttelyyn runsaasti aikaa. Kuvien lisäksi näyttelyssä on paljon tietoa esillä olevista alkuperäiskansoista. Jimmy Nelsonin näyttely on esillä vielä parisen viikkoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fotografiska on tukholmalainen valokuvataidekeskus, valokuvamuseo, joka laajeni nyt ensimmäisenä Tukholman ulkopuolelle Tallinnaan. Seuraavaksi avataan ovet New Yorkin Fotografiskassa. Tallinnan Fotografiska on avoinna su-ti klo 9:00-23:00 ja ke-la 9:oo-01:00 eli lähes kellon ympäri. Pääsylippu maksaa aikuisilta 14€ ja lapset (12 v asti) pääsevät sisälle ilmaiseksi.

Lue lisää ja tarkista aukioloajat ja lipputiedot nettisivuilta: Fotografiska Tallinn

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Fotografiskan ravintolan terassilta avautuu upeat näkymät ympäri Telliskiveä ja Tallinnaa.

Valokuvanäyttelyiden lisäksi Fotografiska Tallinnassa on maan tasolla myymälä ja valoisan ja houkuttelevan näköinen kahvila. Vielä valoisampi ja upeampi on kuitenkin näkymiltään kuudennesta kerroksesta löytyvä ravintola ja baari terasseineen. Ravintolaan vie oma hissi (tai portaat) ja sinne  voikin mennä aivan vapasti näköaloista nauttimaan juoman tai ruuan merkeissä. Ravintolasta avautuu näkymät alas Telliskiven luovaan keskukseen. Terassilta avautuu näkymä vanhankaupungin muureille ja niiden takaa pilkistäville kirkon torneille. Ei lainkaan hassumpi näköalapaikka.

Entä ne muut syyt tykätä Telliskivestä?

Fotografiskan lisäksi valokuvataidetta pääsee Telliskivessä ihailemaan myös ulkoilmagalleriassa (Loomelinnaku Väligalerii), joka sijaitsee aivan Fotografiskan edessä. Samalla aukiolla on toki monta muutakin syytä pitää Telliskivestä. Fotografiskan vierestä löytyvät suositut ravintolat Kivi Paber Käärid ja Frenchy sekä kehuja laajasti saanut artisaanijäätelöä myyvä kahvila La Muu. Pitipä itsekin käydä yksi 2€ pallo La Muusta hakemassa ja on todettava kehujen olevan aivan aiheellisia. Niin oli hyvää ja aidon makuista ostamani mangopallo.

*Laivamatkat Tallink Megastarilla sekä sisäänpääsyn Fotografiskaan tarjosi Tallink Suomi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lue blogistani lisää vinkkejäni Telliskiveen ja Tallinnaan:

Ravintolavinkit Telliskiveen

Lentosatama – mielenkiintoinen merimaailmaan tutustuttava museo 

Energian oivalluskeskus – koko perheelle sopiva museokohde sataman lähellä

KGB-museo ja Vankisellit

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nahkatyöpajassa Telliskivessä

Suklaatyöpajassa Telliskivessä

Tallinnan joulumarkkinat

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 22.8.2019 at 14:46

  Istun parhaillaan lounaalla F-Hoonessa ja seuraavaksi suuntaan Fotografiskaan – enkä ole varmasti ainut tällä kombolla liikkeelle lähtenyt 😀 Niin paljon olen kuullut Fotografiskasta kehuja, että odotukset ovat korkealla!

 • Reply Raija 25.12.2019 at 14:23

  Erittäin onnistunut ruotsalainen näyttelykonsepti. Käytiin kesäkuun viimeisellä viikolla lähes heti avajaisten jälkeen. Silloin oli esillä Pentti Sammallahden ansiokkaita valokuvia.

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 8.1.2020 at 11:18

   Kiitos kommentistasi Raija. Tästä tuli mieleen, että pitääpä tutkia mitä näyttelyitä Fotografiskassa olisi tällä hetkellä esillä, jos vaikka innostuisi päiväreissulle Tallinnaan.

  Leave a Reply