Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaanmatkailu Suomi

Kesä-Suomi: Ruiskumestarin talo Helsingissä

3.7.2019

Keskellä Helsinkiä, aivan kruununhaan ytimessä sijaitsee Helsingin vanhin puutalo.

Rakennus on valmistunut 1818 ja sen rakennutti Christina Wört, merimiehen leski. Talo vaihtoi usein omistajaa, kunnes vuonna 1859 ruiskumestari Wickholm perheineen osti sen. Talo säilyi suvun omistuksessa aina vuoteen 1974 asti, jolloin se myytiin Helsingin kaupungille. Tämä kulttuuri- ja rakennushistoriallisesti arvokas kiinteistö avattiin museona vuonna 1980 ja uudestaan 2017. Ruiskumestarin talo kuuluu Helsingin kaupunginmuseoon ja on yleisölle avoinna kesäisin. Sisäänpääsymaksua ei ole, vaan museo on aina ilmainen.

Ruiskumestarin taloon astuessasi, astut keskelle helsinkiläisen pikkuporvariston elämää 1860-luvulla.

Ruiskumestarin talo on sisustettu 1860 -luvun tyyliin kalusteilla ja irtaimistolla. Hellaa ja kamarin uunia lukuunottamatta suurin osa kalusteista ei ole alkuperäisiä ruiskumestari Wickströmin omistamia, vaan ne ovat kaupunginmuseon kokoelmista koottuja. Siitä huolimatta talossa on pystytty säilyttämään perheen henki ja tunnelma. Vierailu ruiskumestarin talossa on oiva pieni päiväretki keskelle historian havinaa, pois nykykaupungin vilskeestä. Vaikka vilskettä museon pihapiiristä voi löytää tänäkin päivänä, museo nimittäin jakaa pihapiirin viereisen päiväkodin kanssa.

Museo löytyy osoitteesta Kristianinkatu 12. Se on avoinna 4.5.–1.9.2019 ke–su klo 11–17. Katso lisää ruiskumestarintalo.fi


Kesä-Suomi -postaussarjassa esittelen lyhyesti kesäisiä kotimaan kohteita, jotka ovat joko eniten edukseen kesäaikana tai vallan avoinna vain kesäisin. Tervetuloa seuraamaan kotimaan ja lähimatkailun vinkkejäni ja nauttimaan Suomen suvesta!

Sarjan muut osat:

Taiteilijakodit Tuusulanjärven rannalla: Ahola ja Ainola

Saaristotunnelmaa Helsingin Pihlajasaaressa

Harakan saarella oppimassa suomalaisesta luonnosta

Facebooktwitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply