Viro

Erilainen loma Tallinnassa: osallistu työpajaan

31.5.2019

*Lehdistömatka

Koe Tallinna uudella tavalla: ota osaa paikallisen pienyrittäjän työpajaan!

Olen ollut Tallinnassa kuluneen reilun vuoden aikana useamman kerran, niin omatoimisesti mieheni tai koko perheen kanssa, kuin kolme kertaa kutsuttuna lehdistömatkalla*. Lehdistömatkojen yhteydessä Visit Tallinnan Mall Oja on järjestänyt meille mahdollisuuden tutustua paikallisiin pienyrittäjiin mm. käsityöläisiin ja olemme päässeet kokeilemaan omia kädentaitojamme erilaisissa työpajoissa. Tällaiset workshopit ovat kivoja, erilaisia ideoita perusturistihommien tilalle myös omalle porukalle, esimerkiksi synttäreille, polttareihin tai työpaikan virkistystoimintaan.

Valmista itse käsintehtyjä suklaatryffeleitä Chocokoossa

Viimeisimmän reissun aikana aikamme Tallinnassa huipentui Telliskivessä sijaitsevaan Suklaapuoti Chocokoon suklaatyöpajaan. Suklaakaupassa myydään käsintehtyjä suklaalevyjä ja suklaakonvehteja ja tryffeleitä. Hinnat ovat alkaen 1€/konvehti. Chocokoon käsintehdyt konvehdit ovat voittaneet viime vuosina useita palkintoja. Esimerkiksi kantarellikonvehti voitti vuonna 2018 kultaa International Chocolate Awardseissa! Oma makusuosikkini oli suolainen karamelli. Suklaakauppa löytyy osoitteesta Telliskivi 33, 10611 Tallinna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yrittäjä tuottaa itse kaakaopavut tarkkaan harkituilta viljelijöiltä, joten kyseessä on myös vastuullinen suklaa. Suklaamassa valmistetaan itse kokonaisista kaakaopavuista ja makuerot eri suklaalaatujen välillä johtuvat vain käytetystä kaakaopavusta. Konvehteihin käytetään laadukkaita mausteita ja täytteitä ja koristeita.

Työpaja sijaitsee myymälän yhteydessä ja sitä vetää paikan omistaja itse. Suklaatyöpajoja järjestetään ryhmille tilauksesta. Myös lapset ovat tervetulleita valmistamaan suklaata, esimerkiksi suklaasynttärit ovat kiva idea. Työpajasta saa mukaansa laatikollisen ihka itse tekemiään suklaatryffeleitä. Mikäpä sen parempi muisto kivasta päivästä tai matkatuliainen kotiin vietäväksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valitettavasti nettisivut ovat vain viroksi, mutta omistaja puhuu loistavaa englantia ja työpaja onnistuu englanniksi. Lisätietoja voi kysellä suoraan osoitteesta info@chocokoo.ee. Viroksi lisätietoja suklaaworkshopista löytyy myös suklaakaupan sivuilta.

Telliskiven alueelta löytyy myös Stella Soomlaisin nahkatyöpaja

Tämän kertaisen lehdistömatkan yhteydessä osa porukasta vieraili nahkatyöpajassa suklaakaupan tilalta. Itse osallistuin Stella Soomlaisin nahkatyöpajaan viime vuonna ensimmäisellä lehdistömatkallani. Silloin valmistamani nahkaranneke on muuten ollut ahkerassa käytössä. Niin ahkerassa, että teinini jo kyseli, että eikö minulla ole muita rannekoruja.

Lue lisää nahkatyöpajasta: Stella Soomlaisin desingstudio Telliskivessä

Valmista kokkien johdolla neljän ruokalajin illallinen

Viime keväänä pääsin opettelemaan modernin virolaisen ruuan valmistamista hauskassa Food Studion kokkikoulussa. Kokkikouluun kuului opastus ja useamman ruokalajin valmistaminen ammattilaisten johdolla ja tietysti valmistetuista herkuista nauttiminen ruokajuomien kera.

Lue lisää kokkikoulusta: Food studion kokkikoulussa Tallinnassa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Vanhassakaupungissa on lukuisia käsityöläsiten työpajoja putiikkeineen.

Tallinnan vanhankaupungin Katariinan käytävässä, tunnelmallisen kujan varrella sijaitsee useamman paikallisen käsityöläisen työtilat myymälöineen. Monissa pajoissa pääsee myös osallistumaan työpajaan. Itse olin joulun alla Savikoda -keramiikkastudion savityöpajassa ja valmistin itselleni ammattilaisen opastuksella uniikin kulhon.

Lue lisää keramiikkapajasta: Joululahjapaja Tallinnassa

 

*vierailu suklaatyöpajassa Chocokoossa oli osa lehdistömatkaa: Vastuullista lähimatkailua Tallinnassa. Pressimatkan järjestivät kolme varustamoa Viking LineTallink Silja ja Eckerö Line yhdessä Visit Tallinnan ja Visit Estonian kanssa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply