Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaanmatkailu Suomi

Helsingin luonnontieteellinen museo uudessa valossa

23.2.2019
Ihan pimeen hyvä seikkailuvinkki talviloman piristykseksi: Helsingin luonnontieteellisen museon, Luomuksen Suomen luonto -näyttely on pimennetty ja tutkittavissa taskulampun valossa!

Suomessa on juuri nyt menossa talvilomaviikot ja sen kunniaksi Luomus on sammuttanut valonsa kolmannen kerroksen Suomen luonto-näyttelystä. Pimeässä näyttely avautuu ihan uudella tavalla, kun taskulampun valokeilaan mahtuu kerrallaan vain pieni alue, yksi tai muutama eläin. Kävin kiertämässä näyttelyn läpi 7-vuotiaan kuopuksen kanssa. Samalla toki kiersimme kaikki muutkin Luomuksen näyttelyt. Olen käynyt museossa joskus ammoisina aikoina ja oli kiva huomata, että se oli muistikuviani huomattavasti monipuolisempi ja laajempi. Kuopus viihtyi museossa niin hyvin, että tällä kertaa äiti oli se, joka ensin väsyi ja ehdotti kotiin lähtöä.

Helsingin luonnontieteellinen museo sijaitsee yli 100-vuotiaassa rakennuksessa. Alun perin rakennus valmistui venäläiseksi poikakouluksi vuonna 1913. Suomen itsenäistymisen jälkeen rakennuksessa toimi mm. kadettikouluna. Museona se on toiminut vuodesta 1923, jolloin Helsingin yliopisto osti sen ja sijoitti sinne eläintieteelliset kokoelmansa. Rakennuksen pitkä historia tuo mielestäni museolle lisää arvokkuutta ja syvyyttä. Kauniskin se on. Ylimmässä kerroksessa oleva tasanne eväiden nauttimiseen on aivan erityisen ihastuttava.

Suomen luonnon lisäksi museossa on esillä dinosaurusten luita ja mallinnoksia, arkeologisia näytteitä ja kehitysbiologiaa. Museossa pääsee myös tutustumaan muiden maanosien eläimistöön ja yksi näyttely kertoo mielenkiintoisella tavalla lajien häviämisen historiasta. Tulevaisuuteen katsotaan ilmastokysymyksillä ja pohditaan mitä voisimme tehdä paremman huomisen vuoksi.

Luonnontieteelliset museot ja erilaiset tiedekeskukset kuuluvat meidän perheen matkaohjelmistoon ulkomaanmatkoilla. Suomessa olemme toistaiseksi vähemmän kierrelleet lasten kanssa museoissa, mutta tämä kokemus osoitti taas, että kyllä kannattaa!  Hankin itselleni museokortin reilu vuosi sitten heti Suomeen muutettuamme ja ostin juuri jatkoaikaa kortille. Olen todellakin pitänyt museokorttia kannattavana sijoituksena ja se on selvästi laskenut museoissa piipahtamisen kynnystä. Luomukseenkin pääsee museokortilla ilmaiseksi, toki lapsesta meni normaali lasten maksu, 7€. Nyt menossa oleva erikoisnäyttely eli ihan pimee seikkailu ei vaadi mitään ennakkoilmoittautumista eikä lisämaksua.

Lisätietoa museosta ja näyttelyistä Luomuksen sivuilta: luonnontieteellinen museo

Jos aikaa ja intoa on samalla piketa muihinkin Helsingin museoihin, niin suosittlen lasten kanssa lämpimästi Kaupunginmuseota sekä Kaisaniemen kasvitieteellistä puutarhaa. Lue näistä lisää:

Lastenkaupunki Helsingin kaupunginmuseossa

Idylli keskellä kaupunkia

Facebooktwitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply