Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ruotsi

Hovitallin joulumarkkinoilla Tukholmassa

12.12.2018
Kiehtovatko kuninkaalliset? Haluatko kurkistaa hovin talleihin? Kenties ostaa ruotsalaista laadukasta käsityötä tai maistella ruotsalaisia joulun makuja?

Kuninkaanlinnan hovitallien joulutori (Jul på Hovstallet) on näihin kaikkiin oivallinen paikka. Siellä voit virittäytyä joulutunnelmaan ja tutustua samalla Ruotsin kuninkaallisten elämään. Hovitalleilla kuulemma se Maddekin aina Ruotsissa ollessaan asuu.

Minä pääsin piipahtamaan Hovitallin joulumarkkinoilla osana Itämeren joulu -lehdistömatkaa* joulukuun ensimmäisenä päivänä. Hovitallin joulutori Tukholmassa on avoinna vain yhtenä viikonloppuna, joten tämän vuoden osalta tilaisuus on jo mennyt ohi. Tervetuloa kuitenkin blogini matkaan kurkistamaan miltä markkinoilla näytti.

Muille Tukholman joulutoreille pääsee toki vielä tänä vuonna nauttimaan joulutunnelmista. Esimerkiksi vanhankaupungin suurtorin joulumarkkinat ovat avoinna päivittäin 24.11. – 23.12.18. Skanssenin joulutori Djurgårdenilla puolestaan on avoinna viikonloppuisin, tänä vuonna ensi viikonloppu (15.–16.12.2018.) on viimeinen tilaisuus poiketa näille markkinoille. 

Hovitallien joulumarkkinat on hyvä paikka hankkia ruotsalaista käsityötä.

Hovitalleilla tuotteitaan esittelee ja myy noin 70 ruotsalaista käsityöläistä. Valikoimaa on siis huimasti! Käsitöiden lisäksi markkinoilta voi ostaa erilaisia leivonnaisia ja muita elintarvikkeita ja toki nauttia vaikkapa mukillisen kuumaa glögiä. Itse sorruin ostamaan herkulliselta näyttävän lakritsi-kookospalleron. Ulkonäkö lupaili oikein ja hyvältähän se maistui.

Hovitalleilla pääsee myös tutustumaan hovin hevosiin ja kuninkaallisiin vaunuihin.

Joulumarkkinoiden yhteydessä myös hevostallien ovat ovat välillä auki yleisölle. Osa kuninkaallisista hevosista on paikalla. Myös vaunuhalleihin pääsee kiertelemään. Itse ihastelin kovasti lukuisia upeita yksityiskohtia, kirjailuja ja lamppuja, joilla hovin vaunut oli koristeltu.

*Vierailu Hovitallin joulumarkkinoilla Tukholmassa oli osa lehdistömatkaa: Joulu Tukholmassa, Tallinnassa ja kolmella Itämeren laivalla. Lehdistömatkan järjestivät kolme varustamoa Viking LineTallink Silja ja Eckerö Line yhdessä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply