Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaanmatkailu Suomi

Pakkaspäivä Piilolammilla

6.12.2018

Mikä olisikaan parempi tapa viettää itsenäisyyspäivää kuin nauttimalla suomalaisesta puhtaasta luonnosta, raikkaasta ilmasta ja pienen pakkasen rapinasta kengän alla. Antaa hiljaisuuden ympäröidä ja keskipäivän auringonsäteiden hivellä poskea.

Kaunis sää ja vielä kauniimpi luonto innoitti vastaantulijatkin juttelemaan toisilleen. Monta iloista tervehdystä tuli vaihdettua. Jäätiinpä yhden koiranulkoiluttajan kanssa useammankin lauseen ajaksi kehumaan paikkaa. Kyllä se pienikin auringonpilkahdus saa mielen piristymään.

Hyvinkäällä, Kytäjä-Usmin luonnonsuojelualue on suosittu ulkoilupaikka. Piilolammen ympäristö tarjoaa niin paikan leiriytymiselle kuin vaihtelevan luontopolun. Piilolammilta on yhteydet myös pidempiin patikkareitteihin.

Ja jottei liian äiteläksi kävisi tunnelmointini, paljastetaan myös toinen totuus. Saattoi kuulua perheen teinin suusta välillä valitustakin siitä, että oli pakko tulla tänne metsään. Kuopustakin harmitti, ettei annettu lupaa mennä lammen jäälle. Onneksi sentään sai kiivetä korkean kallion päälle useammankin kerran. Pelkän polun patikointi kun on vähän liian tylsää. Seikkailua pitäisi enemmän olla.

Mutta kyllä siitä plussalle varmasti jäätiin koko perhe vastalauseista huolimatta. Reippailun päälle maistui lounaskin huippu hyvälle. Ja sitten olikin kiva käpertyä sohvalle elokuvaa katsomaan. Ei hullumpi tapa viettää vapaapäivää, Suomen syntymäpäivää.

Hyvinkäällä on loistavat ulkoilureitit ja lukuisia luontopolkuja päiväpatikointiin:

Suomies, Kaukanen ja Piilolammi

Hyvinkään Sveitsi

Vaskivuori

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply