Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaanmatkailu Suomi

Ihanassa Helsingissä

26.5.2018

Ihanaa, tässä postauksessa saan viljellä lempiadjektiiviani ihan huolella! Juuri nyt muutenkin ihana Helsinki on aivan erityisen ihana, sillä siellä on menossa Ihana Helsinki kaupunkifestivaali.

Toukokuussa vuosittain järjestettävä kaupunkitapahtuma juhlistaa kevään ja kesän saapumista kaupunkiin, ilahduttaa asukkaita ja turisteja kukkateoksin ja houkuttelee tutustumaan Helsingin ydinkeskustan tarjontaan. Tänä vuonna kaupunkifestivaali pidetään to-su 24-27.5.18.

Helsinki puhkeaa kukkaan!

Ihana Helsingin aikana järjestetään myös kierrettävä kukkateosnäyttely, jossa on esillä tänä vuonna 23 upeaa kukkateosta. Toinen toistaan upeampia kukkaisia taideteoksia löytyy niin eduskuntatalon edestä, Kaisaniemen kasvitieteellisestä puutarhasta kuin keskustan liikkeistä, hotelleista ja Esplanadin valopylväistä. Kaikkien teosten esittelyt ja sijainnit löydät tapahtuman nettisivuilta: Ihana Helsinki kierrettävä kukkateosnäyttely.

Minä kiersin ihastelemassa kukkateoksia perjantaina ja alla onkin omia poimintojani kaupunkifestivaalin kukkasadosta. Kukkaisaa Helsinkiä ja ihanaa viikonloppua kaikille lukijoilleni!

Yllä olevissa kuvissa on yksityiskohtia aivan mahtavasti toteutetuista mehitähdistä kootuista kukkatauluista Hotel Kämpin ovensuusta. Kämp – tähtiä täynnä teokset ovat ovat Kari tuppuraisen ja Jari-Pekka Kahelinin käsialaa.

Alla taas on yksityiskohtia Esplanadin valopylväisiin tehdyistä kukka-alan ammattilaisten kilpailutöistä.

Osa teoksista houkuttelee niitä etsivän sisälle keskustan liikkeisiin. Itse kävin kuvaamassa Stockmannilta löytyvät teokset. Alemman kuvan luonnonmateriaaleista toteutetut lampunvarjostimet ja vadit ovat kyllä aivan upea idea, jota soisi näkevän sisustuksessa enemmänkin.

Osa kukkateoksista taas herättää katsojan ajattelemaan, ei vain ihastelemaan kukkien lumoavaa kauneutta. Hyvä esimerkki tästä on Kaisaniemen kasvitieteellisestä puutarhasta löytyvä hävikin vähentämisestä muistuttava Tuija Pennasen teos Turha Puro.

Viimeisenä esittelen yhden oman suosikkini, ravintola Vennin edustalta löytyvän Riia Koiviston Flowers and wine teoksen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Hanneli 26.5.2018 at 15:07

    Olipa kiva kurkistaa etukäteen, sillä mä suunnittelin käyväni kierroksella huomenna.

    • Reply Jonna / Lempipaikkojani 28.5.2018 at 14:23

      Kävitkö kierroksella? Mikä oli sinun suosikkisi? Minä en kiertänyt ihan kaikkia teoksia, mutta upeita olivat kyllä kaikki, jotka näin. Ja mukavasti erityylisiä keskenään. Täytyypä muistaa tämä tapahtuma myös ensi vuonna!

    Leave a Reply